Aspiratii

Realizat de:
Voturi: 8Favorite: 0Pasi: 0Comentarii: 19Rank: 8Scor: 53.594
Lucrare moderata de: Liviu58 Data Fotografierii: 2019:02:08 17:37:11

Salut! Bine ai venit

Daca iti place aceasta lucrare si vrei sa lasi un mesaj autorului sau doresti sa evaluezi lucrarea
Creaza cont sau Login
*Note calculate doar pentru utilizatorii ce au votat pe criterii
Am rugat mai multe persoane sa-mi spuna cum interpreteaza ei imaginea asta, tinand cont si de titlui ei. In raspunsurile primite s-a facut referire la: Mary Poppins, o pata colorata intr-o lume gri si "gay". ( 50 % au zis ca imaginea are ceva lagatura cu LGBT ). Poate cea mai corecta concluzie este un raspuns simplu si scurt pe care l-am primit de la cineva in legatura cu imaginea de fata, si care suna exact asa: "Ca omul e satul de gri. Vrea culoare. Sau e gay." Deci, daca nu ai vrut sa transmiti nimic "gay" cu imaginea asta si ai vrut sa transmiti doar ceea ce ai precizat in comentariile de mai jos, imaginea nu este una reusita. Daca umbrela era altfel colorata era altceva, dar asa imaginea e cam "gay".
Nomad  2019-03-17 16:04:31

Exact asta am facut . Pe asta se bazeaza afirmatia anterioara , pe discutii , cinstite, atat cu persoane avizate , cat si cu  persoane care nu au legatura cu fotografia decat ca simpli privitori . Cu totii au remarcat o " pata multicolora " intr-un spatiu gri , careia i-au dat fel de fel de interpretari , fara vreo legatura cu LGBT . In concluzie , oricat ai incerca sa ma convingi ca parerea ta este impartasita de majoritate , nu o sa reusesti . Ps: nimeni nu neaga culorile curcubeului de pe steagul LGBT , dar asocierea la care faci referire nu este potrivita aici .

Autor  2019-02-27 19:19:21
In cazuri din astea nu poti fi foarte sigur. Cel mai bine incearca sa arati imaginea asta la cat mai multe persoane care nu au vazut-o pana acuma si nu au citit comentariile de mai jos. Arata-le imaginea si spune-le titlul, dar fara sa le spui nimic absolut nimic despre discutia de aici, fara sa le spui ce ai vrut tu sa trsnsmiti, fara se le spui nimic despre curcubeu, fara sa ii intrebi nimic despre ce simbolizeaza curcubeul, fara sa le spui nimic, fara sa-i influentezi cu nimic si nici macar sa nu le spui ca e imaginea ta. Arata-le imaginea, spune-le titlul si intreaba-i ce mesaj vad ei, cum interpreteaza imaginea. Intreaba persoane din categorii sociale diferite, cu pregatire diferita, cu preocupari diferite, de varste diferite, dar intreaba-i pe fiecare separat, nu in grup, ca sa nu se influenteze intre ei. E important sa intrebi persoane cat mai diferite. Incearca sa faci cu minim 10 - 15 persoane si vezi ce raspunsuri o sa primesti.
Nomad  2019-02-27 18:07:58

Sunt sigur ca destul de multi privitori vor intelege mesajul acestei imagini asa cum l-am gandit eu  .

Autor  2019-02-25 20:40:49
Intr-adevar, curcubeul apare ca simbol in povestile biblice, este folosit si de miscarea hippie si doar recent a fost preluat de comunitatea LGBT , dar asta nu schimba cu nimic datele problemei in ceea ce priveste imaginea de fata. Cea mai recenta semnificatie atribuita unui simbol, ultima asociere si utilizare a sa de catre o grupare, partid politic, asociatie, comunitate etc va ramane in memoria multimii si va fi prima asociere pe care multi o vor face la vederea acelui simbol. Cea mai recenta asociere a curcubeului ca simbol este cu comunitatea LGBT pt. ca este folosit ca steag al acestei comunitati si acest lucru fiind bine cunoscut, nu e nevoie de asocierea steagului in culorile curcubeului cu vestimentatie indrazneata, erotica sau alte elemente specifice comunitatii LGBT ca sa duca cu gandul la acea comunitate. Este suficient ca la intrarea intr-un local sau club sa fluture steagul in culorile curcubeului ca sa stii ca acel loc sau evenimentul care are loc acolo are legatura cu comunitatea LGBT. Este normal ca cineva care se uita la imaginea de fata si vede umbrela in culorile curcubeului, culori care sunt si cele ale steagului LGBT, iar umbrele astfel colorate sunt utilizate si in paradele gay, sa se gandeasca ca mesajul, imaginea are legatura cu comunitatea LGBT, chiar daca tu ca autor ai vrut sa transmiti altceva, Asta inseamna ca mesajul pe care de fapt ai vrut sa-l transmiti nu este bine conturat, nu este suficient de clar definit, nu este bine transpus in imagine si astfel lasa loc de interpretari pe care poate nu le-ai dorit.
Nomad  2019-02-23 15:04:23

Facerea

Cap 9

13. Pun curcubeul Meu în nori, ca să fie semn al legământului dintre Mine şi pământ. ; 14. Când voi aduce nori deasupra pământului, se va arăta curcubeul Meu în nori ; 16. Va fi deci curcubeul Meu în nori şi-l voi vedea, şi-Mi voi aduce aminte de legământul veşnic dintre Mine şi pământ şi tot sufletul viu din tot trupul ce este pe pământ!" .

Observam ca versetele de mai sus  infatiseaza curcubeul  ca fiind legamantul dintre Dumnezeu si oameni , iar prin analogie , in acceptiuni metaforice ,  acesta poate fi asociat   cu iubirea , cu bucuria , implinirea , cu fericirea , cu frumosul... Aceste adjective au ramas fundamentale , de-a lungul timpului , in interpretarea artistica a curcubeului  S-ar putea spune ca asa s-a nascut simbolistica universal valabila  a curcubeului . LGBT a ales sa puna pe steag  culorile curcubeului tocmai pt ca acesta , curcubeul , vine cu un mesaj simbolic nobil , chiar este un simbol .  Curcubeul nu a capatat valoare simbolica din momentul in care si l-a insusit comunitatea LGBT  ( anii `70-`80 , destul de recent  comparativ cu evolutia artistica de-a lungul timpului)  intrucat , in acel moment , acesta purta o valoare simbolica deja notorie .  Astfel  devine evident faptul ca asocierea curcubeului  cu LGBT este " izolata " , strict conjuncturala , nicidecum fundamentala Stim cu totii ca pt a transmite un mesaj , printr-un procedeu artistic ,  avem nevoie de o asociere de elemente . Astfel ca pt a duce aceasta imagine, sau oricare alta , in zona LGBT , curcubeul trebuie asociat  cu mai multe elemente specifice acestei comunitati . De obicei este folosita o vestimentatie cu accente indraznete, chiar erotice, sau doua persoane de acelasi sex in ipostaze intime ( se tin de mana, se saruta ) , nu stiu ,  poate un barbat trist pe  malul celalalt ( in cazul de fata )...n-am idee, nu m-am gandit .  Cert este ca un simplu obiect multicolor , fara alte elemente specifice comunitatii , nu  poate fi asociat cu LGBT . Sa asociem culorile curcubeului cu  LGBT , in mod exclusiv , radical ,  doar pt faptul ca exista in cadru o umbrela multicolora , ar fi , cel putin , o nedreptate chiar fata de heterosexuali . Consider ca un tanar cu aspiratii " colorate " care doreste sa evadeze dintr-o lume gri , este o interpretare corecta pt aceasta imagine . Ar mai fi de spus,insa urasc sa scriu atat de mult . O sa ma rezum doar la a posta cateva linkuri care dovedesc ca o umbrela multicolora, un curcubeu , au conotatii artistice mult mai puternice decat asocierea cu comunitatea LGBT.

http://subiecte.citatepedia.ro/despre.php?s=curcubeu

https://www.shutterstock.com/image-photo/mother-daugther-family-photo-64424761

https://www.shutterstock.com/image-photo/insured-family-standing-under-umbrella-isolated-222871219

https://www.alamy.it/foto-immagine-vista-posteriore-di-una-famiglia-di-camminare-sulla-spiaggia-con-ombrellone-11544582.html

 

Autor  2019-02-13 16:09:44
Sa iei un simbol recunoscut pe plan international cu o semnificatie clara si sa vrei sa ii schimbi sensul, sa il distorsionezi, sa incerci sa transmiti altceva prin intermediul lui, asa cum ai facut in cazul de fata, este un lucru total gresit, contraindicat si duce la esec in incercarea de a comunica ceva concret. Privitorul percepe mesajul, asa cum ai reusit tu ca autor sa-l transmiti prin imagine si nu in felul in care si fi vrut sa fie perceput. Transmiteterea unei ideei, a unui mesaj in mod corect prin imagine nu e un lucru usor de realizat. Degeaba explici in cuvinte mesajul pe care ai vrut sa-l transmiti, daca imaginea spune altceva. Privitorul va recunoaste simbolul folosit, va identifica semnificatia pe care o are in uzul general acceptat si va interpreta imaginea in acel sens. Cu ajutorul unui simbol nu poti sa transmiti altceva decat cea ce semnifica acel simbol. Lucrul asta, cred ca ar trebui sa fie evident pt. toata lumea. In fotografie si in artele vizuale ideile, mesajele, "aspiratiile" redate intr-o lucrare sunt de obiciei ale autorului (mai putin in cazul in care imaginea este, de ex. o comanda pt. un afis iar conceptul este al beneficiarului si doar realizarea este a fotografului, dar in cazul de fata nu cred ca e vorba de asa ceva) asa ca autorul trebuie sa fie bine documentat si foarte atent in folosirea unor simboluri, ca altfel intentia este una iar mesajul pe care a reusit sa-l transmita, poate fi cu totul diferit. Cand ai vrut sa transmiti ceva prin intermediul unei imagini, iar imaginea nu este una reusita, este gresit sa consideri ca privitorul nu e in stare sa-ti inteleaga mesajul. Mai degraba ar trebui sa te intrebi daca ai reusit sau nu sa transformi in mod corect si suficient de clar mesajul sau ideea intr-o imagine. Unii s-ar putea sa inteleaga mai mult dintr-o imagine, decat poti tu ca autor sa transmiti. O imagine buna, bine gandita si corect realizata, nu are nevoie de explicatii in cuvinte, iar asta e un lucru cu care, cred ca toata lumea e de acord.
Nomad  2019-02-12 18:34:37
Sa iei un simbol recunoscut pe plan international cu o semnificatie clara si sa vrei sa ii schimbi sensul, sa il distorsionezi, sa incerci sa transmiti altceva prin intermediul lui, asa cum ai facut in cazul de fata, este un lucru total gresit, contraindicat si duce la esec in incercarea de a comunica ceva concret. Privitorul percepe mesajul, asa cum ai reusit tu ca autor sa-l transmiti prin imagine si nu in felul in care si fi vrut sa fie perceput. Transmiteterea unei ideei, a unui mesaj in mod corect prin imagine nu e un lucru usor de realizat. Degeaba explici in cuvinte mesajul pe care ai vrut sa-l transmiti, daca imaginea spune altceva. Privitorul va recunoaste simbolul folosit, va identifica semnificatia pe care o are in uzul general acceptat si va interpreta imaginea in acel sens. Cu ajutorul unui simbol nu poti sa transmiti altceva decat cea ce semnifica acel simbol. Lucrul asta, cred ca ar trebui sa fie evident pt. toata lumea. In fotografie si in artele vizuale ideile, mesajele, "aspiratiile" redate intr-o lucrare sunt de obiciei ale autorului (mai putin in cazul in care imaginea este, de ex. o comanda pt. un afis iar conceptul este al beneficiarului si doar realizarea este a fotografului, dar in cazul de fata nu cred ca e vorba de asa ceva) asa ca autorul trebuie sa fie bine documentat si foarte atent in folosirea unor simboluri, ca altfel intentia este una iar mesajul pe care a reusit sa-l transmita, poate fi cu totul diferit. Cand ai vrut sa transmiti ceva prin intermediul unei imagini, iar imaginea nu este una reusita, este gresit sa consideri ca privitorul nu e in stare sa-ti inteleaga mesajul. Mai degraba ar trebui sa te intrebi daca ai reusit sau nu sa transformi in mod corect si suficient de clar mesajul sau ideea intr-o imagine. Unii s-ar putea sa inteleaga mai mult dintr-o imagine, decat poti tu ca autor sa transmiti. O imagine buna, bine gandita si corect realizata, nu are nevoie de explicatii in cuvinte, iar asta e un lucru cu care, cred ca toata lumea e de acord.
Nomad  2019-02-12 18:34:36

Trei fotografi, comenteaza la o lucrare, expunandu-si fiecare viziunea. Nu ai decat de invatat din ''inclestarea titanilor''!

Vulcano  2019-02-11 19:41:40

Pt mine , umbrela colorata, in acest context , intr-o acceptiune metaforica , simbolizeaza instrumentul " magic "  care protejeaza  dar si ajuta la  ascensiunea  spre dimensiuni viu colorate , spre realizari la care oamenii aspira  de-a lungul vietii . Sincer sa fiu nu m-am gandit la interpretarea ta , dar daca tu asa o vezi, ce sa zic , e o lume libera , fiecare cu aspiratiile lui . Despre verticale strambe , despre cum se tine unul de o umbrela si se arunca in apa si alte interpretari nefericite , n-am ce sa comentez . Daca atat poti tu  sa intelegi ,  ce pot sa fac, am explicat destul de limpede ce era de spus, restul nu mai depinde de mine  .

Autor  2019-02-11 18:03:35
Ultimul meu comentariu are legatura cu imaginea de fata. Cum sa nu aiba legatura ?!?? Are legatura, ca doar despre ea am vorbit, nu despre alta imagine din concurs. Poate nu are o legatura stransa cu ce ai fi vrut tu sa exprimi prin imaginea asta, dar una e ce ai vrut si una e ce ti-a iesit. E evident ca diagonala ascendenta de care vorbesti, lipseste cu desavarsire din imagine pt. ca este inlocuita de o verticala stramba, deci doar prin faptul ca in comentariul precedent am vorbit despre asta, face ca acel comentariu sa aiba legatura cu imaginea de fata. In cea ce priveste simbolistica, daca colorezi, un tricou, in intregime in culorile unui drapel al unei tari si mai si respecti ordinea culorilor, acela nu va mai fi un simplu tricou colorat, acel tricou va deveni un simbol, un drapel si va trebui sa fii atent in ce context il porti si unde. La fel si cu steagul comunitatii LGBT, o umbrela in culorile acelui steag va prelua si semnificatia acelui steag si nu va mai fii o simpla umbrela colorata. Iar daca pui o umbrela in culorile comunitatii LGBT, in mana unui barbat sa o tina deschisa deasupra capului pe o vreme fara ploaie, il mai pui sa si sara in sus cu ea si ii faci o poza iar titlul e "Aspiratii", obtii o imagine cu un mesaj destul de clar. Daca toata scena asta se intampla si intr-ul loc cam dezolant, cum e malul unui rau pe timp de iarna, iar personajul pare ca sa arunca in apa rece, agatandu-se de umbrela cu simbolul LGBT, interpretarea imaginii poate fii dramatica. Eu nu contest faptul ca ai vrut sa transmiti un mesaj cu totul diferit, dar una e ce ai vrut si altceva ti-a iesit. Daca vrei sa transmiti mesaje prin intermediul fotografiei, a artelor vizuale si nu stapanesti bine simbolistica, compozitia, psihologia culorilor si psihologia perceptiei vizuale, vei da gres. Mai incearca, imaginea asta nu e rea, dar parca nu ti-a iesit tocmai cum ai vrut.
Nomad  2019-02-11 00:32:19

O umbrela colorata este o umbrela colorata , intr-un rationament firesc nu are  legatura cu comunitatea pe care ai amintit-o , cum de altfel ultimul tau comentariu nu are legatura cu aceasta imagine . Am explicat destul de clar despre ce este vorba , daca tu ai facut astfel de legaturi , ce sa zic , fiecare cu viziunile lui .

 

Autor  2019-02-10 20:43:46
A nu se confunda o diagonala ascendenta, care trebuie sa fie evidenta, cu o verticala stramba, cum e in cazul de fata. Chiar daca un mal in realitate este doar putin in panta, la editare nu strica sa fie indreptat, altfel va da impresia ca imaginea e stramba. Cat despre coloristica umbrelei, ar trrbui sa stii ca este si simbolul comunitatii LGBT, iar imaginea unui barbat care tine in mana in pozitia asta, o umbrela astfel colorata si pare ca se arunca in apa in plina iarna, agatandu-se de acest simbol...poate duce la interpretari diferite, tinand cont di de titlul ales: "Aspiratii"
Nomad  2019-02-10 19:43:21

Ideea se centreaza , dupa cum spune si titlul ,  pe  aspiratiile oamenilor de a evolua , de a se inalta  material  si/sau sipiritual  . Zborul cu umbrela nu este o licenta personala , ea fiind intalnita in opere cinematografice precum "Mary Poppins" sau "Felix the cat" . Inclinatia spre dreapta a subiectului  este naturala , ofere o diagonala ascendenta  si are scopul de a exprima  dinamica fireasca a unei decolari. Elemente precum pozitia corpului , dunga alba de pe jacheta , umbrela colorata nu cred ca mai trebuie explicate . Intr-adevar ,  linia de orizont este cel mai bun reper pt a indrepta o imagine facuta in natura , insa in acest caz  regula nu functioneaza pt ca malul din fata este in panta. Stalpul , care  de fapt este o antena de telefonie mobila , nu poate sa fie decat vertical  , in consecinta fiind cel mai  potrivit element  pt a indrepta aceasta imagine . Oricum , si intr-un caz , si in altul , imaginea este putin inclinata .

Autor  2019-02-10 17:41:43

Totul este interpretabil, în funcție de viziunea fiecăruia. 

Liviu58  2019-02-10 16:39:26
12
« Anterioara >>>
Pagina 1 din 2, se afiseaza 15 comentarii dintr-un numar total de 19 comentarii

Histograma si setari camera

Camera:Canon - Canon EOS 6D
Diafragma:16
Expunere:1/80 secunde
Flash:Flash did not fire, compulsory flash mode
Focala:28
W-Balance:Auto white balance
Iso:3200
Editare:Adobe Photoshop CS2 Windows
Culoarea Dominanta: R:185 G:191 B:199

Alte intrari din acest concurs

Votanti

mvoikaSimgeoGeorgeMorosanukirugoroandrieanaLiviu58Nomad

0 utilizatori au adaugat aceasta lucrare la favorite

Nu sunt utilizatori care sa fi adaugat aceasta lucrare la favorite. Fii primul care favorizeaza aceasta lucrare.
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl