Fotografi de nota 10

JustInAR a deschis discutia: Cine v-a calauzit in arta fotografica? Ce fotografi v-au influentat sau i-ati recomanda ca repere? Si de ce?
« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 5 posturi dintr-un numar total de 5 posturi

Adauga Raspuns

Deh... Nu mi se pare timp de pierdut, ci mai degraba un review extrem de interesant si folositor. De ce nu incepeti dumneavoastra:)? Oricum, voi veni eu cu unul zilele astea.


Postat in data de: 2019-11-21 13:23:55
Raspunde

Nu se mai poarta horele acum, fiecare pe cont propriu... Nu-mi vine sa cred ca cei de pe site nu au avut modele, dar probabil nu au timp de pierdut.


Postat in data de: 2019-11-20 16:24:30
Raspunde

Propun să venim fiecare(cine are timp) cu un articol pe blog despre modelul nostru în fotografie. Cine începe hora?:)


Postat in data de: 2019-11-12 15:46:41
Raspunde

De curiozitate, am studiat și eu câteva dintre fotografiile lui Adolphe Chevalier. A surprins într-adevăr satul și munca oamenilor, o lume pe care mulți o mai vedem doar în fotografii. Am observat că prindea clipa potrivită, cea mai grăitoare din activitățile satului, plină de dinamism și de poveste. 

Trec la modelul meu, omul care mi-a format prin cărțile sale viziunea fotografică. Cărțile lui Michael Freeman au fost primul meu contact cu fotografiile profesioniste. Dar ceea ce aflam acolo puneam în practică mult mai târziu, când am început să compun prin imaginație cadrele. Am început de curând să recitesc cărțile lui și am observat că percep altfel ideile lui. 

Eu când m-am văzut cu ,,jucăria"(aparatul foto), am pus-o la treabă. Și aveam nevoie de un model. L-am aflat în persoana lui Michael Freeman, care mi-a călăuzit pașii în această lume vastă, m-a învățat prin cărțile lui că fotografia nu e o simplă apăsare a declanșatorului. Asta urma să aplic mult mai târziu, când am început să experimentez în studio(lumini, umbre, compoziție). Am învățat să mă gândesc de două ori înainte să apăs pe declanșator. Până la urmă cea mai bună tehnică de a avansa este de a privi fotografiile altora și de a experimenta! Mult succes!


Postat in data de: 2019-11-09 10:00:04
Raspunde

Pentru mine a fost marcant momentul in care am tinut in mana fotografiile lui Adolphe Chevallier. Motivele sunt si putin subiective, fotografiile lui vorbesc despre o lume acum aproape disparuta dar din care, copil fiind, mai prinsesem ceva. Iar acel ceva a reprezentat pentru mine pecetea autenticitatii, fotografiile lui nu mint. A  surprins oameni, locuri , activitati, viata de zi cu zi, in firescul lor. Insa partea ce tine de genialitatea lui ca fotograf este ca o singura fotografie vorbeste despre toata viata acelui om sau istoria acelui loc. E adevarat ca oamenii acelor timpuri nici nu erau atat de duali, lucrul lor era viata lor. Ei nu se duceau la servici ca un compromis pentru a putea apoi sa-si traiasca viata dupa pofta inimii. Munca ce o faceau era viata si bucuria lor. In tot ceea ce faceu erau intregi, participau cu toata fiinta, nu erau cu mintea in alta parte fiindca nici nu exista o alta parte. Iar Adolphe Chevallier a reusit sa imprime pe hartie vesnicia clipei. Si inca ceva ce m-a impresionat este miscarea. Fotografiile lui nu sunt statice, nu a inghetat clipa ci a prins dinamismul vietii.

Un alt fotograf al zilelor noastre al carui album m-a impresionat este Dragos Lumpan cu Ultima transhumanta. Bineinteles ca si aici sunt subiectiva. Bunicul meu a fost cioban si chiar daca comunismul, aparent, l-a uniformizat, l-a obligat sa faca parte din clasa muncitoare, sufletul lui a ramas cu oile pe munte. Asa am vazut cum dispare o lume.


Postat in data de: 2019-11-08 16:58:17
Raspunde

« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 5 posturi dintr-un numar total de 5 posturi
© PxlShot 2020 sub Creative Commons License Powered by DotPxl