Upgrade aparate foto

JustInAR a deschis discutia: Uitandu-ma la ce aparate folositi mi-am dat seama ca exista fotografii exceptionale facute cu aparate de fotografiat modeste. Exista si reversul medaliei fotografii proaste cu aparate foarte scumpe. Si totusi, in ce moment v-ati hotarat sa faceti un upgrade si de ce?    
« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 4 posturi dintr-un numar total de 4 posturi

Adauga Raspuns

Pai stiu ce vreau. Un aparat cu deschidere mare a diafragmei, sensibiliate ridicata asa incat sa pot fotografia in conditii de luminozitate scazuta, cu ecran rabatabil,WYSWYG, focus ireprosabil, culori naturale, categoria entuziasti-avansati, buget redus. Asta inseamna ceva SH. Dar nu e suficeient sa stiu ce vreau, imi trebuie un translator ca sa inteleg ce e aia "Senzor APS-C CMOS 24.2 MP• Procesor imagine DIGIC 7" 


Postat in data de: 2019-11-08 16:05:42
Raspunde

Oferta de aparate e foarte mare, e adevarat, dar incepe prin a-ti clarifica ce aparat iti trebuie tie si dintr-odata se va restrange cautarea. Deci, stii ce aparat iti trebuie? Faci portret, natura, sport, wildlife sau de toate? Calatoresti? fotografiezi doar prin oras? Trebuie sa-ti lamuresti chestiunile astea si sa cauti un aparat care sa satisfaca domeniul pe care lucrezi.


Postat in data de: 2019-11-08 08:42:23
Raspunde

SI eu am avut 450D, a crapat la o ploaie in Bucegi, gasit 450D la mana a doua si l-am folosit mult si bine (a vazut Noua Zeelanda, Japonia, China, Canada, UK, Franta, Sicilia etc).. aparat de 12 ani merge perfect, iar imaginile scoase de senzori mai vechi mi se par mai naturale. Am facut upgrade la 77D, dar sta destul de putin folosit. Il iau doar prin excursii. E destul de mare si dupa o vreme ti se ia de carat la obiective, filtre, trepied etc.

In schimb am mereu la mine un Sony RX100 M4 care e super compact si usor de folosit. In principiu conteaza in primul rand sa ai camera la tine. Daca doar o tii in sertar nu-ti foloseste la nimic.

RX ul e super ok pt ca se pot instala aplicatii, poti scrie soft pt el.. il poti moda cum vrei. De ex, n-am nevoie de filtre ND.. in primul rand pt ca are unul incorporat, iar in al doilea rand daca vreau sa fac expuneri lungi in bricul zilei are o functie cu care poti lua pana la 128 imagini in succesiune si le face mediana.


Postat in data de: 2019-11-06 21:52:04
Raspunde

Intreb fiindca eram convinsa ca am nevoie de un aparat mai bun, dar uitandu-ma la ce folositi unii dintre voi nu mai sunt asa convinsa ca aparatul e problema.

In plus e o asa diversitate de oferte ca te doare capul pana intelegi care e diferenta intre ele. Nici nu stii din care capat sa incerpi. Desi nu e prea relevant fiindca rezolutia monitorului e slaba am incercat sa vad cu ce aparate au fost facute unele fotografii reusite de pe site si am constatat ca sunt aparate pe care nu le mai gasesti noi pe piata. Ca si al meu de altfel...

Si o sa radeti, dar fiindca cel vechi se stricase, am gasit  unul la mana a doua care arata ca nou si mi-am luat tot modelul pe care-l stiam. Fiindca atat m-a dus capul.


Postat in data de: 2019-11-06 18:18:44
Raspunde

« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 4 posturi dintr-un numar total de 4 posturi
© PxlShot 2020 sub Creative Commons License Powered by DotPxl