kirugoro

kirugoro
Level 5 Level 15 5 Lucrari 50 Lucrari 100 Lucrari 200 Lucrari Cea mai buna lucrare(saptamanal) x 8 Cea mai buna lucrare(lunar) Prima Lucrare Comentatorul saptamanii x 27 Comentatorul lunii x 6 Votantul saptamanii x 3 Forumistul Saptamanii x 4 Cel mai activ utilizator(saptamanal) x 6 Cel mai activ utilizator(lunar) Cel mai comunicativ (saptamanal) x 24 Cel mai comunicativ (lunar) x 5 Bloggerul Saptamanii x 3 Bloggerul Lunii Top3 x 25
« Anterioara >>>
Pagina 1 din 14, se afiseaza 50 comentarii dintr-un numar total de 660 comentarii
Tara si Rex kirugoro: E mai bine asa! 
Apa curgatoare kirugoro: Asta nu e o cascada. Este cel mult un repezis.
Familia kirugoro: India.
Sectiune Autor: Am si varianta cascadei surprinsa din fata, dar se pierde efectul de transparenta al caderii de apa. In ceea ce priveste punctul de statie, terenul accidentat nu oferea prea multe alternative. Una peste alta, mi s-a parut cea mai buna imagine expusa cu aceasta cascada.
Aglomeratie kirugoro: Imaginea e dinamica, dar din pacate neclara. In plus culoarea mov nu e naturala in mediul subacvatic.
Defileu Verde kirugoro: Caderile de apa sunt orbitoare, din cauza supraexpunerii. Nu merge.
Diferit kirugoro: Imaginea nu respecta nici o regula de compozitie iar culorile sunt puternic denaturate. Mai ai timp sa schiombi imaginea.
Nakuru kirugoro: Marirea saturatiei ar fi datr un plus de culoare de care imaginea are nevoie. Timpul de expunere nu e bine ales: e prea scurt si apa arata nefiresc.
Izvorul Minunilor kirugoro: Timpul de expunere nu e potrivit: apa arata de parca ar fi inghetat instantaneu.
Fluid kirugoro: Imaginea are zone deranjant de supraexpuse. In plus e o cadere artificiala (se inscrie in tema, dar nu rivalizeaza cu cascadele naturale). 
Dominatorul kirugoro: Cica fara pasari... vezi regulamentul...
Tsingtao kirugoro: In cazul de fata titlul e pleonasm. Cred ca ai putea gasi lesne unul mai bun. Sugestie: incearca sa exploatezi contrastul mare/mic, sticla versus aluminiu etc.
Exotic... pana la capat Autor:
Gingasie kirugoro: Gingasie, gingasie... dar punctul de statie este prost ales iar un animal (ca nu stiu ce e, caprioara? gazela?) e supraexpus iar celalalt total mascat de umbra. Imaginea asta nu merge
Mikkeller- Hop terroir. O bere exclusivistă kirugoro: Cred ca ai confundat titlul cu descrierea.
Gentleman kirugoro: Apreciez efortul de a gandi si compune o imagine cu mesaj. Probabil autorul e la inceput de drum si compozitiile sale sunt inca artificiale si nerafinate. Pentru autor recomand tenacitate. Pentru privitori, rabdare
Muscatura Evei. kirugoro: Nu prea se imapaca marul muscat cu ideea de plural (mai multe mere). Apoi, faptul ca marul inceput e chiar dedesubt, da o nota de artificial, de aranjat, de „pus cu mana”.
Stafia kirugoro: Imaginea e neclara. Cand fotografiezi subiecte la mila hazardului (cum e subiectul de fata) trebuie sa tragi muuuuulteeee cadre, din care sa ai, cu noroc, unul bun la final.
Big Bang! kirugoro: Cele doua obiecte care iti intra in cadru in colturi iti strica Big Bangul. Personal as incerca un crop.
Pescarus la bord kirugoro: Fundalul este prea dezordonat si nu are nici legatura cu subiectul, nici nu intregeste atmosfera. Cred ca te-ar avantaja un crop pe pasare (caz in care, evident, trebuie sa schimbi si titlul).
Geneva kirugoro: As taia partea de sus, cat sa elimin pata luminoasa de pe stalp. In acest fel celelalte pete luminoase proiectate pe stalpi ar forma aproape o diagonala.
Sala de mese kirugoro: Subiectul trebuie sa fie camera, nu mobilierul. Deoarece camera nu se vede, esti inafara temei.
Fratia rozelor kirugoro: Pe galben ai o supraexpunere suparatoare. Nu prea ai ce-i face. Subexpunerile sunt mai de dorit decat supraexpunerile fiindca se mai pot corecta la postprocesare. In cazul supraexpunerilor in zonele „arse” nu mai exista detalii, informatie, si de aceea nu se mai pot corecta nicicum.
In lan kirugoro: Culoarea graului e absolut nefireasca. Ai exagerat cu setarile.
Sacrificiu kirugoro: Ar fi fost de dorit ca manerul cutitului sa fi fost de alta culoare, sa nu „dispara” dizolvat in intuneric. Altfel, nimic de zis, ideea e faina!
Little Paradise kirugoro: Era vorba despre titluri inspirate. Sa spui sec ceea ce se vede in imagine nu e inspirat deloc!
Lebede in zbor kirugoro: Din nou un titlu ce spune ceea ce se vede clar in imagine. Eram curios daca vei face paralela cu urma de avion de pe cer.
Spre alte zări kirugoro: Aripile deschise sugereaza zborul, dar atata timp cat pasarea e la sol mi se pare nepotrivit titlul. E mai degraba un vis de inaltare, ca in Penes Curcanul: as vrea sa zbor, dar rana din pulpa nu ma lasa.
Noroc kirugoro: Este de apeciat ca ai brodit o poveste in care titlul conlucreaza cu elementele din cadru. Tot de apreciat ca ai evidentiat subiectul prin clar. Din pacate e cam haos in imagine. Ai fi putut sa aranjezi mai bine lucrurile in cadru.
Loc pentru Fumat kirugoro: Esti la limita temei. Patina timpului se refera intr-adevar la ceva imbatranit, dar cu referire stricta la aspectul suprafetei, la estetica speciala pe care o capata acel material. Poate ca daca ai fi lasat imaginea color si s-ar fi vazut petele de pe inscriptia „Loc pentru fumat” ai fi fost mai aproape de tema.
Iarna la munte kirugoro: Balansul de alb...
Frozen tree kirugoro: Cele mai slabe titluri sunt cele care descriu in cuvinte ceea ce se vede cu claritate in imagine. Traduse in alta limba aceste titluri nu sunt cu nimic mai bune (ca in aritmetica, zero inmultit cu orice da tot zero). Sa alegi un titlu potrivit tine de conexiunile mentale. Ai aici un arbust „imbracat”, nu e deloc ceva banal, sunt sigur ca se poate scoate mai mult.
Rasaritul (vazut de la spate ) kirugoro: Vazut de la spate? Adica apusul?
Fintina drumetului. kirugoro: Daca scoti in evidenta prin titlu fantana, e nefiresc sa o ai in imagine din unghiul cel mai putin caracteristic. In schimb cu drumetul nu sunt probleme
Paltinis - Sibiu kirugoro: E nefiresc ca zapada sa fie mov. In acest caz corectia culorilor (balansul de alb) este obligatoriu. In cazul peisajelor cu zapada, exista tendinta umbrelor albastre. In acest caz balansul albului ar trebui facut manual. Daca nu s-a realizat acest lucru pe camera foto, culorile trebuie corectate la postprocesare.
viața bate filmul kirugoro: Apreciez titlul
Atinge nori! kirugoro: Asta-i atitudinea corecta: incearca sa imbunatatesti sa sa repostezi imaginea.
Atinge nori! kirugoro: Copacul tau este cam imbracat. In plus este ca un om intr-o multime, i se pierde biografia.
Vintage light kirugoro: Senzatia de artificial de care pomenea Ecaterina este data de utilizarea flashului. Plantele din prim plan sunt iluminate mai tare decat cele de langa bec, si mai ales pe fata care ar fi trebuit sa fie umbrita. Aici modul auto al aparatului a socotit ca fiind vorba despre o contralumina (cea a becului) trebuie o lumina de compensare, dar efectul contrariaza. Nu e bine.
Zenit cu noul obiectiv de 35 ml kirugoro: Imaginea e OK, ideea e OK, umorul e la el acasa. Singurul lucru care ma deranjeaza (nu foarte tare) e formatul imaginii, cu raportul laturilor mai putin armonios.Suprafetele fara detalii din stanga si din dreapta parca ar cere un crop. Ai incercat varianta patrata?
fluture kirugoro: Fain titlu i-ai pus!
last night kirugoro: Imaginea este spectaculoasa si corect expusa. Din pacate este un peisaj, cand ar fi trebuit sa fie portret
Bomba cu ceas kirugoro: Fotografia e un pic supraexpusa in zona „deflagratiei”, insa demult n-am mai dat peste un titlu atat de izbutit
Pierdut in multime kirugoro: Nu te contrazic, se poate auzi zgomotul aglomeratiei si al trenurilor insa mesajul este ambiguu. Cine priveste imaginea e mult mai atras de alte aspecte mai percutante, cum ar fi zapada dintre linii si de pe peron. Nu lasa alternative, alege un subiect unic, specific cum ar fi de exemplu coarda vibrand a unui instrument muzical si vei fi mult mai aproape de ideea de sunet decat daca alegi o scena cu zgomot nedefinit.
La pensie kirugoro: In cele ce urmeaza vin cu o sugestie. In incercarea de a face ordine in cadru e important sa aranjam si marginile, adica sa lasam afara micile pete nerelevante cum ar fi in cazul de fata cladirea din stanga. Taind din marginea stanga cativa milimetri castigai un plus de ordine in imagine.
A fost odata... kirugoro: E bolnava fotografia: e palida
Acasa ... pe terasa kirugoro: De acord cu abajurul, doar ca asa cum l-ai fotografiat aproape ca poate fi confundat cu un afis lipit pe perete. Ai lasat afara din cadru exact elementele ce ar fi sugerat atmosfera...
Ambient Autor: M-am conformat
Dans Autor: Da, Ovi, asta se intampla cand nu incadrezi bine o lucrare: chiar daca are valoare, pierzi punctaj si ulterior, cand vine o tema la care s-ar incadra, pierzi trenul. 
Dans Autor: Am revenit dupa terminarea concursului. Dupa cum se vede, cei ce au votat au avut discernamant si au depunctat o lucrare care nu era in tema sau era la marginea temei. In concluzie, pentru imaginile ce nu incalca flagrant regulamentul propun sa nu mai facem zgomot cu clopoteii, ci sa lasam sa fie marginalizate de catre juriu. Comentariile sunt in continuare binevenite (cei ce nu le doresc pot sa le blocheze, cum a sugerat Ovi).
« Anterioara >>>
Pagina 1 din 14, se afiseaza 50 comentarii dintr-un numar total de 660 comentarii
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl