kirugoro

kirugoro
Level 5 Level 15 5 Lucrari 50 Lucrari 100 Lucrari 200 Lucrari Cea mai buna lucrare(saptamanal) x 9 Cea mai buna lucrare(lunar) Prima Lucrare Comentatorul saptamanii x 29 Comentatorul lunii x 6 Votantul saptamanii x 3 Forumistul Saptamanii x 7 Forumistul Lunii Cel mai activ utilizator(saptamanal) x 6 Cel mai activ utilizator(lunar) Cel mai comunicativ (saptamanal) x 25 Cel mai comunicativ (lunar) x 5 Bloggerul Saptamanii x 3 Bloggerul Lunii Top3 x 27
« Anterioara >>>
Pagina 1 din 14, se afiseaza 50 comentarii dintr-un numar total de 679 comentarii
Plutire kirugoro: Dincolo de faptul ca e o imagine color, nu sepia, are un mesaj ambiguu. Adica nu spune ceva clar. Te tot uiti si nu-ti dai seama ce l-a determinat pe fotograf sa apese pe declansator.
Turnul ranit kirugoro: E sepia? Mie imi pare color...
Spre orizont... kirugoro: Tehnic, orice imagine poate fi virata in sepia, dar aceasta procedura nu se potriveste oricarui subiect (e potrivita atmosferelor desuete). Aici doar urateste creind impresia unui portocaliu murdar.
A venit, a venit toamna kirugoro: Nu neg ca n-ar fi fost facuta in septembrie, dar niciu un pixel din imagine nu evoca aceasta luna. Mai ai timp sa schimbi imaginea (ceea ce te sfatuiesc )
Apus si nisip kirugoro: Doua observatii: 1. Titlul este o descriere a imaginii, adica exact ceea ce nu trebuie sa fie. 2. Aici valul este subiectul iar nisipul fundalul Cat despre datele EXIF, problema trebuie lamurita de catre cei competenti. Daca datele EXIF sunt obligatorii permanent, acest lucru trebuie stipulat in regulamentul siteului si nu mai trebuie amintit la fiecare concurs. Daca la unele concursuri figureaza ca si cerinta, iar la altele nu, inseamna ca nu e obligatoriu pentru o...
Parcul Carol kirugoro: Aceasta fotografie este un exemplu din categoria „nu faceti asa”.Pe langa faptul de a fi banala, subiectul este ciuntit fara motiv (talpa paharului) iar fundalul este catastrofal cu acele dungi de lumina supraexpuse.
Vamos a la plaja kirugoro: Nu e o greseala sa specifici in descriere locul in care a fost facuta fotografia, dar la postare exista harta pe care poti pozitiona pointerul la locul faptei: e un instrument mai adecvat.
Lac intuneric kirugoro: Prima data a fost intrebarea (poate cu un mic imbold, autorul sesizeaza problema). Apoi a fost nota. Mica.
Invitație la lectură kirugoro: Cum spuneam: o fotografie „lucrata”, care ar fi obtinut nota mare la tematica „carti”, dar care aici a fost subapreciata din lipsa de personaj.
Free ski kirugoro: Nu inteleg de ce o imagine cu schiurile in spate si nu una „in exercitiul functiunii”.
Caiac Autor: Din pacate atunci cand fotografiezi dintr-o barca in miscare (eu eram in alt caiac), fotografia intra la categoria instantaneu. Ai fractiuni de secunda sau cel mult doua trei secunde sa imortalizezi un cadru, apoi apa se increteste, barca vireaza etc. Am optat pentru o incadrare clasica ce imi maximiza sansa de a „scoate ceva”.
ARTificial kirugoro: Teoria spune ca unda sufera si reflexie si refractie si nimeni nu cred ca contesta acest lucru. Problema apare atunci cand refractia nu se vede in imagine si regulamentul spune ca trebuie sa se vada. E invers ca la Eminescu („azi o vedem si nu e”): exista, dar nu o vedem.
Invitație la lectură kirugoro: Recunosc, cititul poate fi un hobby. Recunosc, te-ai jucat un pic cu profunzimea in camp si ai creat un efect. Dar imaginea nu sustine ideea de hobby. Lipseste din cadru persoana, actiunea cititului. Nu e inafara temei, dar ideea e incomplet expusa si nu trebuie sa te astepti la o nota mare.
Refractar kirugoro: Jumatatea de sus, complet neagra, se poate taia. Totusi, ramane intrebarea lui Mircea: unde este refractia?
Umblet kirugoro: Interesant efectul de „intretesut” (pasii clari/neclari) si jocul negru/rosu (trecand la rosu si pielea picioarelor feminine).
Pe malul Begai kirugoro: Care ar fi aici refractia?
Lac intuneric kirugoro: Reflexia o vad, dar nu vad refractia.
Coup de foudre Autor: Merci Nomad pentru raspuns! De acord cu tine privind datoria fotografului de a pune subiectul in valoare prin compunerea unui cadru armonios, si totusi... Imaginile care sunt doar armonioase se potrivesc doar fotografiei de peisaj. Neavand altceva a spune decat „uite ce frumos” ele de regula nu au titlu sau atunci cand titlul trebuie neaparat sa existe e in cel mai bun caz  numele locului geografic sau e complet tampit. Daca e reusita, fotografia de peisaj e placuta, dar daca e pro...
Coup de foudre Autor: Nomad, te rog sa definesti din unghiul tau, notiunea de fotografie. Fiind un subiect de larg interes (cred ca fiecare membru al acestui forum ar vrea sa afle secretul), nu trebuie sa raspunzi aici, ci poti scrie pe larg, pe blog.
Tara si Rex kirugoro: E mai bine asa! 
Apa curgatoare kirugoro: Asta nu e o cascada. Este cel mult un repezis.
Familia kirugoro: India.
Sectiune Autor: Am si varianta cascadei surprinsa din fata, dar se pierde efectul de transparenta al caderii de apa. In ceea ce priveste punctul de statie, terenul accidentat nu oferea prea multe alternative. Una peste alta, mi s-a parut cea mai buna imagine expusa cu aceasta cascada.
Aglomeratie kirugoro: Imaginea e dinamica, dar din pacate neclara. In plus culoarea mov nu e naturala in mediul subacvatic.
Defileu Verde kirugoro: Caderile de apa sunt orbitoare, din cauza supraexpunerii. Nu merge.
Diferit kirugoro: Imaginea nu respecta nici o regula de compozitie iar culorile sunt puternic denaturate. Mai ai timp sa schiombi imaginea.
Nakuru kirugoro: Marirea saturatiei ar fi datr un plus de culoare de care imaginea are nevoie. Timpul de expunere nu e bine ales: e prea scurt si apa arata nefiresc.
Izvorul Minunilor kirugoro: Timpul de expunere nu e potrivit: apa arata de parca ar fi inghetat instantaneu.
Fluid kirugoro: Imaginea are zone deranjant de supraexpuse. In plus e o cadere artificiala (se inscrie in tema, dar nu rivalizeaza cu cascadele naturale). 
Dominatorul kirugoro: Cica fara pasari... vezi regulamentul...
Tsingtao kirugoro: In cazul de fata titlul e pleonasm. Cred ca ai putea gasi lesne unul mai bun. Sugestie: incearca sa exploatezi contrastul mare/mic, sticla versus aluminiu etc.
Exotic... pana la capat Autor:
Gingasie kirugoro: Gingasie, gingasie... dar punctul de statie este prost ales iar un animal (ca nu stiu ce e, caprioara? gazela?) e supraexpus iar celalalt total mascat de umbra. Imaginea asta nu merge
Mikkeller- Hop terroir. O bere exclusivistă kirugoro: Cred ca ai confundat titlul cu descrierea.
Gentleman kirugoro: Apreciez efortul de a gandi si compune o imagine cu mesaj. Probabil autorul e la inceput de drum si compozitiile sale sunt inca artificiale si nerafinate. Pentru autor recomand tenacitate. Pentru privitori, rabdare
Muscatura Evei. kirugoro: Nu prea se imapaca marul muscat cu ideea de plural (mai multe mere). Apoi, faptul ca marul inceput e chiar dedesubt, da o nota de artificial, de aranjat, de „pus cu mana”.
Stafia kirugoro: Imaginea e neclara. Cand fotografiezi subiecte la mila hazardului (cum e subiectul de fata) trebuie sa tragi muuuuulteeee cadre, din care sa ai, cu noroc, unul bun la final.
Big Bang! kirugoro: Cele doua obiecte care iti intra in cadru in colturi iti strica Big Bangul. Personal as incerca un crop.
Pescarus la bord kirugoro: Fundalul este prea dezordonat si nu are nici legatura cu subiectul, nici nu intregeste atmosfera. Cred ca te-ar avantaja un crop pe pasare (caz in care, evident, trebuie sa schimbi si titlul).
Geneva kirugoro: As taia partea de sus, cat sa elimin pata luminoasa de pe stalp. In acest fel celelalte pete luminoase proiectate pe stalpi ar forma aproape o diagonala.
Sala de mese kirugoro: Subiectul trebuie sa fie camera, nu mobilierul. Deoarece camera nu se vede, esti inafara temei.
Fratia rozelor kirugoro: Pe galben ai o supraexpunere suparatoare. Nu prea ai ce-i face. Subexpunerile sunt mai de dorit decat supraexpunerile fiindca se mai pot corecta la postprocesare. In cazul supraexpunerilor in zonele „arse” nu mai exista detalii, informatie, si de aceea nu se mai pot corecta nicicum.
In lan kirugoro: Culoarea graului e absolut nefireasca. Ai exagerat cu setarile.
Sacrificiu kirugoro: Ar fi fost de dorit ca manerul cutitului sa fi fost de alta culoare, sa nu „dispara” dizolvat in intuneric. Altfel, nimic de zis, ideea e faina!
Little Paradise kirugoro: Era vorba despre titluri inspirate. Sa spui sec ceea ce se vede in imagine nu e inspirat deloc!
Lebede in zbor kirugoro: Din nou un titlu ce spune ceea ce se vede clar in imagine. Eram curios daca vei face paralela cu urma de avion de pe cer.
Spre alte zări kirugoro: Aripile deschise sugereaza zborul, dar atata timp cat pasarea e la sol mi se pare nepotrivit titlul. E mai degraba un vis de inaltare, ca in Penes Curcanul: as vrea sa zbor, dar rana din pulpa nu ma lasa.
Noroc kirugoro: Este de apeciat ca ai brodit o poveste in care titlul conlucreaza cu elementele din cadru. Tot de apreciat ca ai evidentiat subiectul prin clar. Din pacate e cam haos in imagine. Ai fi putut sa aranjezi mai bine lucrurile in cadru.
Loc pentru Fumat kirugoro: Esti la limita temei. Patina timpului se refera intr-adevar la ceva imbatranit, dar cu referire stricta la aspectul suprafetei, la estetica speciala pe care o capata acel material. Poate ca daca ai fi lasat imaginea color si s-ar fi vazut petele de pe inscriptia „Loc pentru fumat” ai fi fost mai aproape de tema.
Iarna la munte kirugoro: Balansul de alb...
« Anterioara >>>
Pagina 1 din 14, se afiseaza 50 comentarii dintr-un numar total de 679 comentarii
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl