SilviuOlteanu

SilviuOlteanu
Level 5 x 2 5 Lucrari x 2 50 Lucrari x 2 100 Lucrari Cea mai buna lucrare(saptamanal) Prima Lucrare x 2 Comentatorul saptamanii x 10 Comentatorul lunii x 3 Votantul saptamanii x 2 Forumistul Saptamanii x 5 Cel mai activ utilizator(saptamanal) x 2 Cel mai comunicativ (saptamanal) x 7 Cel mai comunicativ (lunar) x 2 Bloggerul Saptamanii x 2 Trivia Guru x 2 Top3 x 15 Trivia Master x 2 Trivia Initiate x 2
<<<>>>
Pagina 7 din 12, se afiseaza 50 comentarii dintr-un numar total de 562 comentarii
origami Autor: Era vorba de ciocul dublu, care nu arata asa din cauza miscarii aparatului, ci pentru ca asa e constructia. Am incercat o iluminare din stanga- sus, incercand sa obtin umbre, adica profunzime,detalii, hartia (subiectul) fiind alba... am indreptat si orizontul. 
origami Autor: Ciocul nu e "miscat", chiar daca focusul incepe de pe gat. Constructia elementelor din hartie asa arata (vezi imaginea "in oglinda").
îngheţat pe-o barcă SilviuOlteanu: Nu cred ca trebuie s-o stergi. Apa construieste imaginea, e acolo, e si instrument si subiect. Cum spui, fara apa nu exista fotografia. Daca te foloseai de o oglinda sa obtii o reflexie, da, era altceva...
plus - minus SilviuOlteanu: Dragul meu, ce vrei, sunt batran, port ochelari (de cal !?), asta e!
plus - minus SilviuOlteanu: Mai repede neevidente, parca e mai greu decat la testarile psihologice pe care le dau la serviciu.Sper ca n-o sa facem zeci de supozitii pe o lucrare, pana vinerea viitoare.Cred ca trec de partea lui Eugen si Kirugoro in ce priveste aceasta tema.Va doresc succes! 
In intuneric... SilviuOlteanu: Un record trist si pentru cei ce-au construit-o...multi au murit acolo.
primavara/toamna SilviuOlteanu: Nu te contrazic, dar vezi in majoritatea postarilor sunt destule elemente pentru a nu exista dubii.Nici in fundal n-ai elemente de recunoscut, un gard, un stalp, o fereastra,etc. Incearca sa vezi ce pot intelege si ceilalti din ce postezi, raportandu-te, bineinteles, la tema. 
plus - minus SilviuOlteanu: Autorul e cunoscut, pixelul in minus sau in plus, nu. Sper sa nu devina obsesiv (pixelul).
primavara/toamna SilviuOlteanu: Pentru privitorul neutru, floarea poate fi de oriunde, ramurile din celalalt cadru, la fel. Ai o incadrare stansa si una larga, cum identificam cadrul ca fiind unul si acelasi?
"Gardul" SilviuOlteanu: Ai postat aceasta imagine si in concursul "Sezoane".Acolo esti rau pe langa tema, tu nu citesti descrierile concursurilor?
"Gatatul" miresei morosence SilviuOlteanu: Nu face confuzie intre a fi unic si afi cel mai...Eu , tu, ca indivizi suntem unici, dar nu neaparat... cei mai buni, frumosi, talentati,etc. Imaginea in sine este corecta tehnic,dar compozitional, fundalul e prea aglomerat si toate mainile acelea pe mireasa iti strica si ele cadrul. Ori incercai un cadru mai larg cu toate personajele ce pregateau mireasa, adica aveai atmosfera ori faceai un portret miresei pe un fundal cat mai simplu eventual folosind o difragma cat mai deschisa.
"Gatatul" miresei morosence SilviuOlteanu: Frumos! Unde-i recordul?
Marry me SilviuOlteanu: O fotografie pe care am vazut-o de multe ori, cu mici variatiuni de asezare a inelului, a luminii, incat se demonetizeaza prin repetare, devine cliseu. O gasim in alte parti si frumos realizata.
contraste Autor: Exact!
Palatul Peles SilviuOlteanu: Cand fotografiezi o cladire, incearca s-o ai intreaga in cadru, apoi trebuie, musai sa fie dreapta, nu sa se scurga de pe deal, apoi nu stiu ce-ai vrut sa ne arati, castelul sau statuia, ca nici ea nu-i intreaga.
Vant spaniol SilviuOlteanu: Este o frantura din opera lui Gaudi din parcul Guell, parc pe care Gaudi l-a decorat. Ce legatura are cu tema noastra? Daca postez "Carul cu boi", o frantura din opera lui Grigorescu, sunt in tema?
Istorie la apus SilviuOlteanu: Apropo, de descrierea lucrarii, monumentele nu sunt comerciale. Turismul inseamna comert, deci el e comercial. Succes!
... in viteza Autor: Corect, este o manipulare a zoom-ului in timpul declansarii,  mergeam cu  50-60 km. la ora.Titlu este doar o asociere cu senzatia de viteza pe care o da imaginea.
intermediari SilviuOlteanu: Ai grija, Biserica,in istorie, i-a facut sa dispara pe cei care n-au avut nevoie de intermediari. Din fericire traim in prezent.
Turnul din...Istanbul Autor: Cand am scris "turnul din...", faceam o mica trimitere la celebrul turn din Pisa, asta deoarece si acest monument este inclinat (vezi randul de banci din prim-plan care e drept). Este probabil din perioada bizantina a orasului, daca nu chiar mai vechi. Mai sta in picioare datorita unor cercuri de metal ce-l tin ca pe un butoi.  
Panoramic SilviuOlteanu: Ok, tu stii mai bine...succes!
eoliana SilviuOlteanu: Fotografiatul din masina nu e confortabil si deci, nerecomandat. Daca totusi o faci si iese asa, e chiar recomandat sa o corectezi, indreptand-o.
Panoramic SilviuOlteanu: Vrei sa spui ca ai declansat pentru ca ai vazut o masina banala, nu pentru ca aveai un peisaj interesant in fata ochilor? Bun, fiecare are motivul sau pentru care alege sa declanseze, dar observatia ramane, nu vad de ce trebuie sa ai jumatate din cadru cu elemente ale interiorului masinii.
Panoramic SilviuOlteanu: Care-i subiectul, bordul, oglinda, parasolarul sau muntii din departare? Daca sunt muntii, autorul trebuia sa faca minimul efort sa apropie obiectivul de parbriz.  
Oferta de toamna SilviuOlteanu: Ei, da, e altceva! Succes!
Strabuniculeee!!! SilviuOlteanu: In general cand am subiectele temei prin casa , incerc fel de fel  de combinatii, asezandu-le in toate felurile, incercand diafragme, iluminari, unghiuri diferite. Trag multe cadre, le descarc si gasesc unul care-mi place (vezi concursul " Mouse", e concludent,  vei intelege, chiar daca n-am castigat, conteaza ca eu sa fiu multumit).
Strabuniculeee!!! SilviuOlteanu: Cand sugeram o diafragma deschisa, ma gandeam la un 1.8 sau 2 ( s-ar putea sa fii limitat de obiectiv la acel 5.6), pentru a avea aparatul cel nou in DOF si fundalul fara detalii. Oricum este clar mai bine. Succes!
Strabuniculeee!!! SilviuOlteanu: Ai acolo un "personaj" interesant (vechiul fier de calcat). Incearca sa-l pui in valoare, facandu-l personajul principal. Alt fundal, lumina moale din lateral, focus pe el cu diafragma cat mai deschisa.Nu-i deajuns sa fii in tema, postand o imagine plata, fii creativ! Succes!
Oferta de toamna SilviuOlteanu: Geamul acela murdar strica imaginea, altfel ideea e originala. Cred ca ai putea s-o refaci. Succes!
Orizontul fotografului... SilviuOlteanu: OK, multumesc pentru explicatii si...succes!
Lost SilviuOlteanu: Nu stiu cum ai realizat-o. E o reflexie, o suprapunere de imagini, e sau nu conform regulamentului, dar sus imaginea e arsa, jos e subexpusa. Lipsa luminii din partea de jos da pielii o textura ciudata, patata, inestetica.Nu stiu daca subiectul e bucuros sa fie prezentat asa intr-un concurs.
Testoasa cu cioc SilviuOlteanu: Testoasele sunt amfibieni, batracieni, adica traiesc si in apa si pe uscat. Sunt atatea vietuitoare marine care numai pesti nu sunt: calamari,caracatite, crabi, homari,creveti,stele de mare, etc.Sa nu mai spunem de balene sau delfini si daca vrei chiar de corali care sunt tot animale marine. Asa ca nu-ti mai cauta circumstante, cand puteai sa verifici printr-un clic!
Orizontul fotografului... SilviuOlteanu: Sunt curios daca e un instantaneu sau exista o mica regie.M-am gandit la prima vedere ca un cadru mai larg in care silueta sa fie mai mica, era mai bine. S-ar fi putut, totusi in acest caz ca orizontul sa fie in zona camerei, sa strice conturul siluetei, deci pana la urma pare bine asa, totul este acolo unde trebuie. Regizarii cadrului nu-i dau  o conotatie peiorativa, din contra, arata ca autorul stie ce vrea, are viziune, are imaginea in minte inainte sa apese declansatorul. Rezultatul c...
Diagonale SilviuOlteanu: In spatele abordarii se vede gandirea, decizia autorului. Felicitari!
Landscape SilviuOlteanu: Ba da, cu rama inclinata si privind doar ce-i in rama ai orizont inclinat.
Landscape SilviuOlteanu: E simplu: lasa linia albastra( orizontul) dreapta si inclina rama.
Landscape SilviuOlteanu: Hinkel, fotografia cu orizontul drept si rama inclinata avand orizontul doar in rama inclinat, intelegi? Daca te uiti la cadrul larg vei vedea o fotografie cu orizont drept, daca te uiti in rama ,el va fi inclinat.
Landscape SilviuOlteanu: Ce  spui daca ai fi avut fotografia dreapta si ai fi inclinat doar rama. astfel in cadrul din rama ai fi avut orizontul inclinat. Mergea si asa , nu? Succes!
Lebede pe lac SilviuOlteanu: Cred ca fotografia a fost dreapta, corect facuta. Ai ales pentru tema s-o inclini, deci ai stricat-o, n-ai facut-o mai buna...ci din contra.
rasarit SilviuOlteanu: Daca acolo exista o epava aplecata intr-o rana si alegeai sa fotografiezi orizontul asa pentru a mari senzatia  de naufragiu era ok, asa pare doar o greseala de incadrare, de incepator, nu se justifica.
United Arab Emirates SilviuOlteanu: Aveai o imagine cu o cladire interesanta, buna poate in alt concurs. ai ales s-o rotesti in editare, sa fii in tema.Tie iti place cum arata acum imaginea, e mai interesanta ?
Mirarea Câinelui SilviuOlteanu: Da,are o logica...  
Outside Earth SilviuOlteanu: Sigur, prin hubloul unui avion!  
Mirarea Câinelui SilviuOlteanu: Nu inteleg legatura dintre titlu si imagine si nici de ce ai ales aceasta incadrare?
The Great Dictator SilviuOlteanu: Fotografia e supraexpusa, iar dictatorul nu mai e asa mare, odata ce i-ai taiat picioarele!
portret baby SilviuOlteanu: Nu cred ca atatea umbre fac bine unui portret de copil.  Nu se vede jumatate din fata, ochii nu se vad. De aici expresia incruntata, chinuita, putin dramatica, cand ar trebui sa transmita candoare, inocenta,duiosie. Iar aici copilul n-are nicio vina (vezi lucrarea "Candoare") 
neguri SilviuOlteanu:  Crezi ca rotind o imagine la 90 de grade, in care ai o casa, ai obtinut o fotografie mai buna? De ce nu la 180?
Un pic altfel SilviuOlteanu: Daca ai decis sa-l fotografiezi (castelul) inclinat, ai gresit ; daca ai decis sa "rotesti" din editare,pentru tema, ai gresit din nou. Nu orice cadru, nu orice subiect se poate fotografia in diagonala. Cand alegi s-o faci ai un motiv, vrei sa aduci un plus, sa transmiti de exemplu, dinamism subiectului sau cadrului, folosindu-te de linii directoare inclinate. Aici castelul se afla pe un plan orizontal, stabil, ce rost are sa-l inclini, ce dinamism vrei sa sugerezi, dinamism in prabusire? ...
fulger SilviuOlteanu: Imi pare putin supraexpusa.O expunere corecta sau chiar o usoara subexpunere ar fi dat dramatism imaginii, fenomenul fiind spectaculos...merita incercat.Succes!
bridge lights SilviuOlteanu: Imaginea e frumoasa. spectaculoasa. Ar fi fost,cred eu,si mai bine daca n-ar fi existat masina din prim-plan.Toate elementele din cadru: stalpii luminati, balustradele, drumul insusi, conduc privirea catre masinile din plan indepartat. Ele ar fi devenit subiectul, aflandu-se intr-o pozitie in cadru, mult mai avantajoasa. Succes!
<<<>>>
Pagina 7 din 12, se afiseaza 50 comentarii dintr-un numar total de 562 comentarii
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl