Bere sau vin

Realizat de:
Voturi: 13Favorite: 0Pasi: 0Comentarii: 20Rank: 8Scor: 53.9139
Lucrare moderata de: SilviuGh Data Fotografierii: 2017:01:16 23:46:53

Salut! Bine ai venit

Daca iti place aceasta lucrare si vrei sa lasi un mesaj autorului sau doresti sa evaluezi lucrarea
Creaza cont sau Login
*Note calculate doar pentru utilizatorii ce au votat pe criterii

Autor, spune-i te rog si celuilalt coleg sa ridice piciorul de pe acceleratie, nu de alta, dar a intrat pe contrasens.

Nomad  2017-01-23 16:20:23

Nomad, am inteles de la primul tau comentariu ca am postat o lucrare foarte proasta ( de nota 1 ) si am inteles si argumentele tale. Accept toate criticile argumentate. Acum te rog sa te calmezi ( bea o bere sau un vin ) si trage frana de mana. Continua comentariile cu axxa13 in privat.

 

Autor  2017-01-23 15:35:28

 Am comentat la mai multe imagini de la autori diferiti si nu tintesc pe nimeni, cum am mai spus. Daca nu comentez la toate, nu inseamna ca am ceva cu autorii imaginilor la care am comentat si ar fi eronat chiar calomnios sa sustii contrariul, neavand vreo dovada care sa-ti sustina afirmatia.  

 Voi contiuna sa fac comentarii pe marginea lucrarilor, voi incerca sa desfiintez kitsch-ul, voi spune aducand argumente, de ce o imagine nu este buna sau de ce nu este in tema, voi trage si clopotelul cand va fi cazul. Nu fac asta pentru orgoliu personal, nu am nimic de castigat din asta, ba dimpotriva incep sa-mi dau seama ce este o pierdere de vreme.

 Daca nu-ti convine critica pe care o fac unei imagini, sau ai o parere contrarie, sau iti simti atacata vreo lucrare, vino cu contraargumente. ( dar nu ca si in cazul iguanei, cand ai venit cu expicatii scrise si o alta imagine care sa dovedeasca ca subiectul se afla intr-o vitrina, ca sa fortezi cumva incadrarea in tema.)

 

Nomad  2017-01-23 15:08:50

 Discutia a pornit cu o analiza a votului pe categorii la imaginea de fata, o analiza dura, la obiect, dar in care nu vei gasi nici un cuvant jignitor. Am spus ca e slaba si am argumentat de ce, iar tu printre altele ai spus "este o imagine cu o idee buna , originala ,  cu o tehnica rezonabila"  fara sa-ti argumentezi afirmatiile. Cand ti-am cerut sa detaliezi putin si sa aduci argumente, ai sarit ca ars aducand acuzatii false, cum ca analiza facute de mine ar fi un comentariu prin care tintesc pe cineva, ca unii utilizatori urmaresc si identifica imagini, hartuiesc ...

 Prin comentariile mele nu urmaresc utilizatori, ci urmaresc sa analizez imagini, indiferent cui apartin ele. Daca imaginile respective nu se incadreaza in tema sau sunt slabe voi spune asta deschis fara menajamente,  Accept discutii bazate pe argumente pe marginea unei imagini, dar nu pot sa fiu de acord cu lamentari. Este o atitudine imatura ca cineva sa nu suporte ca i s-a atras atentia asupra unei greseli, iar daca cel care a gresit, mai face si gura, asta este chiar....( ma abtin, cu toate ca nu ar trebui)

Conteaza a cui este imaginea cu iguana, pentru ca tu ai adus-o in discutie. Baniuesc ca este a ta.

 

Nomad  2017-01-23 12:48:16

Cel care nu intelege despre ce vorbin, esti tu. Vorbim despre fotografie.

Nu ti-am dat unlike-uri, ti-am dat nefolositor la unele comentarii, pt. ca nu au vreo legatura cu fotografia ci doar cu nemultumirea ta fata de faptul ca cineva ti-a spus ca ai gresit.

Contraargumentele tale nu mi-ar fi gadilat mie orgoliul, mi-ar fi demonstrat ca sti ce vorbesti.

Imaginea cu iguana era a ta ?

Nomad  2017-01-23 11:33:51

 Intrebarea ta " oare cati vor urma ?" este tendentioasa. Intrebarea corecta ar fi " oare cate imagini vor urma sa fie analizate ? " Stiu, o analiza la obiect nu e pe placul multora, dar comentariile nu sunt facute doar ca sa laude rezultatul declansarilor indiferent de calitatea lor.

Comentariile tale facute mai jos sunt niste lamentari jalnice. Poza cu iguana era a ta ? Si acuma iti manifesti supararea aici, pt. ca  a trebuit sa o scoti ? Daca e poza ta, pe tine trebuie sa fii suparat, nu pe cel care ti-a atras atentia ca ai gresit la incadrarea in tema.

Daca vrei sa-ti respect parerea vino cu niste contraargumente, nu cu vaicareli.

Iar daca imaginea asta este pe locul 8, inseamna ca pe site avem o problema cu scara valorilor, si cu simtul estetic.

 

Nomad  2017-01-23 10:18:04

axxa13, simt o frustrare in comentariul tau, adica ceva de genul:    "Silviu, de ce tii cu Nomad ? Tu nu vezi ce face ? In loc sa ne laude, comenteaza la lucrari, si ne zice ce nu am facut bine si na, acuma, cu ce a zis despre poza asta, parca as fi de acord, dar tot nu-mi convine, ca daca zice si de a mea ca nu-i bine sau nu e in tema, va trebui sa o sterg si o sa ma supar rau de tot, ca doar sunt om mare si nu suport sa mi se spuna ca am gresit, sau sa fiu criticat, sau sa mi se ceara argumente care sa-mi sustina cele afirmate. Ce, altii nu au gresit, lor de ce nu le spune nimic ? Asa nu ma mai joc!"

Asta este ironie, nu analiza votului pe care l-am facut in primul meu comentariu.

 

Nomad  2017-01-22 15:03:29

Crede-ma,  nu stiu a cui e lucrarea, nu fac parte din nicio " conjuratie", daca la asta te gandesti, dar incerc sa ma pun in locul acestui autor( si nu numai), care vede portofoliile voastre, intelege ca stiti fotografie, dar aveti pentru aceeasi lucrare opinii contrare si nu stiu ce sa inteleaga. Pana una alta, consider ca fotografii reprezentativi ai site-ului ar trebui sa construiasca punti intre ei, in primul rand, apoi catre cei pe care ii sfatuiesc in legatura cu fotografia. Dac am facut un comentariu aparand un punc de vedere, nu inseamna ca sunt in barca cuiva, ci ca asta e opinia mea.

SilviuOlteanu  2017-01-22 13:28:03

Axxa13, intuiesc ce te face sa "cosmetizezi' aceasta lucrare, dar sunt sigur, nu numai ca n-ai posta o lucrare ca aceasta, dar nici ca exercitiu n-ai aseza asa elementele in cadru. Am dreptate?

SilviuOlteanu  2017-01-22 11:13:38

axxa13, spui ca este o imagine cu o idee buna, originala, cu o tehnica rezonabila. Poti te rog sa detaliezi putin, sa argumentezi afirmatia ta, mai ales in privinta tehnicii ?

Nomad  2017-01-22 11:08:19

Ai avut o idee buna, sa faci un robotel din dopuri, dar nu inseamna ca automat ai si o fotografie.  Colegul nostru a facut evaluarea, argumentand amanuntit punctajul pentru fiecare criteriu, iar tu, decat sa fii suspicios, mai bine ai veni cu contraargumente. Daca omul are dreptate, nu conteaza daca are postari in concurs, sau nu. Uite, eu n-am postat in concurs, nici n-am sa votez, dar spun ca are dreptate.

SilviuOlteanu  2017-01-21 21:44:10

Revin cu un amanunt - sper ca nu ai lucrare postata in acest concurs. Daca raspunsul e da, atunci primesti nota 1 pentru caracter. Am mai vazut pe site colegi care critica sau dau note foarte mici altor lucrari in concursul in care au si ei postari. ( sper ca nu te incadrezi in acea subcategorie )

Daca raspunsul e nu, neglijeaza aceasta interventie.

Autor  2017-01-21 18:52:47

Multumesc pentru comentarii si chiar le apreciez, mai putin punctajul ( ... doar e lucrarea mea ). Am ramas surprins ca ai dedicat mult timp analizei artistice si scrisului. Nu sunt in totalitate de acord cu tine, dar sunt atent la tot ce ai spus si voi tine cont pe viitor de comentariile tale.

Am macar o consolare - cred ca s-a stabilit recordul de lungime pentru un comentariu. Aici impartim meritele - postarea mea si comentariul tau.

Autor  2017-01-21 16:36:39

Cu riscul de nu fi pe placul autorului, voi face o analiza a votului pe categorii pe care l-am acordat la imaginea asta:

1.Tema: Este imaginea asta in tema ?  In prima faza se poate spune ca da, ca tema cere o imagine cu dopuri si nu se specifica interzicerea altor elemnte in imagine. Dar totusi, se subintelege ca dopurile trebuie sa fie subiectul, ele trebuiesc scoase in evidenta. In imaginea asta, ele sunt prezente si chiar sunt zece la numar ! Dar, la o privire mai atenta, observam ca cele doua sticle concureaza foarte mult ca si elemente dominante in imagine, cu omuletul haios, nascut in urma consumului de vin.  Culorile etichetelor si a sticlelor sunt foarte puternice si ies mult in evidenta in comparatie cu subiectul care este mai sters, mai palid. Nici imaginea din spate, fundalul nu este potrivit, ca si culoare se aseamana cam mult cu subiectul si nu il scoate suficient in evidenta.  Atentia nu este canalizata suficient spre subiect. Imaginea se poate la fel de bine incadra Ia tema " Brand " sau la un concurs cu tema "sticle". Punctaj tema: 25

2. Originalitate:

Se spune ca se poate fotografia orice, dar e de preferat sa nu se faca asta oricum. Daca, de exemplu, fotografiem o scena de pe strada, sau de la un spectacol aviatic nu prea putem regiza si aranja elementele care vor compune imaginea, dupa bunul nostru plac, si trebuie sa  ne adaptam situatiei, cautand cel mai bun punct de statie, cea mai buna incadrare, cel mai bun moment al evenimetului...

In cazut temei date, "Dopuri", alegerea elementelor si aranjarea lor in cadru sunt la alegerea fotografului, ceea ce probabil s-a si intamplat in cazul de fata,  imaginea fiind facuta ( data confirma) in timpul concursului, foarte probabil cu scopul participarii la concurs.  Deci, libertate totala in creatie.

 Subiectul ( dopurile ) sunt prezentate intr-un mod haios, dar cam atat. ( jucarii din dopuri, roboti din pachete de tigari etc.) Imaginea este plata, nu are o atmosfera, nu transmite vreun mesaj, nu are greutate, nu are finete, nu are o poveste. Nu transmite vreo idee. Nu este nici macar o gluma buna. Este cel mult o glumita. Puncatj originalitate: 1

( ar putea totusi exista si posibilitatea ca autorul sa nu fi creat scena, sa o fi gasit la intamplare, dar chiar si asa, imaginea nu prezinta nimic original )

  3.Tehnica: Imaginea este plata, elementele sunt inghesuite, parca puse la zid, obiectele nu sunt percepute ca niste volume. Lumina nu este buna deloc, e plata, uniforma, aplatizeaza si mai mult imaginea. Lipsesc jocurile de lumina - umbra. Compozitia, incadrarea nu este nici ea buna, imaginea e sufocata, nu are luft deloc, omuletul haios, mai putin si cade din imagine. Lipseste acel spatiu din fata subiectului care introduce privirea in cadru. Si in partea de sus trebuia lasat mai mult spatiu, sticlele arata inestetic taiate asa. Incadrarea stanga-dreapta nu este nici simetrica, dar nu este nici o asimetrie cautata, este la nimereala.  Cromatic, subiectul este palid, se pierde in fundal, iar cele doua sticle sunt dominante ata ca pete de culoare cat si ca volum. La tehnica, ca sa spun si ceva  pozitiv, imaginea nu este miscata, pixelata sau stramba, dar pe un site de fotografie astea nu trebuie sa fie niste atuuri. Punctaj tehnica: 1

  4. Calitate:: La categoria asta , dupa cum a mai spus un coleg, ar trebui sa acordam puncte pentru o impresie generala asupra imaginii. As mai adauga, ca la categoria asta ar trebui sa acordam puncte pentru masura in care imaginea prezentata este sau nu o fotografie, o lucrare. Puncaj calitate: 1

Nomad  2017-01-21 10:41:22
« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 14 comentarii dintr-un numar total de 14 comentarii

Histograma si setari camera

Camera:Canon - Canon EOS 400D DIGITAL
Diafragma:9
Expunere:13/10 secunde
Flash:Flash did not fire, compulsory flash mode
Focala:100
W-Balance:Manual white balance
Iso:200
Editare:N/A
Culoarea Dominanta: R:123 G:118 B:55

Alte intrari din acest concurs

Votanti

IuliaAndreealiviujddeeeeeeeeaaNomadValentinDanSilviuAndreieugenjeanclaudemirceairysCiolocaIon

0 utilizatori au adaugat aceasta lucrare la favorite

Nu sunt utilizatori care sa fi adaugat aceasta lucrare la favorite. Fii primul care favorizeaza aceasta lucrare.
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl