(si)Teme(mai libere)

HinkelAnton a deschis discutia: In legatura cu temele concursurilor, nu ma supar ca sunt destul de stricte intr-un fel, dar din cand in cand ar fi fain sa mai fie si teme fara restrictii? Care sa aiba doar un cuvant sau o expresie ca tema, si restul la latitudinea fotografilor?
12
« Anterioara >>>
Pagina 1 din 2, se afiseaza 20 posturi dintr-un numar total de 22 posturi

Adauga Raspuns

Motto: "Daca vrei sa-l faci pe Dumnezeu sa rada, spune-i planurile tale."

Oamenii sunt de multe feluri.

 


Postat in data de: 2015-02-26 07:31:27
Raspunde

Imi pare rau dar nu ai inteles nimic si am sa vorbesc punctual cu tine ca si cum as vorbi cu toti userii,deci nu fac referire la tine in mod expres.(tu ai raspuns primul)

De pe acest site nimeni nu invata sa faca fotografii.Sunt prea multe orgolii.Sunt de un an aici si nu cred ca am vazut pana acum pe cineva sa posteze pe forum intrebari despre fotografie.Ce fac daca vreu profunzime,ce fac daca vreu...etc.Toti sunt foarte bine pregatiti.Daca consideri ca vrei sa-i inveti ceva nu o faci prin comentarii,deoarece un user poate posta o fotografie la o tema din baza de date de acum un an facuta la Roma.El ii mai face un crop o mai adapteaza si considera ca merge la tema repectiva.Vii tu si ii zici in comentariu ca daca statea mai la dreapta si nu era geamul ala verde iesea o fotografie perfecta.Pai de unde sa mai faca el inca una fara geam si culcat pe burta daca o are de un an.Asa a considerat el atunci ca ideea lui este buna.

Daca vrei cu adevarat sa-i inveti sa faca fotografii bune si consideri ca esti bun in bransa asta incepi sa faci un cues de fotografie scriind articole aici pe site.1.Aparatul foto 2.Manuirea aparatului 3.Incadrarea subiectului 4.Reguli de compozitie.5.Lumina 6.Contrastul 7.Scopul fotografiei  si tot asa.Dupa ce termini constati cati useri ti-au citit articolele si abia acum incepi sa-i comentezi lucrarea unuia dar numai la cele facute recent dupa cursuri.Si ii explici :vezi ca la tema 3 am zis asa si tu ai gresit ai facut altfel.Deja este cu totul altceva.Abia acum ai dreptul sa faci comentarii pertinente despre cum a creat  si ce idee a avut(ma repet nu ma refer la tine,vorbesc la modul general).

Sper ca acum am fost mai pe inteles si nu mai redeschid subiectul.

 


Postat in data de: 2015-02-25 18:20:47
Raspunde

Aist: bineinteles ca daca nu vei asculta pe nimeni si vei argumenta la infinit "asa imi place mie", nu vei invata nimic. Trebuie sa asculti parerea altora si poate ca iti va placea mai mult decat ceea ce ai facut tu, sau poate nu iti va placea dar stiind ca respectivul chiar stie ce spune vei merge pe mana lui. Daca insa nu va fi nici una nici alta, cel mai corect e sa faci asa cum iti place tie. Daca gresesti, viata va avea grije sa te faca sa intelegi :)

 

Gabiano: cel care descrie cum vede el o imagine deja expusa, vorbeste despre o alta perceptie pe care fotograful nu a avut-o. Este o noua viziune pe care cel in cauza este invitat sa o evalueze si nicidecum obligat sa si-o insuseasca. Cred ca asemenea comentarii sunt instructive si nu toxice. ISO diafragma si timp de expunere sunt mestesug pe care-l poti deprinde din carti, dar o viziune se formeaza prin exemple punctuale.

 


Postat in data de: 2015-02-25 16:49:52
Raspunde

Despre comentariile la fotografii.

Cred ca ar fi bine ca in comentariile ce le postati la fotografiile pe care le analizati sa va rezumati numai la sfaturi despre cresterea caliatatii fotografice si eventual daca userul a gresit la incadrarea subiectului respectiv pt. a se corecta pe viitor.Cand zic calitatea fotografiei ma refer strict la ISO,f si t.

Numai dati recomandari la o fotografie deja realizata cum v-ar fi placut voua sa o vedeti din punct de vedere al compozitiei.Fiecare are propria lui creatie si inspiratie de moment.Daca nu va place ideea pe care o poarta acea fotografie aveti sliderul 'in tema'unde puteti depuncta sau clopotelul pt.stergerea fotografiei.Nimeni de pe acest site de amatori nu cred ca se considera un mare profesionist sa poata da sfaturi la o lucrare deja incheiata si sa ne demonstreze cat de mare talent are.in aprecierea unei idei .De gustibus et coloribus non disputandum(Despre gusturi si culori nu trebuie sa discuti).

 


Postat in data de: 2015-02-25 16:03:42
Raspunde

Asta e valabil in orice domeniu. Orice lucru ai face, pe primul loc este sa-ti placa tie.

 „Ultimele cuvinte sunt: aşa îmi place mie. Şi ele stau deasupra filosofiei, se confundă cu însuşi miezul vieţii. După ce filosofia îşi răceşte plicticoasă gura o lună întreagă spunându-i insului ce trebuie să facă, insul răspunde într-o clipită: „Aşa îmi place mie”, şi face pe dos, şi toată filosofia se năruie. Acest „aşa îmi place mie” îl face pe beţiv să bea, pe martir să îmbrace cămaşa penitenţei, pe unul petrecăreţ, pe altul ascet, pe unul să caute celebritatea, pe altul aurul sau dragostea sau divinitatea...” - Jack London


Postat in data de: 2015-02-25 08:37:22
Raspunde

Poate criteriul cel mai important, cand postezi, e sa-ti placa in primul rand tie imaginea?


Postat in data de: 2015-02-24 21:16:01
Raspunde

Poate ar trebui sa facem ca la Mythbusters.Hai sa facem mai multe concursuri pe saptamana sa vedem daca e bine sau nu?


Postat in data de: 2015-02-24 19:37:08
Raspunde

Adevarata problema este ca cei mai multi (si mai ales cei noi intrati) vad in aceste concursuri doar puncte, in loc sa sesizeze oportunitatea de a lucra pe o tema, a expune ceea ce a creeat si a discuta cu altii despre aceasta. Atat timp cat exacerbati acest lucru acordand si mai multe puncte si facand noi reguli, tot pentru puncte, situatia se va inrautati.


Postat in data de: 2015-02-24 08:23:29
Raspunde

Propun o solutie pentru motivarea si deci pastrarea noilor veniti. Sa acordam lunar un Award in puncte de activitate (sa zicem 31 de puncte, garantand astfel trecerea la level 2). Castigatorul sa fie anuntat pe site in sectiunea Concursuri de Fotografie in prima Duminica din luna la ora 20:00. Eligibili pentru acest premiu sa fie toti userii nou creati in luna calendaristica precedenta si care au participat la cel putin 2 concursuri terminate in acea luna (plus concursurile care se incheie in aceasta prima Duminica a lunii urmatoare), postand in total minim 3 lucrari. Castigatorul va fi userul cu media cea mai mare a scorurilor lucrarilor repective (dar minim 50.0001, in caz contrar nu se acorda premiul). Daca doi sau mai multi useri sunt la egalitate (putin probabil), atunci urmatoarele criterii de departajare, in ordine, sunt: 2. cele mai multe lucrari; 3. cele mai multe concursuri; 4. cele mai multe fav-uri primite; 5. cele mai multe voturi primite. Evident, premiul se poate castiga one time only, pentru ca din luna urmatoare, nu mai esti considerat nou user. Posibilitatea castigarii acestui Award sa fie anuntata/inclusa in emailul de Welcome pe care noul user il primeste dupa inscrierea pe site. 


Postat in data de: 2015-02-24 03:58:31
Raspunde

Ma refer, ar fi mai multe teme din care sa alegi, poate asta ar fi atractiv.


Postat in data de: 2015-02-23 21:05:02
Raspunde

Nu cred ca trebuie mai multe concursuri pe saptamana.Si asa sunt putini participanti/tema.Sunt in medie cam 10-12 useri care posteaza la o tema.Foarte putin.Sunt deja la fotografie min 2 saptamanale si 1 lunar.Trebuie atrasi mai multi participanti si sa nu plece asa repede cei nou veniti.Ma bucur ca apelul meu a fost inteles si ati inceput sa propuneti teme.Mai vedem evolutia in timp si mai analizam .Oricum hotarare apartine administratorului.


Postat in data de: 2015-02-23 20:07:47
Raspunde

Propun sa fie mai multe concursuri pe saptamana.


Postat in data de: 2015-02-23 17:58:56
Raspunde

Am mai facut cateva propuneri in pagina dedicata acestora ( http://pxlshot.ro/sustine-comunitatea ), dar mai am idei. Pot sa continui acolo?


Postat in data de: 2015-02-23 07:53:52
Raspunde

Ba din contra, unele teme ar trebui sa revina.Poate-ti mai vin  idei intre timp...


Postat in data de: 2015-02-22 22:49:15
Raspunde

multumim pentru temele trimise in special lui MorrisJoy si lui Kirugoro. Concursurile vor fi puse in asteptare si vor intra in saptamanile ce urmeaza


Postat in data de: 2015-02-22 22:37:37
Raspunde

A fost propusa o tema la cerinta asta ? multumesc.

Ma gandesc la o tema precum "PUNCTUL", de exemplu.

Fara alte explicatii.


Postat in data de: 2015-02-22 22:32:34
Raspunde

Iti dau dreptate: nici mie nu mi-ar place sa stiu tema din timp.


Postat in data de: 2015-02-22 11:26:04
Raspunde

kirugoro, foarte bine prezentata propunerea ta pentru tema Umbre. Chiar daca a mai fost un concurs pe aceasta tema (http://pxlshot.ro/concurs/13717-umbre), cred ca merita sa o reluam. 

In alta ordine de idei, eu as prefera ca propunerile de teme sa le facem folosind formularul din sectiunea dedicata http://pxlshot.ro/sustine-comunitatea (4.Sugestii/propune o tema de concurs). Mie imi place misterul si prefer sa fiu surprins de teme atunci cand se afiseaza Vineri seara la ora 20:00 si nu sa le stiu dinainte. E doar o preferinta personala. Si cred ca si gabiano cand a cerut sa propunem teme mai devreme nu se referea sa le propunem chiar aici in acest post. Gabiano, daca ma insel, im cer scuze.


Postat in data de: 2015-02-22 11:21:01
Raspunde

Propun subiectul UMBRE.

Regulament:

Se accepta doar imagini in care umbra e subiect. Daca in cadru apare si obiectul care a generat umbra, sau parti din el, umbra trebuie sa fie mai interesanta decat obiectul si sa fie scoasa in evidenta prin procedee specifice fotocompozitiei.

Sugestii:

Luminile dure vor genera umbre clare iar luminile difuze vor avea ca rezultat umbre moi. Mai multe surse de lumina din unghiuri diferite, avand diferite intensitati vor genera umbre multiple, cu diferite grade de transparenta.

Umbrele cazute pe suprafete nonplane se vor deforma corespunzator.

Nu in ultimul rand, nu uitati ca fotografia nu este vorbarie fara rost si imaginile trebuie sa transmita idei. Generate corespunzator, umbrele pot sa spuna povesti sau sa prezinte o fata caricaturala a originalului din care s-au nascut.

Succes!


Postat in data de: 2015-02-22 09:46:33
Raspunde

A fost adaugata o tema la cerere userului HinkelAnton.Va uram succes! 


Postat in data de: 2015-02-20 20:13:43
Raspunde

12
« Anterioara >>>
Pagina 1 din 2, se afiseaza 20 posturi dintr-un numar total de 22 posturi
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl