Coup de foudre

Realizat de:
Voturi: 6Favorite: 0Pasi: 0Comentarii: 6Rank: 6Scor: 42.7426
Lucrare moderata de: mircea Data Fotografierii: 2017:01:17 12:28:59

Salut! Bine ai venit

Daca iti place aceasta lucrare si vrei sa lasi un mesaj autorului sau doresti sa evaluezi lucrarea
Creaza cont sau Login
*Note calculate doar pentru utilizatorii ce au votat pe criterii

Exista imagini care transmit o informatie, imagini cu mesaj dar care sufera din punct de vedere estetic, compozitional... Astea sunt imagini care se incadreaza la fotojurnalism, imagini care se publica  pe site-uri de stiri, in ziare... La un concurs de fotografie cum e cel de fata, pe langa mesaj, prezentarea unui subiect interesant...imaginea nu trebuie sa sufere la capitolul estetica, fotografia trebuie sa arate si bine.

Nomad  2019-07-27 13:15:14

Merci Nomad pentru raspuns! De acord cu tine privind datoria fotografului de a pune subiectul in valoare prin compunerea unui cadru armonios, si totusi...

Imaginile care sunt doar armonioase se potrivesc doar fotografiei de peisaj. Neavand altceva a spune decat „uite ce frumos” ele de regula nu au titlu sau atunci cand titlul trebuie neaparat sa existe e in cel mai bun caz  numele locului geografic sau e complet tampit. Daca e reusita, fotografia de peisaj e placuta, dar daca e prost facuta devine plictisitoare sau in cazul cliseelor (apusuri) de-a dreptul gretoasa. Daca scot din atributele enumerate de tine cuvintele „mesaj” si „poveste” ne aflam in acest caz, pretabil doar peisajului. Dar ce te faci cand gasesti un mesaj sau o poveste intr-un decor mai putin armonios? Poti sa actionezi ca un artist si alegand un punct de statie convenabil sau asteptand o lumina care mai mascheaza sau pune in valoare diferite portiuni din cadru sa mai elimini din haos. Dar poate nu merge nimic din toate acestea, sau poate cadrul e efemer si nu ai timp de reactie.Ce faci cu un cadru cu mesaj, dar care nu-ti convine din punct de vedere estetic? Andreas Feininger insista asupra faptului ca fotograful poarta intreaga raspundere asupra fotografiei si ca daca imaginea nu corespunde unor minime criterii, trebuie abandonata. Daca suntem de acord ca asta, ramane doar spinoasa problema a stabilirii acestor „criterii minime”.

In cazul fotografiei de fata mi-a atras atentia „relatia” dintre cele doua tricouri (atitudinea caricaturala a unor ochi holbati asupra unui trup de femeie sexy). Cadrul era un dezastru si in plus vanzatorul vocifera. Unghiul din care puteam face fotografia era relativ strans fiindca trebuia sa se vada desenele fata in fata. Tot ce puteam face era sa revin alta data cu speranta ca tricourile vor mai fi puse in aceeasi pozitie, lumina va fi mai buna si vanzatorul mai pasnic sau sa strang cadrul la maxim ca sa nu intre si alte „ace brice si carice” („lame si chiloti de dame”) care impestritau locul. Am facut click si am parasit locul stiind ca lasam in urma un subiect bun, dar insuficient pus in valoare.

Acum, imaginea ti se pare sub standarde? Atat de jenanta incat irita retina? Cea mai proasta imagine de pe forum? Un rau exemplu pentru cei ce sunt la inceput de drum in fotografie? Eu mi-am spus ca nu. Imaginea are un mesaj clar, un titlu scurt si penetrant si sufera doar din punct de vedere estetic, dar nici acolo nu e dezastru. Notele sunt de la 1 la 10 si mi-am asumat riscul de „a-mi strica palmaresul” cu o nota mica. Totusi, parerea mea este ca tu exagerezi. Aici este un site de fotografie, nu muzeul Luvru. Si daca tot ti se pare prea slaba, atunci esti fie rau intentionat, fie subiectiv fiindca desi iti manifesti constant atitudinea critica, ai lasat in pace multe alte imagini care nu bifeaza nici pe departe atatea criterii. Sau, mai exista o posibilitate, poate nu ai inteles mesajul, poate titlul a fost prea alambicat, desi refuz sa cred smiley

Ok. Una peste alta mi-a facut placere sa lamurim niste chestiuni vizand fotografia. Eu propun sa lasam imaginea sa fie jurizata si sa capete nota pe care o merita, dar asta nu presupune stoparea dialogului, daca mai ai ceva de spus te ascult.

 

Autor  2019-07-24 08:34:18

Nomad are dreptate și observ că e (poate) prima oară cînd nu insultă un autor.

Liviu58  2019-07-23 20:48:58

Raspund aici, nu vreau sa scriu pe blog.

Asta e o poza pe care o faci repede cu telefonul cand esti in piata si vrei sa o trimiti cuiva ca sa-i arati ce tricouri ai gasit si intrebi daca vrea sau nu sa-i cumperi, dupa care ai sters poza. De ce sa postezi asa o poza la un concurs de fotografie ? Cum pot sa votez poza asta ? 

Fotografia, e arta si inseamna mai mult decat simpla aratare a subiectului. In fotografia artistica ( ca despre asta e vorba in concursul asta ) nu subiectul in sine e cel mai important ci felul cum il prezinti: lumina, incadrare reusita, compozitie, cromatica, mesaj, poveste, atmosfera...si nu in ultimul rand, un pic de psihologie.

Din pacate pacate poza de fata doar arata un subiect, in rest nu are nimic ce merita privit. 

Tu ti-ai printa imaginea asta sa o pui pe perete acasa sa o vada si musafirii ?

p.s. comentariul asta nu este o insulta asa cum probabil ar considera unii dintre utilizatori, iar acest comentariu este valabil si pentru celelalte imagini postate pana in acest moment in concursul de fata.

 

Nomad  2019-07-23 14:51:30

Nomad, te rog sa definesti din unghiul tau, notiunea de fotografie. Fiind un subiect de larg interes (cred ca fiecare membru al acestui forum ar vrea sa afle secretul), nu trebuie sa raspunzi aici, ci poti scrie pe larg, pe blog.

Autor  2019-07-23 07:30:35

Avem doua tricouri dar nu avem o fotografie. Click.

Nomad  2019-07-22 13:22:41
« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 6 comentarii dintr-un numar total de 6 comentarii

Histograma si setari camera

Camera:OLYMPUS CORPORATION - TG-4
Diafragma:6.3
Expunere:1/200 secunde
Flash:Flash did not fire, compulsory flash mode
Focala:15.41
W-Balance:Auto white balance
Iso:100
Editare:Adobe Photoshop CS2 Windows
Culoarea Dominanta: R:104 G:82 B:83

Analiza Pxl (detectie automata)

39/100
Estetica: 39/100
Sugestie Titlu CLOTHES HANGING ON DISPLAY AT MARKET
Taguri Detectate red,representation,clothing,human representation,art and craft,hanging,day,creativity,no people,fashion,market,indoors,retail,bra,for sale,mannequin,lingerie,underwear

Alte intrari din acest concurs

Votanti

liliBotimo49DanelinoleJuriuPxlLiviu58Nomad

0 utilizatori au adaugat aceasta lucrare la favorite

Nu sunt utilizatori care sa fi adaugat aceasta lucrare la favorite. Fii primul care favorizeaza aceasta lucrare.
© PxlShot 2020 sub Creative Commons License Powered by DotPxl