Genuri si tehnici noi

HoriaDamian a deschis discutia: Am o propunere, care cred ca va face bine creativitatii celor care posteaza, anume ca fotografiile b/w sa beneficieze de teme separate si consursuri dedicate pentru acest gen de poze. Consider ca diferentele uriase dintre aceste genuri merita o separare, de altfel si regulamentul specifica sa nu fie diferente mari fata de imaginea initiala. Este stiut ca nu orice tema da bine pe b/w sau invers asa ca va rog sa luati in considerarea propunerea mea. In plus, pot aparea si alte abordari, de exemplu HDR care, pe baza acelorasi principii de mai sus, poate beneficia de o evidentiere si o separare, stiind ca este un subiect la mare moda, mai mult, producatorii de aparate foto includ aceasta optiune in functiile de baza! E pacat ca aceste tehnici nu sunt promovate ca atare, ar creste cu siguranta activitatea si calitatea site-ului. Sunt genuri si tehnici total diferite, merita sa fie tratate ca atare, fiecareia in parte sa i se acorde atentia cuvenita.
12
« Anterioara >>>
Pagina 1 din 2, se afiseaza 20 posturi dintr-un numar total de 26 posturi

Adauga Raspuns

Pproblema cu softurile adobe e : costa, iar daca nu le folosesti in activitatea curenta cam ustura la buzunat.

La B/W o sa vedem multe lucrari modificate in ps sau altele  9adica trecute lejer cu un click in b&W sau desaturate)

HDR nu ma bag nici cu editare.....ia prea mult timp suprapunerea cadrelor plus ca trebuie sa le ai traes pe camera la secunda ;) si niciodata n-as ajunge in primii 11 la o astfel d etema =)) n-as castiga si de-as alerga singura :)) cu atat mai putin la b/w am avut o tentativa si am ocupat cu suctes ultima pozitie din cele cateva sute de lucrari, cred ca a fost singurul care a avut peste 100 de lucrari :)))

 

https://pxlshot.ro/intrare/concurs-foto-alb-negru-venetia-34262

si culmea am ocupat pozitia 101 dar in concurs au fost 99 de lucrari =)) Deci pot =))


Postat in data de: 2016-09-08 00:47:56
Raspunde

Pavlof, banuiesc ca n-ai chef sa citesti tot ce am scris noi pe aici, iti pun eu care e cel mai important lucru pentru ca vad ca nu l-ai inteles: b/w si hdr nu sunt niste galeti in care pune fiecare ... maini obosite :) vor fi ca si pana acum teme saptamanale, dar fotografiile vor fi in mai multe sectiuni, adica saptamanal va exista un nr de concursuri pt b/w, un alt nr pt hdr. un alt nr pentru o sctiune ca cea care a fost pana acum. Poate asta simti ca lipseste :)


Postat in data de: 2016-09-07 19:36:45
Raspunde

Ma bag si eu.. Ultimele teme n-au fost propuse de comunitate cumva? Eu vad ca la fiecare tema apare propus de.. Vreti teme mai interesante, propuneti teme mai interesante.

Daca nu sunt idei reluati idei vechi.. sunt multi useri noi care n-au apucat sa-si bage dintii in ele. Sunt 600+ de concursuri sigur putem relua ceva interesant.

Ca sa poti evalua 2 lucrari intre ele trebuie un element comun. In cazul asta e tema. Sa vii cu ceva general ca BW si HDR o sa creasca subiectivismul din cauza multitudinilor de subiecte abordate(Unii vor face portrete BW garla.. altii vor merge pe maini de tarani obosite in BW.. altii peisaje in BW.. cum diferentiezi intre ele?). Un lucru fain la site-ul asta e ca elimina cumva subiectul fotografiei din criteriul de evaluare si in consecinta .. teoretic se evalueaza tehnica fotografica.

Momentan lipseste ceva de site, ceva care sa ma faca sa revin in fiecare zi pe site, dar nu pot pune degetul pe ce anume.. cel putin in opinia mea. S-au tot incercat chestii cu sistemul de vot, dueluri, pinboard, foto trivia. Nu stiu cata lume le foloseste si nu stiu cat de utile sunt.

E bine ca sunt opinii si sugestii,.. poate gasim un diamant in drobul de sare :)


Postat in data de: 2016-09-07 18:12:17
Raspunde

Sa nu cada drobul de sare...

Eu tocmai de-asta am propus, poate sunt fotografi care ar face asemenea poze si nu au ocazia! Am explixat cat se poate de clar de ce putem avea b/w si hdr separat, poate ca o diversificare va pune sangele in miscare! O stacheta ridicata nu e un obstacol, este o provocare! Poate ca provocarile existente nu mai starnesc interesul. Propun alt gen de teme, majoritatea celor existente sunt banale (sunt bune uneori), de ex trandafirii... sunt atatea poze cu ei, cam toate la fel... Fluturii si eu sunt frumosi, dar uitati-va la postari, cam toate la fel. De fapt cat poti fotografia subiectele astea si cum ridici stacheta cu ele? Sa cautam subiecte mai de am ploare ca sa putem vedea imaginatia cum lucreaza! In cate feluri poti pune un trandafir intr-o poza? Am propus mai jos niste teme, le-am ales pentru ca subiectul nu este neaparat un anumit lucru in jurul caruia te invarti si atat, e vorba sa gasesti anumite stari... Nu stiu ce sa zic, doar atat ca doar diversificarea poate aduce un suflu nou. Sunt atatia pe aici care au tehnica foarte buna, dar talentul lor se pierde ca nu li se da mana libera la creatie! Serios, sunt unele teme care au beneficiat de abordari de toate felurile, sunt uzate la maxim, ce am putea face noi in plus? Cosul cu fructe... sunt multe poze frumoase, dar poate prea multe, nu mai zic de picturi...

Ce e rau in a avea un suflu nou? Pozam mere, pere, trandafiri, paini,dar de hdr nu ne atingem, tot gasim scuze ca e exagerat s facem asemenea poze!

Pastrati si ce e bun din ce exista, dar aduceti noutati, lumea va fi receptiva la ele! Parca ar fi sfatul batraniloe aici! Nu uitati ca fotografia in sine coboara ca nivel artistic, pentru ca prea multa lume are un aparat in mana, un pasionat este deja eclipsat de oceanul de poze facute da atatia cu telefoanele, cum sa nu vrem sa ridicam stacheta? Spune-i unuia care isi face selfie ca nu incadreaza cum trebuie, o sa i se faca mila... Eu unul nu ma complac si asa ceva. Poate ca asta nu va mari neaparat calitatea pozelor, dar tendinta este buna. Banuiesc ca nu propune nimeni un concurs de selfie... Deci e clar ca nu vrem sa coboram.


Postat in data de: 2016-09-07 15:29:04
Raspunde

Poate vor fi mai multe concursuri cu lucrari ceva mai putine dar mai bune...


Postat in data de: 2016-09-07 14:49:43
Raspunde

Noi avem probleme la concursurile obisnuite. Cu totii ne plangem de calitatea multor fotografii inscrise nejustificat in concursuri. Ce facem, ridicam stacheta la un nivel la care sa putem trece lejer pe sub ea ? Putem propune teme cu B/W sau HDR si acum, fara sa marim numarul de teme. Vrem sa patim ce-am mai patit, adica numar de fotografii incarcate mai mic decat 11 ?


Postat in data de: 2016-09-07 08:49:01
Raspunde

Am cateva propuneri de teme pt b/w:

1. bunicii nostri

2. masini parasite

3. spatii comune (accesibila pt toti, holurile blocurilor, sali de asteptare, institutii etc). Se poate separa in doua parti, interioare si exterioare

4. sentimente (portret)

Ma gandesc ca putem gasi teme care in combinatie cu editarea b/w sa scada sansele de a avea in arhiva ceva asemanator si sa incurajeze creatia


Postat in data de: 2016-09-06 14:06:39
Raspunde

Eu n-am nici o putere in sensul asta... doar lui Mircea sa i se para ok... :)


Postat in data de: 2016-09-06 01:11:43
Raspunde

Mi se pare ok, eventual la HDR sa fie postata si poza initiala sa vedem diferenta


Postat in data de: 2016-09-06 01:10:38
Raspunde

Ce-ar fi sa incepem, asa... usor, cu patru concursuri pe saptamana, din care al patrulea b/w, asta ca o constanta, si o data pe luna, inca un hdr - unde, bine-nteles, poti posta si lucrari in alb-negru?


Postat in data de: 2016-09-06 00:52:35
Raspunde

irys, ai dreptate, dar la fel de adevarat e ca sunt sanse sa fie teme care sa nu inspire, deci nu cred ca va face rau o diversitate mai mare. Nu vreau neaparat proportii egale, dar varianta 2 clasice, 1b/w si 1 HDR este de "bun simt".

In plus o editare HDR se poate face intr-o multime de programe, in aproape toate programele din pachetul adobe, sunt cateva programe specializate, nu vad problema, in plus editarea se face in mare parte respectand regulile deja existente. M-am gandit la toate astea cand am facut aceste propuneri.

Am incercat sa va expun toate avantajele, ramane pentru voi sa cantariti dezavantajele si sa considerati ca punerea in aplicare se merita.


Postat in data de: 2016-09-06 00:28:59
Raspunde

ValcanNelutzu, nu pot sa va oblig la nimic, totusi as vrea sa-ti spun ca ma bazez pe logica faptului ca prezenta sau absenta culorilor este mai importanta chiar ca suportul folosit, analog sau digital, perceptia este mai puternic afectata de culori decat de fineturile ce dau diferenta vizuala intre film si fisier. Multi considera fotografia b/w net superioara celei color, o zic mari fotografi, eu nu-mi permit decat sa-i citez. O dovada indirecta este si faptul ca pretul unui film b/w este mult mai mare ca cel al unuia color si... inca se mai fabrica! Nu a disparut ca alte tehnologii, reprezinta arta, de-asta exista inca si cu succes chiar! Ce-ar fi sa ardem tablourile lui Renoir pentru ca acum se picteaza in alt stil? Asta e un motiv pentru care fac aceasta propunere. Diferentele sunt uriase, merita zic eu sansa sa evolueze separat. La HDR as fi de acord ca este o derivata a fotografiei color, dar succesul de care se bucura aceasta tehnologie o face sa fie tentanta pentru multi. Sa nu uitam ca HDR a trecut de bariera fotografiei, filmele marilor producatori si nu numai apeleaza la HDR in proportie foarte mare. Eu propun, argumentez si voi hotarati!

:)


Postat in data de: 2016-09-06 00:18:41
Raspunde

Asa spun si eu, nu merge, renuntati, dar zau ca se merita incercat. Ideea e ca incam mai sunt fotografi in viata care si-au construit cariera numai pe b/w si pe film format mediu sau mare, nu mai spun de cei care s-au apucat de pozat in era digitala si preferinta lor este b/w. O fotografie b/w reusita... nu are egal.

Mi se pare coresta si proportia concursurilor.


Postat in data de: 2016-09-06 00:01:04
Raspunde

Sunt de acord, evident si ma bucur ca sunt de folos. As vrea sa-mi dai exact care vor fi categoriile, ca nu fie confuzii. Din ce zici inteleg ca vrei 2 categorii de b/w? daca nu e corect, fii te rog mai pe intelesul meu.


Postat in data de: 2016-09-05 23:56:07
Raspunde

Ideea ar fi sa fie ca pana acum, si doua teme in plus. Dar o fi prea mult... am putea, intr-adevar, un pic mai rar.


Postat in data de: 2016-09-05 23:49:36
Raspunde

Inca ceva: daca uneori multi nu participa nu e neaparat pt ca nu au lucrari in teme, poate sunt intr-o pasa proasta, poate n-au inspiratie, chef in saptamana aceea, etc, nu cred ca are legatura cu numarul de concursuri active.


Postat in data de: 2016-09-05 23:49:11
Raspunde

Eu una zic ca sunt ok temele cum sunt acum si o data pe luna sa existe concurs si pt HDR si B/W, trebuie luat in calcul si faptul ca foarte putini pot face un hdr din aparat fara sa apeleze la photoshop , iar b/w e pentru fanii  acestei tehnici, eu daca ar exista  3 teme pe saptamana B/w, HDR si inca ceva e clar ca as participa doar la o tema care nu are legatura cu primele doua  si poate nici aceea sau as schimba site-ul ;)


Postat in data de: 2016-09-05 23:45:43
Raspunde

Parerea mea este ca trei teme pe saptamana sunt suficiente. Adevarat, putem programa lunar ca intre cele trei teme saptamanale sa avem b/w si hdr. Dar sa facem saptamanal teme separat pentru acete doua tehnici, mie imi pare exagerat. 

 


Postat in data de: 2016-09-05 20:48:19
Raspunde

Eu unul chiar ma bucur daca creste numarul de concursuri.


Postat in data de: 2016-09-05 19:47:59
Raspunde

Ok am inteles.. sper acum ce ai vrut sa spui Horia. In capul meu era altceva.

Pai atunci facem altceva.. Propune pentru fiecare "categorie/tehnica" teme(ex: B/W:portret->cerinta, B/W:peisaj->cerinta), le voi urca in coada site-ului in asa fel incat sa avem in fiecare saptamana cate o tema din cele pe categorii. De asemenea voi mari numarul de teme saptamanale la 5 si sa vedem cum merge. Daca lumea se prinde poate ramane asa.

Esti de acord cu asta?


Postat in data de: 2016-09-05 18:06:21
Raspunde

12
« Anterioara >>>
Pagina 1 din 2, se afiseaza 20 posturi dintr-un numar total de 26 posturi
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl