Ritm

Realizat de:
Voturi: 8Favorite: 0Pasi: 0Comentarii: 12Rank: 21Scor: 52.9944
Compozitie/Incadrare slaba
Lucrare moderata de: Nomad Data Fotografierii: 2013:01:10 15:15:05

Salut! Bine ai venit

Daca iti place aceasta lucrare si vrei sa lasi un mesaj autorului sau doresti sa evaluezi lucrarea
Creaza cont sau Login
*Note calculate doar pentru utilizatorii ce au votat pe criterii

 Ceea ce scrii tu in comentariul de mai jos este nociv pentru site si mai ales pentru membrii incepatori care inca nu au cunostiinte suficiente in domeniu, pentru ca tu culegi niste informatii de pe internet sau din carti, informatii dealtfel corecte, pe care apoi le prezinti aici in mod eronat amestecandu-le cu aiureli de-ale tale, iar de aici rezulta aberatii nu de tip perna sau butoi ci aberatii de tip axxa.

 Si acuma sa vedem in mod concret cat de varza e textul tau:

...afirmatia autorului..."Verticalele au fost aliniate cu cadrul incepand cu prima din stanga. Daca aliniez alta vericala, prima va deveni stramba, asa ca neputand impaca pe toata lumea, o las asa" Aceasta afirmatie confirma ca...de fapt in cadru nu exista paralelism intre coloane.

- pana aici e corect, nu exista paralelism intre ele si de aceea i-am sugerat autorului sa rezolve problema asta in Photoshop

Adica este ori o deformare/aberatie de tip butoi, ori de tip perna...

- aici vorbesti prostii. Daca intre coloane nu exista paralelism, nu inseamna neaparat ca exista o deformare de tip butoi sau de tip perna.

Aceste deformari ( de tip butoi sau de tip perna ) nu pot fi indreptate prin simpla inclinare a aparatului de marit, intrucat aceste deformari distorsioneaza imaginea in toate planurile sale, atat vertical cat si orizontal

- Afirmatie corecta dar irelevanta in cazut de fata, pentru ca la imaginea asta nu este vorba de o deformare de tip butoi sau de tip perna

Din ce ne spune autorul si conform datelor exif, se pare ca este o distorsiune de tip butoi

- iarasi vorbesti prostii. Cum ai tras tu concluzia " Din ce ne spune autorul" ca se pare ca este vorba de o distorsiune de tip butoi ? Cum adica "se pare" ? Pai ori este ori nu este.

Si conform datelor exif se pare ca este o deformare de tip butoi

- si aici spui prostii. Ce anume din datele exif ale aceste imagini iti indica tie faptul ca imaginea are o deformare de tip butoi ? Singurul indicator al unei deformari de tip butoi din datele exif este distanta focala. De regula, ca sa existe deformari de tip butoi imaginea trebuia sa fie facuta cu un grandangular adica la distanta focala trebuia sa apara, de exemplu 18 mm, nu 49 cum e in cazul de fata.

O deformare de tip butoi, in primul rand se vede cu ochiul liber. Unde vezi la imaginea asta o deformare de tip butoi ???  Niciunde !

O deformare de tip butoi nu se poate corecta prin simpla inclinare a aparatului de marit,

- asta e adevarat, dar la imaginea asta nu e vorba de o deformare de tip butoi ci de o usoara lipsa de paralelism a linilor verticale cauzata de punctul de statie. Iar acest lucru pe vremuri se corecta usor prin inclinarea aparatului de marit, iar astazi corectia se face in Photoshop, sau folosind aparate de fotografiat cu obiective care se ".inclina" cam ca si in cazul aparatului de marit.

Mai spui aici ca...bla bla bla...functia "Transform" din Photoshop intr-adevar poate sa indrepte, optic, coloanele chiar si intr-un minut, dar acest lucru se poate intampla doar folosind instrumente de editare nepermise pe acest site la sectiunea fotografie...

 Atat timp cat imagini de genul celei de fata, se puteau corecta prin inclinarea aparatului de marit si atat timp cat exista aparate de fotografiat cu obiective care se inclina in acelasi scop ( ca tot amintesti de echipament special pentru fotografia de arhitectura ) nu vad de ce acelasi tip de corectura facuta in Photoshop ar fi nepermisa. Ar fi mai bine daca ar fi interzise postarea pozelor proaste.

Si inainte sa ii inviti tu pe altii sa citeasca despre distorsiuni in fotografie, mai bine ai incerca sa intelegi tu ce citesti, ca se pare ca doar citesti fara sa intelegi prea multe..

Ai mai scris in comentariu: Am spus ca...bla bla bla...O sa explic aceasta afirmatie...bla bla bla...

Spui prostii si nu explici nimic. Ai dat copy/paste la un link de pe wikipedia, ca sa para comentariul tau mai credibil, ai cules cateva informatii de pe internet de care ti-ai lipit aberatiile tale incercand sa dai impresia ca stii despre ce vorbesti. La final a iesit o aberatie tip axxa, dealtfel cea mai nedorita aberatie in fotografie pentru ca deformeaza adevarul.

Ai facut atata polologhie, pentru ce ? Ca tu te chinuiesti sa schimbi 3 obiective in timp ce altii rezolva problemele cu 2-3 click-uri in Photoshop, de parca corectarea unor verticale putin inclinate, intr-un program de editare ar fi ceva lipsit de etica.

Daca e asa un chin pentru tine sa schimbi 3 obiective, schimba numai 2. Sau crezi ca schimbarea a mai multor obiective garanteza obtinerea unei imagini mai bune ? Pentru o imagine buna mai ai nevoie si de imaginatie, nu numai de 3 obiective.

Nomad  2019-10-17 22:53:17

......"Doar o sa spun ca aceasta imagine nu putea fi pusa la punct doar prin simpla inclinare a aparatului de marit. Si mai spun ca daca nu se folosesc obiective si tehnici specifice pt acest gen de fotografie, interventiile in editoare, pt atenuarea distorsiunilor optice vor fi destul de complexe si complicate".....

Spui prostii, si s-ar putea sa-i induci in eroare pe unii dintre colegi - pe cei incepatori, in timp ce pe altii ii pufneste rasul.

Imaginea de fata, daca era facuta pe film, in laborator chiar se putea indrepta cu usurinta prin inclinarea aparatului de marit, iar metoda asta de corectare era des utilizata in fotografia de arhitectura. Iar in Photoshop indreptarea imaginilor de genul asta nu este deloc complexa si complicata, dimpotriva e o treaba simpla  indiferent de cate obiective s-au schimbat si ce tehnici de fotografiere s-au folosit. De exemplu, imaginea asta se poate indrepta in Photoshop in mai putin de un minut.

 

Nomad  2019-10-12 11:02:50

Pe vremuri, cand se fotografia pe film, o verticala care era putin inclinata se putea indrepta cu usurinta inclinand aparatul de marit. Azi acelasi lucru se poate face in Photoshop, care este de fapt un laborator la lumina zilei ( unul mai sofisticat ). Chiar nu vad vreun motiv ca sa nu facem astfel de corecturi. De ce sa nu alegem metoda mai eficienta ? Poate ca unii prefera sa se chinuiasca schimband obiective in timp ce altii care au mai multa imaginatie si stiu ce fac, de multe ori obtin rezultate mai bune cu telefonul. 

 

Nomad  2019-10-09 23:23:50

OK. M-ai convins smiley

Autor  2019-10-09 13:40:36

In Photoshop/Edit/Transform cu interventii minime poti face in asa fel incat toate verticalele sa fie drepte.

Iar despre pata alba, tocmai asta e problema ca nu e in armonie cu celelalte, nu e din acelasi sir. Latimea coloanelor respectiv a petelor albe pe care le formeaza cresc proportional, armonios pana la a treia, iar la a patra latimea creste prea brusc, prea mult in raport cu primele trei.

 

Nomad  2019-10-09 12:02:12

In primul rand merci pentru observatii!

Verticalele au fost aliniate cu cadrul incepand cu prima din stanga. Daca aliniez alta verticala, prima va deveni stramba, asa ca neputand impaca pe toata lumea, o las asa. 

Cat despre pata alba din stanga, sunt de acord ca ocupa o suprafata cam mare, dar asigura cea mai armonioasa proportie a laturilor, asa ca iarasi nu intervin.

Autor  2019-10-09 11:25:40

Imaginea nu e rea, cu mici modificari ar fi chiar buna. Verticalele sunt cam strambe, ai putea sa le indrepti cu usurinta si sa mai tai putin din dreapta. Pata de "alb" din dreapta e disproportionata fata de celelalte trei din stanga.

 

Nomad  2019-10-09 09:48:15
« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 7 comentarii dintr-un numar total de 7 comentarii

Histograma si setari camera

Camera:SONY - NEX-5
Diafragma:5
Expunere:1/80 secunde
Flash:Flash did not fire, auto mode
Focala:49
W-Balance:N/A
Iso:320
Editare:Adobe Photoshop CS2 Windows
Culoarea Dominanta: R:108 G:108 B:108

Analiza Pxl (detectie automata)

50/100
Estetica: 50/100
Sugestie Titlu SHADOW OF BUILDING ON WALL
Taguri Detectate architecture,built structure,wall - building feature,no people,building exterior,shadow,day,sunlight,outdoors,wall,nature,architectural column,lighting equipment,silhouette,pattern,building,street,striped,white color,focus on shadow,colonnade

Alte intrari din acest concurs

Votanti

oanaandrusDanelinoleLiviu58NomadPentaxmirceaJuriuPxl

0 utilizatori au adaugat aceasta lucrare la favorite

Nu sunt utilizatori care sa fi adaugat aceasta lucrare la favorite. Fii primul care favorizeaza aceasta lucrare.
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl