Ultimele Comentarii

Mai mult decat voturile si favurile, comentariile(constructive) sunt mult mai apreciate de utilizatorii nostri

Comentarii

<<<>>>
Pagina 9 din 399, se afiseaza 52 comentarii dintr-un numar total de 20748 comentarii
Pe lângã noi kirugoro: Ce sa intelegem prin „am urmarit pete necolorate”? Cu ce scop? Ce sa transmiti cu ele? Tie ti-a placut tocmai pata din centrul imaginii, pe care eu am considerat-o un defect?
Gânduri Autor: Da,nu e bunã încadrarea cã lipseste una,alta...           Un elefant se legãna degeaba            
Pe lângã noi Autor: Valente de instantanee..   Amuzant,mai ales cã am urmãrit pete necolorate      
Ritm Nomad: Pe vremuri, cand se fotografia pe film, o verticala care era putin inclinata se putea indrepta cu usurinta inclinand aparatul de marit. Azi acelasi lucru se poate face in Photoshop, care este de fapt un laborator la lumina zilei ( unul mai sofisticat ). Chiar nu vad vreun motiv ca sa nu facem astfel de corecturi. De ce sa nu alegem metoda mai eficienta ? Poate ca unii prefera sa se chinuiasca schimband obiective in timp ce altii care au mai multa imaginatie si stiu ce fac, de multe ori obt...
Gânduri Autor: Biciclistul era însotit,alte reguli n-am aplicat,ce n-armonie,mergea dupã femeia lui ... Parcã vrea sã plece pleca doar,cã nu stãtea pe loc    
Fotosinteza Danelinole: Mi se pare că fotografia asta nu prea transmite mare lucru. Poate că un om(biciclist sau motociclist de exemplu) ar fi fost bun în cadru.Mi se pare o calitate scăzută a fotografiei, cred că e făcută cu telefonul, dar poate că mă înșel. Razele alea din dreapta jos parcă repară puțin această compoziție neutră... Dar nu mi se pare destul. Este doar o părere, poate altora li se pare o fotografie bună...
Ritm Autor: OK. M-ai convins
Ritm Nomad: In Photoshop/Edit/Transform cu interventii minime poti face in asa fel incat toate verticalele sa fie drepte. Iar despre pata alba, tocmai asta e problema ca nu e in armonie cu celelalte, nu e din acelasi sir. Latimea coloanelor respectiv a petelor albe pe care le formeaza cresc proportional, armonios pana la a treia, iar la a patra latimea creste prea brusc, prea mult in raport cu primele trei.  
Alee Cetatea Alba Carolina kirugoro: La prima impresie subiectul e sarac. O alee e doar o alee, click pe prima alee din parc si gata. Totusi, ca pentru orice fotografie, cea mai banala alee poate fi un subiect senzational daca o abordezi dimineata devreme cand umbrele copacilor sunt lungi sau e invaluita in ceata, sau stand „la panda” poti surprinde o actiune interesanta, anumite potriviri ce pot compune o poveste (ex: tineri urcand, batrani coborand), sau poate fi si punctul forte al unui peisaj (de ce nu de toamna?), dar in...
Ritm Autor: In primul rand merci pentru observatii! Verticalele au fost aliniate cu cadrul incepand cu prima din stanga. Daca aliniez alta verticala, prima va deveni stramba, asa ca neputand impaca pe toata lumea, o las asa.  Cat despre pata alba din stanga, sunt de acord ca ocupa o suprafata cam mare, dar asigura cea mai armonioasa proportie a laturilor, asa ca iarasi nu intervin.
Alee Cetatea Alba Carolina Autor: Sunt curios cam ce ar trebui sa se vada, sa exprime o alee? Din punctul meu de vedere, o alee este un loc de trecere, spatiu dintr-un parc, loc de contemplare, unde poti admira o amenajare florala sau cu diversi arbusti sau monumente.
Anonimi Nomad: O imagine reusita!
Proaspata Nomad: Imaginea nu are atmosfera, nu transmite o stare, nu transmite nimic. Sunt doar niste obiecte insirate pe masa. Nici lumina nu e una buna. Mai ai timp sa refaci imaginea.
Alee Cetatea Alba Carolina Nomad: In imagine este si o alee, dar nu e subiectul principal, aici zidul e subiectul. Lumina e neinteresanta, imaginea e seaca, nu are atmosfera, nu are poveste, nu transmite nimic.
Ritm Nomad: Imaginea nu e rea, cu mici modificari ar fi chiar buna. Verticalele sunt cam strambe, ai putea sa le indrepti cu usurinta si sa mai tai putin din dreapta. Pata de "alb" din dreapta e disproportionata fata de celelalte trei din stanga.  
Alei cu flori in Parcul Copou-Vaslui Nomad: Autor, degeaba ti-au atras atentia aranjamentele florale, subiectul trebuie sa fie o alee pe care trebuie sa o pui in valoare, sa o prezinti intr-un mod interesant, trebuie sa faci o lucrare care sa fie mult mai mult decat o simpla poza care doar arata un subiect. 
Alei cu flori in Parcul Copou-Vaslui Autor: Crezi? Mie mi-au atras atentia aranjamentele florale de ''pe langa'' alei!! Tot ar fi ceva interesant!! 
Singuratate kirugoro: Haos! Dar ceea ce-i mai rau, subiectul, batrana, nu are un profil care sa o faca inteligibila ci e aproape o pata diforma.
Alei cu flori in Parcul Copou-Vaslui kirugoro: Bine, bine, dar aici nu e nimic interesant! Trebuie cautat ceva interesant pentru privitor sau un moment al zilei in care lumina sa puna in valoare aleea, sau macar sa se intample ceva, sau, sau, sau...
Soft Autor: Am taiat intentionat toarta pentru a scoate din zona de interes canita si a directiona privirea catre cafea. Am lasat intacta curbura interioara a toartei pentru ca forma canitei sa nu aiba de suferit.
auto-tuning Autor: Chestia cu alb in stanga sus si negru in dreapta e din cauza curburii caroseriei + in stanga e reflexia soarelui. Seamana cu seceta, de fapt aia m-a si atras sa declansez. Socotesc ca masina are o vechime si a stat mult afara.
Soft Danelinole: Destul de interesantă lumina difuză, dar toarta cănii este tăiată inexplicabil și fără motiv în partea dreaptă a fotografiei. Mult succes pe viitor!
auto-tuning Danelinole: Interesantă textura şi umbrele. Interesant că în colţ dreapta sus e nugru iar în stânga sus alb. Iar jos sunt petele alea negre... E făcută după secetă?
Aberatie Autor: Mrrr...
Mood Danelinole: Cu o încadrare mai atentă at fi ieșit altceva, mult mai bun poate. Mult succes pe viitor!
Mood Autor: E o lucrare ad-hoc. Mersi pentru idei.
Pe lângã noi kirugoro: Imaginea are valente de instantaneu, pastreaza actiunea in cadru, are si o poveste, dar pata alba din centru strica tot. As fi ales o recadrare portret, lasand afara tot ce e in stanga cuplului de tineri.
Gânduri kirugoro: S-a folosit regula treimilor doar stanga-dreapta. Sus-jos subiectul e chiar la jumatate. Imaginea nu e armonioasa. Nu e buna incadrarea.
Mood kirugoro: E foarte faina textura bazaltului, dar Danelinole are dreptate: cladirea din fundal e ciuntita si un pic stramba, ceea ce strica imaginea. In plus caldaramul si cladirea e jumi-juma, astfel ca privitorul nu prea intelege care e partea interesanta (de obicei se foloseste raportul 1/3-2/3).
I love Bucharest! kirugoro: Sunt de evitat franturi din alte obiecte ce intra marginal in cadru (aschia cladirii din dreapta sus, cadrul din dreapta jos etc.). La post procesare se pot lasa afara din cadru prin reincadrare.
Pastel autumnal Simgeo: buna lucrare!
Mood Danelinole: Eu aș fi încadrat mai de jos. Ar fi fost clădirea întreagă, iar pavajul nu ar fi ocupat spațiul ăsta ridicol de mare în compoziție... Și aș fi încercat să nu surprind steagurile alea din dreapta. Doar o părere, câteva idei pentru o altă încadrare. Poate obține ceva în concurs și așa, ,,ieșită din tipar". Mi se pare totusi o încadrare cam ad-hoc...
I love Bucharest! Danelinole: Cam dezordonat cadrul în dreapta jos, iar în stânga sus cerul e parcă prea luminos. Ar fi mers HDR-ul aici, părerea mea.
Gânduri Danelinole: Observ, probabil nu întâmplător s-a folosit regula treimilor. Interesant e că pavajul ocupă jumătate din cadru. Cât despre biciclist, parcă nu se împacă cu cadrul și vrea să plece...
Peisaj autumnal Nomad: Imaginea asta e mai buna decat cea cu dovlecii.
Peisaj autumnal Autor: Am inlocuit dovlecii , producatori ,de vise urate ,cu ceva mai banal , ca tot am trecut pa la munte !
Echilibru instabil Autor: Am pus si o frunza cam pleoștită. Oricum, mulțumesc mult pentru sfaturi. Mai am de învățat în legătură cu lumina, voi mai experimenta.
Echilibru instabil Nomad: Ar fi fost buna si o lumina de contur ca marul sa aiba volum. Incadrarea in tema e cam la limita, mere rosii sunt si vara. Ca si compozitie se simte prea tare regula treimilor, de parca asta ar fi tema, dar pentru inceput asta nu e rau.
Trandafir de toamna Nomad: Doar titlul si data la care a fost facuta fotografia au legatura cu toamna. Imaginea in sine nu are legatura cu tema.
A ruginit frunza din vii Danelinole: Eu aș fi facut fotografia de la nivelul strugurilor, nu de mai jos. Mi se pare cam multe zone arse, mai ales în partea de sus...
Peisaj autumnal Danelinole: Foarte proastă încadrarea. Imaginea în sine nu transmite nimic. Îndemn autorul să o schimbe,atât cât mai e timp...
I love Gaultier mircea: Pai probabil autorul presupune ca-i scrie lui Gaultier
Peisaj autumnal Nomad: "Uite niste bostani!" Cam atat se poate spune despre imaginea de fata, iar asta nu e suficient in cazul unui concurs foto. 
still life Nomad: Cromatic e ok, dar compozitia nu e buna. Elementele sunt puse la gramada, ingramadite, nu se creeaza o legatura intre ele. Reflexia din partea de jos nu ajuta cu nimic. Care e legatura intre pipa si celelalte elemente ? Imaginea e descentrata, inghesuita, nu are luft.  Mai ai timp sa o refaci.
Hai Farul ! Autor: Multumesc ! Am scos umbrele, era o problema de incadrare, dar strada presupune si ,, putin" haos !
High-Tatras Danelinole: A mai fost discutia asta pe site, in legatura cu concursul ,,Septembrie”. Ar fi trebuit sa se spuna in regulamentul concursului ceva de genul ,,Imaginea trebuie sa evoce inceperea toamnei”. Ar fi fost mult mai bine si nu ar fi existat discutiile astea.
High-Tatras kirugoro: Fara a fi inafara temei, imaginea de fata s-ar fi putut incadra perfect si la un virtual concurs cu tema „vara”, cu alte cuvinte nu evoca prin nimic ideea de septembrie.
Traffic lights kirugoro: O imagine fara subiect. Dupa ce a examinat toata suprafata, ochiul ajunge de unde a plecat fara sa se fi oprit nicaieri. Totusi, nu are armonia necesara pentru a fi peisaj.
Hai Farul ! kirugoro: Partea de sus a imaginii cu peretele pe care apar umbrele retelei aeriene aduce un haos nedorit in imagine. Cred ca te-ar avantaja un crop in aceasta zona.
Mortal kirugoro: Mai mortal decat semnul piratilor e haosul de pete din imagine.
I love Gaultier kirugoro: Imaginea are poveste, dar pacat ca in loc sa directioneze privitorul pe aceasta cale autorul a optat pentru un titlu superfluu.
Forest beauty Liviu58: Crop de sus. Bokeh frumos. 
<<<>>>
Pagina 9 din 399, se afiseaza 52 comentarii dintr-un numar total de 20748 comentarii
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl