SilviuOlteanu

SilviuOlteanu
Level 5 x 2 5 Lucrari x 2 50 Lucrari x 2 100 Lucrari Cea mai buna lucrare(saptamanal) Prima Lucrare x 2 Comentatorul saptamanii x 10 Comentatorul lunii x 3 Votantul saptamanii x 2 Forumistul Saptamanii x 5 Cel mai activ utilizator(saptamanal) x 2 Cel mai comunicativ (saptamanal) x 7 Cel mai comunicativ (lunar) x 2 Bloggerul Saptamanii x 2 Trivia Guru x 2 Top3 x 15 Trivia Master x 2 Trivia Initiate x 2
<<<>>>
Pagina 4 din 12, se afiseaza 50 comentarii dintr-un numar total de 562 comentarii
Apus peste sat! SilviuOlteanu: Draga autorule, te credem, e sat, dar cand spui: "Iata un caine!", n-ar trebui sa vedem cainele? Cam asta-i tot!
Sah.Mat SilviuOlteanu: Fotografia arata bine dpdv tehnic,ai focus pe subiecte, ai un mesaj, dar in compozitie n-are ce cauta mana, care e si ea in focus, devine , cumva si ea subiect, ba chiar, imi atrage atentia mai mult decat as vrea. Puteai sa alegi o compozitie fara ea, regele cazut, regina triumfatoare langa el, mesajul era acelasi. E adevarat am mai vazut aceasta compozitie, nu stiu cat e cliseu, dar parca e mai bine decat  cum e acum.
Ipostaze SilviuOlteanu: Vazand lucrarea ta m-am gandit la un bebelus alaturi de un batran...cam acelasi lucru, metamorfoza in timp. E complicata tema, nu stiu cum le gaseste prietenul nostru Hinkel, mi-l inchipui cum sta el acum si-si rade-n  barba...
Apus peste sat! SilviuOlteanu: N-a zis nimeni s-o stearga, dar nu pui titlul "Apus peste sat!" (exclamatie) si nu apare nici-un sat.
Privirea-n jos! SilviuOlteanu: Luam aparatul, il indreptam spre sol, declansam si...culmea, aproape mereu ne vom poza picioarele!...prea simplu, prea putin.
Scena ratata SilviuOlteanu: Putea fi ceva poveste acolo, dar el se uita intr-o parte, iar ea in sus, la tine. Cum spui, ai ratat, dar esti in tema.
Reflexii SilviuOlteanu: La 10:31, n-ai cum sa ai "ora albastra"!
Apus peste sat! SilviuOlteanu: Unde-i satul?
Morato SilviuOlteanu: Felicitari pt.clasari! Nu-ti purtam si, sper, ca nici tu noua. Succes!  
Nasturele patat SilviuOlteanu: Nu e prima data cand un autor face asa ceva, da aceea propun stergerea acestor lucrari. Pana la concursul urmator ar avea timp sa citeasca regulamentul, sa-l respecte, sau sa plece.
Morato SilviuOlteanu: Casian, slitzurile descheiate nu sunt inventii noi, iar despre partea artistica (exclusiv), n-am ce sa spun. Tu vezi o compozitie deosebita aici? Sau, nu cumva, bucata de piele iti transmite o atmosfera, ceva? Probabil ca-ti atrage atentia, nu fi pudibond, spune-ne ce-ti transmite?
Morato SilviuOlteanu: Adica, tu pui o poza stiind clar ce mesaj transmite, iar cand ai reactii vii cu citate, de parca privind-o trebuie sa te gandesti la" Critica ratiunii pure" a lui Kant, ca de...altfel esti pudibond... 
Festiv! SilviuOlteanu: De acord cu jeanclaude, asta e buna. Marind campul de profunzime, ai nasturii, poate si papionul in focus, dar si textura camasii in acea zona. Poate va arata mai bine, poate nu...nu stiu. Tu trebuie sa incerci si sa decizi.  
Lichid antigravitational SilviuOlteanu: Frumos! N-am inteles, ai inclinat suportul, ai miscat suportul si implicit lichidul si ai declansat, bine macar ca nu mai discutam despre incadrarea in tema, ci despre tehnici. Succes!
Spring time SilviuOlteanu: Pai si imaginea originala era cam supraexpusa, deci o interventie in acelasi sens unde putea sa duca?
La granita SilviuOlteanu: Nasturii si linia buzunarului ceva mai jos, cred c-ar fi fost mai bine. Culorile si textura sunt bine alese, arata bine. Succes!
fotografia mea SilviuOlteanu: Chiar daca ai multe flori in imagine, obiectul violet reuseste sa devina accidental subiectul, prin pozitia in cadru si culoarea ce face nota discordanta.
C SilviuOlteanu: Vad ca n-ai facut-o pentru tema aceasta, ai vrut doar sa faci o poza domnisoarei, dar...ai cam ratat-o!
Metafora SilviuOlteanu: Imi place pentru ca e gandita, e un mesaj in spatele ei, e realizata bine. Succes autorului! Dincolo de imaginea aceasta, spun si eu ca e prea mult negru pe aici. E un fundal ce merge,cromatic, cu aproape orice subiect, conditia fiind sa pui o lumina buna pe el. Da, prin repetare procedeul se demonetizeaza, precum o melodie buna, repetata de 10 ori pe zi, doua saptamani la rand, nu mai poti, e buna, dar n-o mai vrei.
Ucenicie SilviuOlteanu: Am vazut ca e instantaneu, dar tu trebuie sa fii primul cenzor, galeata o eliminai cu un mic crop si era mai bine. Autocenzura e cea mai sanatoasa cale de a progresa, iar daca ti-am parut dur...scuza-ma! Lumina buna!
Ucenicie SilviuOlteanu: Si ce facem, judecam in functie de data? Poti sa ai un supersubiect si sa faci o fotografie proasta sau subiectul sa nu fie extraordinar, dar sa faci o fotografie buna. De noi depinde, iar aici se putea mai mult, asta am spus. 
Nebunia de dimineata SilviuOlteanu: Daca ti-ai propus doar sa fii in tema, ai reusit, esti!...dar e prea putin, fara suparare.
Ucenicie SilviuOlteanu: Mainile mesterului incretite de lutul uscat, incercand parca, sa transmita tinerelor maini, taina mestesugului. Un subiect generos, nefructificat compozitional. Un alt unghi, nu asa de sus, cu focalizare doar pe maini, fara galeata de plastic din partea dreapta. Pai, asociaza si tu: olarit, mestesug, traditie de-o parte...plastic de cealalta...ceva nu se leaga.
Ochi mari SilviuOlteanu: Acum am vazut blank-ul ... da, cred ca ai dreptate. Scuze si...succes!
Ochi mari SilviuOlteanu:  F1.8 si focala 35, cu punctul de focalizare intre ochi.  Daca ai sharp pana la exteriorul ochilor, trebuie sa ai si pe sprancene, pentru ca distanta e cam aceeasi. Prelucrand neselectiv ar trebui sa ai evidentiate si sprancenele precum ochii, deci...sunt de acord cu Eugen!
 Noaptea cind cineva a murit pentru tine - Bogdan Suceava SilviuOlteanu: N-are importanta de ce e suparat copilul, daca asociezi, identifici imaginea cu titlul romanului, cu subiectul sau, e Ok. Recunosc, nu stiu romanul...
Tablou de iarna Autor: Cand am facut fotografia, chiar sa-ntamplat (vezi data).
Orga SilviuOlteanu: Aici este un cadru in cadru? Nu cred!
In parc SilviuOlteanu: Perfect in tema, copacii ti-au creat o rama, numai ca focalizarea e undeva pe cladire, nu pe subiect.
„carport” SilviuOlteanu: Pentru tema, esti la limita. Subiectul avea potential, dar acoperisul si partea de jos sunt supraexpuse, iar intreg cadrul e cam stramb.
In cautarea timpului pierdut SilviuOlteanu: Arta cere sacrificii ( Ana lu' Manole stie!). O fotografie buna, o idee deasemenea! Frumos!
Tabloul SilviuOlteanu: Casian, genial e un cuvant cu multa greutate , nu te juca! E doar o fotografie la care mie imi place cromatica, dar  copacul din prim-plan, supraexpus,  distrage prea mult atentia de la subiect. O incadrare ce ar fi evitat copacul, ar fi fost, nu geniala, dar mai buna!  Succes autorului!
The Motorcycle Diaries SilviuOlteanu: N-ai citit toata descrierea, se vorbea acolo de genuri literare, nu de romani, Romania, romaneste, etc.
Geneva reprezentata de masini ! SilviuOlteanu: Ori o indrepti, ori numeste-o " Geneva reprezentata de mine stramb!".
The Motorcycle Diaries SilviuOlteanu: Descrierea nu ma edifica, "3 in 1", nu e cumva plicul ala de nes ieftin si prost, plin de chimicale, primit in loc de rest la market?
Micul print SilviuOlteanu: E un print? Pare mai degraba un inger, nu crezi?
Apus pe barca SilviuOlteanu: Chiar nu vrei sa indrepti orizontul? S-a tot comentat despre asta...
Crochiu SilviuOlteanu: Super ideea, buna realizare. Felicitari!
Lion Autor: Multumesc pentru voturi si aprecieri. 
La poza Autor: Nu stiu de ce, dar cred ca e personajul ultimelor furtuni. Nu poti decat sa ignori asemenea atitudini.  
La poza Autor: Imi pare rau n-am putut sa merg in savana, sa fotografiez lei vanand antilope gnu, asa ca am postat o pisica. Il rog pe tragatorul de clopotel sa explice cum trebuia facuta incadrarea, dar inainte ar putea sa citeasca regulamentul... e adevarat, asta e mai greu.
Pui SilviuOlteanu: Pentru data trebuie clopotel, dar neclaritatea, compozitia, lumina etc, raman la latitudinea votantilor.
Atentie...vanez! Autor: Nu spun s-o scoata pentru aceasta imagine, ci pentru toate, mai ales la formatul landscape, care pe site este mai mic.
Atentie...vanez! Autor: Nu e nicio greseala, ba chiar am depus efort pentu acest cadru, am stat intins incercand  sa s-o fotografiez de la nivelul solului. Sunt destule animalele fotografiate de sus, uitandu-se la aparat. Daca umpleam cadrul, nu transmitea deloc mai bine mesajul din titlu. Sunt putin suparat ca banda de sus cu butonul de EXIF, acopera exact ce conteaza, ochii. Poate Mircea ar putea s-o scoata in afara imaginii.
Pauza de cafea SilviuOlteanu: Ei, am exageat un pic ca n-o vezi, pur si simplu e mai atragatoare si frumos luminata masina. Cu variatia, da , ai si tu dreptate, e nevoie. Din nou, succes!
Sala de asteptare SilviuOlteanu: Nu stiu daca ai gandit cadrul acesta, mai repede ai declansat pur si simplu, iar apoi ai exclamat " uite ce misto, cum a iesit...ia s-o fac alb -negru !" Pana la urma pare doar un exercitiu, o poza prin geam, un contre-jour, fara un subiect, doar joaca. Eu, de exemplu, sunt atras de semnul de pe stalp, sunt curios ce scria acolo, nu vad. Fiecare vede ce poate din cadru, iar ideea e ca tu, fotograful, sa conduci ochiul privitorului spre subiect, sa-i spui (fotografic) care-i subiectul, sa-i...
Savoare SilviuOlteanu:  Cromatica si lumina foarte frumoase, bine gandit cadrul. Succes!
Pauza de cafea SilviuOlteanu: Cred ca ai reusit sa ai un fundal (masina de cusut) mai interesant, mai atragator decat subiectul (cana). Aceasta aproape nu conteaza, aproape n-o observam daca nu era tema concursului. Probabil nici n-ar fi fost acolo. Nu prea exista o legatura intre cele doua obiecte, macar asa-mi pare mie. Despre lumina,incadrare, tehnica numai de bine...intuiesc, pe aproape, autorul si sper sa nu-l supar. Succes!
singur pe strada SilviuOlteanu: Cred ca mai important decat titlul erau observatia si sugestia. Pana la urma culorile acelea nu sunt grozave.
singur pe strada SilviuOlteanu: In primul rand trebuie sa corectezi titlul, apoi nu ai decat doua culori (alb si verde) in imagine. Si daca-mi permiti, animalele e bine sa le fotografiem de la nivelul lor, valabil de altfel si atunci cand fotografiem copii.
<<<>>>
Pagina 4 din 12, se afiseaza 50 comentarii dintr-un numar total de 562 comentarii
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl