Sosiri

Voturi: 2Favorite: 0Pasi: 0Comentarii: 1Rank: N/AScor: N/A
Lucrare moderata de: Nomad Data Fotografierii: 2015:08:09 16:26:17

Salut! Bine ai venit

Daca iti place aceasta lucrare si vrei sa lasi un mesaj autorului sau doresti sa evaluezi lucrarea
Creaza cont sau Login

Pe adresa „redactiei” am primit via email un comentariu la aceasta imagine:

„Haoleou, inca una tare de tot! e in gara si....conteaza ce mare e gara sau povestea?

Asta e CLICK si e moderata...posibil moderatorul nu are una mai buna”

La un comentariu exagerat, cu atac la persoana vizand moderatorul, i-a raspuns pe masura un tert, nici autorul, nici moderatorul. Ca sa nu se incinga spiritele inutil, s-a luat masura de a se sterge mesajele. Nu ma priveste, dar cred ca e cazul sa ierarhizam cumva reusita in fotografie, pentru a avea niste repere atunci cand judecam imaginile. Ca sa nu complic lucrurile, las la o parte latura tehnica (expunere corecta, focalizare etc.) care sunt mai usor de apreciat si ma refer in continuare doar la „povestea” imaginii.

Intr-o imagine CLICK, totul e la intamplare: oamenii sunt inghetati in pozitii nefiresti (cu mainile si picioarele in pozitii dezechilibrate, prin care trec doar in scurte momente de timp), cadrul taie lucrurile in proportii nearmonioase, in imagine apar o gramada de elemente inutile care distrag privirea fara a avea o contributie la mesaj, legile fotocompozitiei sunt incalcate. Se vede de la o posta ca autorul n-a facut elementarul gest de a analiza cadrul si n-a avut elementara rabdare de a astepta un moment favorabil declansarii. In urma privirii acestei imagini spectatorul se intreaba ce-o fi vrut sa spuna autorul, de ce a facut fotografia?

Evident, in imaginea de fata n-au fost incalcate legile compozitiei (treimi, linii de fuga), deci autorul si-a cautat punctul de statie. Apoi multimea nu e amorfa, oamenii pasesc „natural”, mai rar intr-o multime nici unul nu e inghetat intr-o pozitie dezechilibrata, deci autorul a cautat un moment potrivit. Gara, da, e mare, dar aici conteaza mai mult armonia: cu toate ca e un paienjenis de linii, seria de arcade preia controlul vizual generand o anumita ordine, nu haos. Iar in cele din urma, povestea chiar daca e simpla (a sosit trenul, oamenii se imprastie), exista. As asimila imaginea genului „peisaj”, in care nu actiunea predomina, ci atmosfera. Oamenii au ajuns la destinatie, unii dau telefon: „mami, am ajuns!”, altii si-au luat sacoul pe brat si se grabesc sa prinda un TAXI etc. Daca as fi avut in cadru o persoana deosebita as fi putut sugera o poveste prin titlu (ex: MAN IN BLACK, LADY IN RED), dar lumea fiind relativ „comuna” m-am multumit cu atmosfera specifica sosirii unui tren.

Suma sumarum, povestea e subtire, dar nu „haoleou”. Apreciez ca se incearca din rasputeri ridicarea standardului pe acest site, dar pana cand la majoritatea concursurilor imaginile cu adevarat de calitate sunt doar una, doua, maxim trei, hai sa eliminat catastrofele si cele naspa si sa fim mai toleranti cu cele „caldute”. Altfel vor ramane cei unu, doi, trei fotografi, sa discute in sferele lor inalte.

 

 

Autor  2020-02-17 08:16:42
« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 1 comentarii dintr-un numar total de 1 comentarii
Locatie Aproximativa: Putterie 41, 1000 Bruxelles, Belgia

Histograma si setari camera

Camera:Vizibil dupa terminarea concursului
Diafragma:5
Expunere:1/50 secunde
Flash:Flash did not fire, compulsory flash mode
Focala:24
W-Balance:Auto white balance
Iso:200
Editare:Imagine Neprelucrata
Culoarea Dominanta: R:108 G:101 B:101

Analiza Pxl (detectie automata)

80/100
Estetica: 80/100
Sugestie Titlu PEOPLE WAITING AT RAILROAD STATION PLATFORM
Taguri Detectate transportation,group of people,rail transportation,public transportation,architecture,mode of transportation,railroad station platform,indoors,railroad station,train,arch,travel,large group of people,train - vehicle,crowd,real people,journey,passenger train,city,men,track,ceiling,station,waiting,subway train

Alte intrari din acest concurs

Votanti

timo49Gabryell

0 utilizatori au adaugat aceasta lucrare la favorite

Nu sunt utilizatori care sa fi adaugat aceasta lucrare la favorite. Fii primul care favorizeaza aceasta lucrare.
© PxlShot 2020 sub Creative Commons License Powered by DotPxl