kirugoro

kirugoro
Level 5 Level 15 5 Lucrari 50 Lucrari 100 Lucrari 200 Lucrari Cea mai buna lucrare(saptamanal) x 7 Prima Lucrare Comentatorul saptamanii x 25 Comentatorul lunii x 6 Votantul saptamanii x 2 Forumistul Saptamanii x 4 Cel mai activ utilizator(saptamanal) x 5 Cel mai activ utilizator(lunar) Cel mai comunicativ (saptamanal) x 22 Cel mai comunicativ (lunar) x 5 Bloggerul Saptamanii x 3 Bloggerul Lunii Top3 x 24
« Anterioara >>>
Pagina 1 din 13, se afiseaza 50 comentarii dintr-un numar total de 640 comentarii
Geneva kirugoro: As taia partea de sus, cat sa elimin pata luminoasa de pe stalp. In acest fel celelalte pete luminoase proiectate pe stalpi ar forma aproape o diagonala.
Sala de mese kirugoro: Subiectul trebuie sa fie camera, nu mobilierul. Deoarece camera nu se vede, esti inafara temei.
Fratia rozelor kirugoro: Pe galben ai o supraexpunere suparatoare. Nu prea ai ce-i face. Subexpunerile sunt mai de dorit decat supraexpunerile fiindca se mai pot corecta la postprocesare. In cazul supraexpunerilor in zonele „arse” nu mai exista detalii, informatie, si de aceea nu se mai pot corecta nicicum.
In lan kirugoro: Culoarea graului e absolut nefireasca. Ai exagerat cu setarile.
Sacrificiu kirugoro: Ar fi fost de dorit ca manerul cutitului sa fi fost de alta culoare, sa nu „dispara” dizolvat in intuneric. Altfel, nimic de zis, ideea e faina!
Little Paradise kirugoro: Era vorba despre titluri inspirate. Sa spui sec ceea ce se vede in imagine nu e inspirat deloc!
Lebede in zbor kirugoro: Din nou un titlu ce spune ceea ce se vede clar in imagine. Eram curios daca vei face paralela cu urma de avion de pe cer.
Spre alte zări kirugoro: Aripile deschise sugereaza zborul, dar atata timp cat pasarea e la sol mi se pare nepotrivit titlul. E mai degraba un vis de inaltare, ca in Penes Curcanul: as vrea sa zbor, dar rana din pulpa nu ma lasa.
Noroc kirugoro: Este de apeciat ca ai brodit o poveste in care titlul conlucreaza cu elementele din cadru. Tot de apreciat ca ai evidentiat subiectul prin clar. Din pacate e cam haos in imagine. Ai fi putut sa aranjezi mai bine lucrurile in cadru.
Loc pentru Fumat kirugoro: Esti la limita temei. Patina timpului se refera intr-adevar la ceva imbatranit, dar cu referire stricta la aspectul suprafetei, la estetica speciala pe care o capata acel material. Poate ca daca ai fi lasat imaginea color si s-ar fi vazut petele de pe inscriptia „Loc pentru fumat” ai fi fost mai aproape de tema.
Iarna la munte kirugoro: Balansul de alb...
Frozen tree kirugoro: Cele mai slabe titluri sunt cele care descriu in cuvinte ceea ce se vede cu claritate in imagine. Traduse in alta limba aceste titluri nu sunt cu nimic mai bune (ca in aritmetica, zero inmultit cu orice da tot zero). Sa alegi un titlu potrivit tine de conexiunile mentale. Ai aici un arbust „imbracat”, nu e deloc ceva banal, sunt sigur ca se poate scoate mai mult.
Rasaritul (vazut de la spate ) kirugoro: Vazut de la spate? Adica apusul?
Fintina drumetului. kirugoro: Daca scoti in evidenta prin titlu fantana, e nefiresc sa o ai in imagine din unghiul cel mai putin caracteristic. In schimb cu drumetul nu sunt probleme
Paltinis - Sibiu kirugoro: E nefiresc ca zapada sa fie mov. In acest caz corectia culorilor (balansul de alb) este obligatoriu. In cazul peisajelor cu zapada, exista tendinta umbrelor albastre. In acest caz balansul albului ar trebui facut manual. Daca nu s-a realizat acest lucru pe camera foto, culorile trebuie corectate la postprocesare.
viața bate filmul kirugoro: Apreciez titlul
Atinge nori! kirugoro: Asta-i atitudinea corecta: incearca sa imbunatatesti sa sa repostezi imaginea.
Atinge nori! kirugoro: Copacul tau este cam imbracat. In plus este ca un om intr-o multime, i se pierde biografia.
Vintage light kirugoro: Senzatia de artificial de care pomenea Ecaterina este data de utilizarea flashului. Plantele din prim plan sunt iluminate mai tare decat cele de langa bec, si mai ales pe fata care ar fi trebuit sa fie umbrita. Aici modul auto al aparatului a socotit ca fiind vorba despre o contralumina (cea a becului) trebuie o lumina de compensare, dar efectul contrariaza. Nu e bine.
Zenit cu noul obiectiv de 35 ml kirugoro: Imaginea e OK, ideea e OK, umorul e la el acasa. Singurul lucru care ma deranjeaza (nu foarte tare) e formatul imaginii, cu raportul laturilor mai putin armonios.Suprafetele fara detalii din stanga si din dreapta parca ar cere un crop. Ai incercat varianta patrata?
fluture kirugoro: Fain titlu i-ai pus!
last night kirugoro: Imaginea este spectaculoasa si corect expusa. Din pacate este un peisaj, cand ar fi trebuit sa fie portret
Bomba cu ceas kirugoro: Fotografia e un pic supraexpusa in zona „deflagratiei”, insa demult n-am mai dat peste un titlu atat de izbutit
Pierdut in multime kirugoro: Nu te contrazic, se poate auzi zgomotul aglomeratiei si al trenurilor insa mesajul este ambiguu. Cine priveste imaginea e mult mai atras de alte aspecte mai percutante, cum ar fi zapada dintre linii si de pe peron. Nu lasa alternative, alege un subiect unic, specific cum ar fi de exemplu coarda vibrand a unui instrument muzical si vei fi mult mai aproape de ideea de sunet decat daca alegi o scena cu zgomot nedefinit.
La pensie kirugoro: In cele ce urmeaza vin cu o sugestie. In incercarea de a face ordine in cadru e important sa aranjam si marginile, adica sa lasam afara micile pete nerelevante cum ar fi in cazul de fata cladirea din stanga. Taind din marginea stanga cativa milimetri castigai un plus de ordine in imagine.
A fost odata... kirugoro: E bolnava fotografia: e palida
Acasa ... pe terasa kirugoro: De acord cu abajurul, doar ca asa cum l-ai fotografiat aproape ca poate fi confundat cu un afis lipit pe perete. Ai lasat afara din cadru exact elementele ce ar fi sugerat atmosfera...
Ambient Autor: M-am conformat
Dans Autor: Da, Ovi, asta se intampla cand nu incadrezi bine o lucrare: chiar daca are valoare, pierzi punctaj si ulterior, cand vine o tema la care s-ar incadra, pierzi trenul. 
Dans Autor: Am revenit dupa terminarea concursului. Dupa cum se vede, cei ce au votat au avut discernamant si au depunctat o lucrare care nu era in tema sau era la marginea temei. In concluzie, pentru imaginile ce nu incalca flagrant regulamentul propun sa nu mai facem zgomot cu clopoteii, ci sa lasam sa fie marginalizate de catre juriu. Comentariile sunt in continuare binevenite (cei ce nu le doresc pot sa le blocheze, cum a sugerat Ovi).
Dans Autor: Lung, scurt sunt termeni relativi. In fotografie un timp lung de expunere incepe sa fie cel pentru care e deja nevoie de trepied, sau cel in care obiectele fotografiate par in miscare. Trecand peste asta e deranjant faptul ca dai la fluierul piciorului fara a stii sigur daca ai dreptate. Consider ca era corect sa pui intrebarea la comentarii, pana te dumiresti, sau daca tragi clopotelul considerand flagrant, sa scrii acelasi lucru fara semnul intrebarii (un indiciu ti-ar fi putut da descri...
Pojghita de culoare pe suprafata apei kirugoro: E trist daca trebuie sa explici ceea ce ar trebui sa spuna imaginea.
Cu nasul pe sus Autor: Initial si eu am gandit-o pe lat, dar dupa cateva incercari m-am reorientat.
Pe bune! kirugoro: Minti odihnite
Tavan de palat kirugoro: Regulamentul cere SA PREDOMINE liniile diagonale. Aici predomina liniile orizontale, oricum le-ai numara.
Chip or Dale? kirugoro: Portret inseamna doar cap. Asa cum ai postat imaginea nu te incadrezi in tema.
Capra neagra kirugoro: Portret inseamna doar cap. Asa cum ai postat imaginea nu te incadrezi in tema.
Campionul kirugoro: Fundalul ce face concurenta subiectului (prin forma, contrast si culoare) e total nepotrivit. Altfel, nota 10 pentru premiat
Top-model kirugoro: Incadrarea pe lat nu te avantajeaza. Ceea ce e la stanga si la dreapta „chipului” nu e nici interesant, nici nu aduce informatii in imagine. Sugerez o incadrate „portret” (pe inalt), focusata pe „chip”.
Restaurata kirugoro: Eu zic ca e muuuult mai buna asa.
De sezon kirugoro: Nu comentez lumina si umbra, trec direct la faptul ca exista o inscriptie pe cana, care datorita compresiei data de perspectiva se citeste greu creind o stranie senzatie de jenare a privirii. Rezultatul? Imaginea nu atrage privirea ci o respinge. Dupa o sumara vizualizare simti nevoia sa te uiti in alta parte.
Ceaiul de dimineata kirugoro: Apreciez ca ai vrut sa transmiti o idee (e mai mult decat o simpla imagine), dar fundalul incarcat, plin de pete de culoare te face sa-ti doresti sa-ti muti cat mai degraba privirea din cadru. Daca ai fi pus ochelarii si cana pe o fata de masa fara model (doar cu desenul texturii panzei) ai fi avut un fundal mult mai potrivit.
Reflexii kirugoro: Imaginea iese din banal si cade in banal. Pentru subiectul „cana” iese din banal, dar pentru o reflexie cade in banal. In plus fundalul complet negru creaza impresia de „levitatie” .
Cana preferata kirugoro: De obicei lumina frontala e cea mai proasta (cea mai putin sugestiva). In plus folosirea blitzului o incadreaza perfect la capitolul „caprioara surprinsa noaptea in bataia farurilor”. Rezultatul e inestetic, cu zero atmosfera. Hyggeling ar fi fost o lumina moale, invaluitoare, cu niste aburi ridicandu-se la gura canii, cu un fundal neclar (asta il ai) si pastelat.
Restaurata kirugoro: Imaginea iese din banal, dar ... lasa de dorit. Se intelege ca e o cana alba si atunci de ce nu ai facut balansul de alb? Ai cautat lumina portocalie ca sa sugerezi apusul? Apusul canii? Atunci trebuia sa corelezi si titlul. E o discordanta intre mesajele subliminale transmise de imagine.
Friendship kirugoro: Aranjamentul e artificial (in viata cotidiana nu intalnesti aceasta combinatie de lucruri), deci fortat. Lumina e oarecare (ce ai avut la indemana). Concluzia? O fotografie facuta la repezeala, cu un aranjament instant. Rezultatul? Pe masura. Ca sa ai un termen de comparatie a valorii imaginii, gandeste-te daca ar merge ca reclama la cani in paginile unei reviste.
Termocentrala Iernut kirugoro: Partea din dreapta, cu casa stransa intre stalpul electric si cele doua turnuri de racire mi se pare interesanta. 
Regina Autor: Total de acord cu Ovi. Alb/negru are logica lui. Renunti la culoare doar atunci cand devine un obstacol in receptarea mesajului (de exemplu in cazul in care pui accent pe forma) sau cand e inestetica (melanj de culori ce nu se potrivesc). 
Povara vietii Autor: Eh, asta e! Mi s-a mai intamplat sa ma intrebe lumea ce-am vrut sa spun cu anume imagine. Imi asum riscul. 
Povara vietii Autor: Nu e nici 1, nici 2 (desi cu 2 te apropii). Mai ai o incercare
« Anterioara >>>
Pagina 1 din 13, se afiseaza 50 comentarii dintr-un numar total de 640 comentarii
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl