Despre concursurile de grafica

eugen a deschis discutia: Nu sunt obisnuit cu acest forum si am ratat discutia inceputa mai jos. Reiau cu scuzele de rigoare.Concret, este vorba de concursul " La malul marii ". In fotografia " Solitutine " autorul a inserat intr-o fotografie cateva segmente amestecate dintre stancile din imaginea propusa. In mod evident, este vorba de modificarea de fapt a unei fotografie oarecare si nu a imaginii din tema. Eu am inteles ca specificul concursurilor de grafica este modificarea imaginei prin INSERAREA unor elemente sau construirea in jurul ei a unei alte imagini , subliniez, CONSTRIREA. Consider ca acceptare imaginilor de acest gen face un mare deserviciu concursurilor de grafica unde ar trebui sa primeze imaginatia si tehnica de manipulare a imaginilor. Altfel suntem obligati sa apreciem sau sa concuram cu imagini in care s-au introdus niste segmente din imaginea data, asa de ochii lumii, fara nicio legatura cu SPIRITUL TEMEI. Daja unul dintre moderatori a respins obiectiile mele si de aceea incerc sa extind discutia pentru a evita abordarile pe pe care le consider oarecum smecheresti chiar daca destul de ingenioase...
« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 4 posturi dintr-un numar total de 4 posturi

Adauga Raspuns

Excelent vasilepnt. Daca nu recunosti in fotografia din concurs imaginea propusa sau o parte semnificativa din ea, nu e respectata cerinta. Concis, de bun simt. Restul e gargara...


Postat in data de: 2015-05-31 09:07:16
Raspunde

Dupa cum a spus si Mircea trebuie sa obtineti o imagine diferita, atata timp cat sunt vizibile elemente din imaginea data. Cat de diferita?....tine de imaginatia, priceperea si inspiratia fiecaruia. Altfel am avea in final doar lucrari in care sunt cativa bolovani colorati in diverse culori si un cer care-si schimba doar culoarea. Incercati sa faceti si altceva, lasati imaginatia sa zburde si folositi-va priceperea!


Postat in data de: 2015-05-31 07:19:31
Raspunde

Cred ca trebuie totusi sa fie stabilite niste reguli mai clare despre cat si cum pastram sau inlaturam din imaginea initiala, pentru a evita astfel de situatii.

Poate ca Eugen a fost cam dur in comentariile sale, dar si eu sunt de parere ca imaginea finala trebuie sa fie suficient de aproape de cea initiala incat sa nu dea loc la confuzii. Altfel spus, sa pastram subiectul principal, chiar daca apar si alte lucruri in poza prelucrata. Daca deja nu mai recunosti imaginea, cred ca nu se mai respecta cerinta principala a concursului.


Postat in data de: 2015-05-30 18:35:00
Raspunde

Concursurile de grafica de pe acest site sunt in genul celor de chopping din afara. Ideea e sa realizezi ceva cu acea imagine, fie ca folosesti imaginea initiala ca background, fie ca folosesti elementele din ea pentru a construi altceva trebuie sa rezulte o imagine diferita la final. Atata timp cat folosesti o buna parte din imaginea data e ok. De asemenea poti avea oricate surse externe atata timp cat le mentionezi.


Postat in data de: 2015-05-30 14:39:06
Raspunde

« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 4 posturi dintr-un numar total de 4 posturi
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl