SilviuOlteanu

SilviuOlteanu
Level 5 x 2 5 Lucrari x 2 50 Lucrari x 2 100 Lucrari Cea mai buna lucrare(saptamanal) Prima Lucrare x 2 Comentatorul saptamanii x 10 Comentatorul lunii x 3 Votantul saptamanii x 2 Forumistul Saptamanii x 5 Cel mai activ utilizator(saptamanal) x 2 Cel mai comunicativ (saptamanal) x 7 Cel mai comunicativ (lunar) x 2 Bloggerul Saptamanii x 2 Trivia Guru x 2 Top3 x 15 Trivia Master x 2 Trivia Initiate x 2
<<<>>>
Pagina 8 din 12, se afiseaza 50 comentarii dintr-un numar total de 562 comentarii
ochelaristu SilviuOlteanu: Expresia fetei subiectului nu exprima o stare care sa ma introduca in atmosfera unui club, spectacol sau altceva.Privirea e fixa, nu sesizez nici bucurie, nici tristete, nici entuziasm...nimic. Un reflector in fundal,  lumina verde si un profil impersonal e prea putin "sa simt" evenimentul. Nu conteaza deci, ca autorul a fost acolo, trebuie si eu privitorul sa traiesc macar putin atmosfera aceea.
ochelaristu SilviuOlteanu: De ce privitorul ar trebui sa vada in profilul unui tanar un eveniment? Daca era unul, unde-i atmosfera?
Atentie.....se invata! SilviuOlteanu: Nu cred ca orice activitate umana se poate numi eveniment, nu-i de-ajuns sa fie eveniment pentru autor sau subiectii din imagine. Eu, privitorul, trebuie sa-l percep ca atare.
The Fire and Water Rendezvous. SilviuOlteanu: Sunt curios cum arata imaginea originala. Ai tras de slidere atat de mult incat totul pare nenatural, nerealist.
Levitație la vals SilviuOlteanu: Cred ca ti-au raspuns ce suntem si ce vrem Nulutzu, Elian si Mircea. Practic n-ar fi trebuit s-o faca, daca ai fi facut efortul sa citesti ceva despre site inainte sa postezi. Te intrebi la ce ne  ajuta criticile neavizate date unul altuia. Adevarat, fiind un site pentru incepatori pasionati de fotografie, vei gasi  comentarii si lucrari foarte slabe, dar si mai bune. Pe tine cu ce te ajuta ca vii cu "laudatorii" de pe Facebook, sunt avizati?  Si daca sunt,  de ce te-au votat doar pe tine,...
Covor de ciment SilviuOlteanu: Multumesc si succes!
Covor de ciment SilviuOlteanu: Mai de laudat decat artistul care a avut ideea e primarul si consiliul local care au fost deschisi, aproband punerea in opera. Apropo, unde se afla acest "covor"? 
în lucru SilviuOlteanu: Imi place imaginea, lumina, textura peretelui. Singurul element care nu se potriveste in aceasta atmosfera este galeata de plastic. Un cos de nuiele sau un obiect dintr-un material natural  s-ar fi potrivit mai bine.Succes!
Levitație la vals SilviuOlteanu: Are dreptate Riri (parca?!), ce sens are sa fii un anonim mic intr-o comunitate mica, cand poti fi un mare anonim, intr-o mare comunitate. E altceva, nu? Iti doresc multa dezvoltare personala!
Jucaria buclucasa 1 SilviuOlteanu: De acord, cu un mic amendament; cainele ar fi fost mai bine sa fie in stanga imaginii, avand astfel spatiu liber in directia de miscare.Succes!
The Force SilviuOlteanu: Cred ca-ti recunosc de acum stilul,totusi la asta nu eram prea sigur...in concursul "Crom" in schimb ,puteam sa jur...Felicitari!
O lume nedreapta SilviuOlteanu: Il felicit pe castigatorul concursului, dar aceasta imagine m-a cucerit, asta pentru ca exista o "simbioza" intre o lucrare foarte buna  si un titlu inteligent ales. Felicitari!
Levitație la vals SilviuOlteanu: Fotografia e buna, ideea e buna,e in tema. Din pacate, ori esti grabit sa castigi, ori n-ai citit regulamentul, ori nu esti sigur de valoarea lucrarilor tale. Altfel, de ce aveai nevoie de "armata" de sustinatori, care numai bine nu-ti fac?    
It's hot to drive drunk SilviuOlteanu: Gabriel, nu te grabi, vorbesti de cauze si efecte, adica domnisoara e cauza si mormanul de fiare , efectul. Ce subtilitate, ce viziune, ce original...m-am luminat! Totusi, descrierea lucrarii,aia cu gagici misto, whiskysi BMW parca strica tot determinismul asta pe care noi nu l-am inteles. Suna a cocalarie, ca sa inventez si eu un termen... sa fiu si eu original. Mult succes autorului!
Instantaneu SilviuOlteanu: Ma bucur ca iti place fotografia si te rog sa nu te descurajezi. Aici, recunosc si eu vad mai mult o anumita atitudine, nonconformism, o anumita stare de spirit, dar nu viciu. Imi pare ca tanara in roz are o halba de bere in mana, iar titlul poate ar fi putut sa sugereze viciul in legatura cu acest personaj. Oricum, succes in continuare!
Saturday Night Live SilviuOlteanu: Autorule , fotografia trebuie sa ne dezvaluie povestea, nu tu, in scris! Intelegi?
It's hot to drive drunk SilviuOlteanu:   De acord cu Gabiano ,transmite doar o manifestare a personalitatii, o atitudine, vrea sa fie socanta si... cam atat. Unde-i viciul?
The Force SilviuOlteanu: Imi place ideea, imi place imaginea. Succes!
O lume nedreapta SilviuOlteanu: Frumoasa imagine, iar titlul e excelent ales. Felicitari!
Spite SilviuOlteanu: In mijlocul rotii este o reflexie interesanta a unei masini. Poate n-ar fi fost rau sa ai doar un prim-plan al rotii, pentru a pune in valoare acea reflexie. Succes!
neata SilviuOlteanu: Daca e cafea cu lapte, nu vad unde e viciul. Sunt milioane, poate miliarde de oameni care beau cafea...omenirea e vicioasa?! Viciul se manifesta si prin exces, iar pentru aste trebuia o imagine cu o persoana ce bea cafea cu halba de 1L.
Crom SilviuOlteanu: Cu o incadrare mai stransa, din care sa dispara zona din stanga cu gardul si mare parte din cauciucul acela din spate, puneai in valoare mai mult eleganta liniilor curbe ale esapamentului.Poate ar merge un crop...
Nostalgii SilviuOlteanu: Edoar parerea mea. Poate, pentru ca ce vedem in mod natural nu are legatura cu o imagine HDR (sharp, culori mai vii,alta lumina), iar de aici senzatia mea de fals si nenatural. Nu-mi plac nici imaginile facute de profesionisti, asa ca nu e nici un pacat, n-am pierdut nimic.
ursuletul corupt SilviuOlteanu: Frumos si interesant! Explica-ne, ce e acolo?
scuturi si mandrie! SilviuOlteanu: Daca ai citi descrierea concursului si explicatiile de acolo, ai vedea "tipul de aglomeratie".
Nostalgii SilviuOlteanu: Nostalgia ne cuprinde atunci cand ne amintim de trecut, in general de momente placute. Despre HDR, in general, nu pot comenta...nu dau doi bani pe el... nu e fotografie.
scuturi si mandrie! SilviuOlteanu: Subiectul temei este chiar aglomeratia.Trebuie sa fie subiectul imaginii, iar aici ai ca subiect doar niste soldati romani.
Insula K SilviuOlteanu: Fotografia e frumoasa, dar ai citit cerintele temei?
Ciuma SilviuOlteanu: E supraexpusa si pare mai degraba o lucrare pentru studiu de frenologie.
silueta patru SilviuOlteanu: Pai, iti apar, ai o diafragma foarte inchisa (13),un timp de expunere mare, 1/30 si un ISO800. Asta nu inteleg , de ce ai folosit parametrii acestia? Subiectul nu se misca, puteai sa folosesti diafragma deshisa, pentru a avea lumina suficienta, evitand acel ISO mare,iar expunerea o reglai in functie de ea.Ai ales sa fotografiezi de sus si de aproape, iar imaginea e plata. Cauta genul acesta de fotografie,vei intelege mai bine.Succes!
silueta patru SilviuOlteanu: E complicat ce-ai incercat aici. Totul trebuie gandit bine, de la atitudinea subiectului, punctul de statie,unghiul de fotografiere, lumina si nu in ultimul rand, stapanirea setarilor aparatului in modul manual. Din EXIF pare ca ai folosit modul auto, cu toate ca balansul de alb e manual. Nu inteleg!
Nr 10 SilviuOlteanu: Poate ar fi trebuit sa se intituleze "16". Lantul conduce privirea,mai degraba, catre cifra XVl romana.Cifra X se afla intr-o zona marginala a cadrului. Apoi ,autorul a fost atat de acaparat de subiect, incat a uitat ca fundalul poate  strica usor o fotografie, ce avea potential. Succes!
2 SilviuOlteanu: Bianca,ne spui ca poza e buna, dar spune-ne si de ce e buna, faci tot timpul comentarii de genul: frumos , interesant, wow, etc.Daca ai ceva de spus despre compozitie,tehnica,estetica sau alt sfat pentru autor,ajuta-l!
Ghici ciuperca ce-i? SilviuOlteanu: Ba da, Crisss, putem comenta.Le putem spune autorilor ca o fotografie trebuie sa fie frumoasa, sa-ti incante privirea ,sa-ti trezeasca putina emotie, sa te miste, nu-i de ajuns sa fie buna tehnic.Vazand aceasta fotografie, ce-ti vine in minte, ce asocieri faci?
Sea SilviuOlteanu: Un rasarit frumos, dar compozitia lasa mult de dorit. Pe facebook o fi buna de aratat prietenilor care nu stiu nimic despre fotografie, dar aici e ,totusi un concurs de fotografie si se cheama ca citesti mai intai cateva reguli despre fotografie, incerci sa le aplici si apoi postezi. Asta daca te pasioneaza putin fotografia...fara suparare.
o(r)donate SilviuOlteanu: Da, multumesc, am inteles! Mult succes!
o(r)donate SilviuOlteanu: Fotografia e frumoasa, dar nu pot deslusi semnificatia titlului.
Ghici ciuperca ce-i? SilviuOlteanu: Bun , misterul a fost dezlegat, dar nu eram la concursul "ghici ce e?", asteptam si comentarii despre partea artistica sau tehnica.
Numărul UNU, venit de la o ființă superbă pe acest pământ, calul SilviuOlteanu: E o zi superba, numai ca ora la care ai facut poza lumina e inca dura, neindicata pentru fotografie.Cerul,  mai ales in partea dreapta e supraexpus,ai un personaj in spatele piciorului calului care n-are ce cauta acolo si nici unghiul de fotografiere sau pozitia subiectului nu e cel mai bun.Sunt detalii de care trebuie tinut cont, oricat de generos sau spectaculos ar fi subiectul.
Still life SilviuOlteanu: Am spus ca aproape ghicesc autorul...nu m-am inselat. Felicitari!
Alt fel de spini... SilviuOlteanu: Ideea este interesanta, dar trebuie atentie la punerea ei in practica. Ai subiecte pe care le poti manipula, aseza unde vrei , fotografia din ce unghi vrei, in cat timp vrei, adica toate conditiile. Totusi ai trandafirul defocalizat si fundalul incarcat cu elemente ce distrag ochiul de la subiect. In astfel de cazuri e bine sa folosesti o difragma cat mai deschisa pentru a separa subiectul de fundal sau chiar sa asezi subiectul in asa fel, incat sa ai cerul drept fundal.
Casa de vis! SilviuOlteanu: Frumos, e undeva in delta?
Dream house SilviuOlteanu: Peisajul e chiar de vis,cred ca el iti place, dar casa nu face decat sa-l stice, e prea stridenta. Vezi armonie intre acoperisul rosu si ce-i in jur?
House by night SilviuOlteanu: Asta e casa sau institutie publica? Chiar ti-ai dori sa stai in cladirea asta, noaptea, cu toate becurile alea in ochi? Ciudat vis!
...din poveste SilviuOlteanu: Nu stiu daca s-ar putea locui in ea, dar e extraordinara. Din pacate, in curand nu vom mai putea sa admiram asa ceva, muntii s-au umplut si ei de betoane.
fructe condimentate SilviuOlteanu: Lumina si cromatica foarte placute, dar sunt parca prea multe elemente in cadru.Succes!    
Still life SilviuOlteanu: Frumoasa lucrare. Aproape ca ghicesc autorul, chiar sunt curios...Succes!
Margaretă SilviuOlteanu: Ai doua fotografii cu acelasi subiect. Conform regulamentului trebuie sa renunti la una.
Autoturism ... feroviar SilviuOlteanu: Dex-ul spune: OBIECT- corp solid, de obicei prelucrat, care are o anumita intrebuintare. Este in tema,la fel si arteziana.
Realitate SilviuOlteanu: @geOnegrea, sa indreptam lucrurile: Pasul 1   - oameni aruncati, expulzati in spatiu.  Pasul2- Terra fericita c-un zambet larg pe chip.  Cam asta-i solutia. Lasand gluma la o parte, imi place ideea autorului. Felicitari!
<<<>>>
Pagina 8 din 12, se afiseaza 50 comentarii dintr-un numar total de 562 comentarii
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl