Intrebari fotografiere masini in miscare

mariusm a deschis discutia: Salut, as dori sa ii intreb pe aceasta cale pe cei mai experimentati cum pot realiza poze reusite cu masini in miscare. Sunt din Iasi si se apropie Raliul Iasului iar cum eu sunt un pasionat de masini am zis sa imi incerc norocul. Am un aparat mediu zic eu Canon sx500is si ma gandeam ca niste sfaturi de la voi nu ar strica. Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 4 posturi dintr-un numar total de 4 posturi

Adauga Raspuns

Multumesc mult pentru raspunsuri. Chiar nu ma prea pricepeam la facut poze masinilor aflate in miscare...nu ca acum m-as pricepe. :) O sa revin cu poze de la Super Speciala de vineri (proba de strada in oras :D ) si eventual cu poze de la prezentarea echipelor :) .

Multumesc din nou pentru sfaturi !


Postat in data de: 2013-09-25 06:59:16
Raspunde

sar si eu :) 

  • tripod sau monopod.. la obiectiv tele pe capatul lung o sa-ti afecteze si respiratia cadrele
  • focus manual (eventual poti sa prefocusezi pe ceva anume pe langa care va trece masina)
  • burst mode + TV mode(pt canon sau shutter priority). Seteaza undeva peste 1/100 sec
  • blitz daca esti aproape sau un blitz pus pe slave si comandat de la distanta mai aproape de masina
  • la evenimente de genul asta in general e nevoie de acreditare pt fotografi si jurnalisti, asa ca verifica inainte daca ai nevoie de asa ceva

Postat in data de: 2013-09-24 15:34:43
Raspunde

Faptul ca e un raliu o sa ti permita sa ti alegi cadrul cu mult inainte sa faci poza,iar asta e avantajul tau mare.In primul rand vezi cum pica lumina,alege o compozitie cat mai buna,o bucata de traseu,oameni sau fara ,natura,ce crezi ca tu ca ar avantaja o viitoare fotografie.Vei sti dinainte care este momentul in care trebie sa declansezi asa ca alege modul manual pt focus,deoarece masina nu are un alt traseu decat  cel pe care tu l ai gandint inainte,astfel vei putea urmari masina si declansa in timp ce misti camera fara nici o problema( pan se numeste procesul).Vei da dinamica imaginii.Un obiectiv tele te poate ajuta mult dar aparatul tau nu.Asa ca am sa ma limitez stict la ce ai .In general cu cat esti mai aproape de subiect din aia poza e mai reusita,iar in raliu poti sa faci asta,dar siguranta ta e primordiala.Incearca sa folosesti capatul wide al aparatului tau.O sa ai in cadru mai multe elemente decat masina in sine.Cu cat vei folosi mai mult zoom din aia vei avea nevoie sa cresti shutter ul ca sa ai nevoie de o imagine clara si nu cred ca este cea mai buna solutie.Gandeste te la un elicopter in zbor caruia ii faci o poza unde folosesti un  shutter de valoare mare.palele lui vor parea inghetate,deci elicopterul o sa para in picaj si nicidecum in zbor.trebuie sa gasesti la fata locului cea mai buna viteza.pune ti camera in mod TV si fa cateva probe.PUNE CAMERA IN BURST MODE! :)


Postat in data de: 2013-09-24 14:07:34
Raspunde

1. Shutter Speed cat mai mare

2. Diafragma de la F8 in sus.

3. Incearca sa incadrezi din miscare ( sa misti camera in acelasi timp cu masina).  Daca ai noroc o sa scoti masina in focus si fundalul in miscare.

4. Un obiectiv foto (70-300 in sus) sau o compacta cu zoom mare.

Cam atat dupa capul meu. Tare evenimentul de fotografiat, sa postezi poze sa vedem ce-a iesit


Postat in data de: 2013-09-24 11:03:21
Raspunde

« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 4 posturi dintr-un numar total de 4 posturi
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl