MarianDumitru

MarianDumitru
Level 5 5 Lucrari 50 Lucrari 100 Lucrari Cea mai buna lucrare(saptamanal) x 5 Prima Lucrare Comentatorul saptamanii x 2 Votantul saptamanii x 4 Forumistul Saptamanii x 2 Forumistul Lunii Cel mai activ utilizator(saptamanal) x 6 Cel mai comunicativ (saptamanal) x 2 Bloggerul Saptamanii Trivia Guru x 2 Top3 x 9 Trivia Master x 2 Trivia Initiate x 2
« Anterioara >>>
Pagina 1 din 4, se afiseaza 50 comentarii dintr-un numar total de 199 comentarii
Spectacol nocturn MarianDumitru: Aceasta imagine este realizate din mai multe fotografii, cea ce contravine regulamentului. As trage clopotel dar as prefera mai intai sa ne lamureasca autorul in legatura cu acest aspect.
Apare dimineata Autor: Inceraca sa vezi ce DOF ai la 30 cm de senzor. Iar obiectivul este dedicat macro.
Apare dimineata Autor: Incearca tu sa focalizezi pe toata iarba cand faci macro. Am focalizat pe picatura mare (se vede), iar diafragma a fost 14. Urmatorul pas era sa fac focus stacking.
Bătrânul meșter Autor: Da, este in afara focusului. Am facut fotografia acum 1 an la Muzeul Satului din Bucuresti in graba, dar nu am putut sa o sterg din cauza personajului. Facand abstactie de focus personajul are ceva (din punctul meu de vedere) Ma puteti taxa la calitate, tehnica etc. 
Treaba bulgareasca MarianDumitru: Rog autorul sa de mai multe informatii. Recunosc ca nu inteleg cum vine lumina. Tind sa cred ca ar veni de sus. Dar poate ma insel.
Fabricuta de ulei MarianDumitru: Nu e fabrica, nu e uzina, nu e hala... Cu alte cuvinte nu esti in tema. Este o veche presa de ulei dintr-un muzeu.
Fractali verzi MarianDumitru: Il rog pe autor sa ne spuna ce a fotografiat si cum. Unde se poate fotografia asa ceva? Il felicit pentru locul obtinut.
Vis lucid MarianDumitru: M-am lamurit numai dupa ce am rotit-o. Nu intelegeam de ce nu vad reflexia picioarelor. Numai asa mi-am dat seama ca picioarele sunt deasupra apei.  Lucrarea este interesanta. Succes!
Vis lucid MarianDumitru: Merge cumva pe gheata?
Formele orasului MarianDumitru: Cred ca se poate spune ca se vede nimic. Principiul gaurii negre: o vezi datorita lumini care inca poate scapa de gravitatia ei. E interesant !!!
Formele orasului MarianDumitru: Deci exista o forma neclara...
Formele orasului MarianDumitru: O lucrare de calitate. Mie unul imi place. Dar cum se incadreaza in tema? Cred ca ar fi mai bine sa o pastrezi pentru alta tema de concurs. Succes in continuare.
Bradul de Craciun! MarianDumitru: Nu esti in tema. Cerinta consursului Spune asa: ”Realizati o fotografie in care sa ne aratati bradul vostru de Craciun”.
Acolo unde totul e posibil.........       Violetul actioneaza mereu irezistibil ! MarianDumitru: Hinkel, este posibil ca autorul sa fie nou pe site. A mai avut doua lucrari cu bradul de Craciun, la care l-am luat cam tare, dar au disparul.  Hai sa-l facem sa se simta confortabil si cu timpul sa va da el pe brazda.
Acolo unde totul e posibil.........       Violetul actioneaza mereu irezistibil ! MarianDumitru: Violetul de ar fi, O lucrare in tema as gasi!
autoportret MarianDumitru: Foarte inspirat. Lucrare de calitate cu cromatica echilibrata. Ai clar in glob si bokeh in spatele lui. Se vede ca obiectivul fix de 50 te ajuta. Succes in continuare.
10 negrii mititei MarianDumitru: Si rocker si rider ? Super.
10 negrii mititei MarianDumitru: Frumoasa lucrare Autor. Este colectia ta?
Craciun MarianDumitru: Ai ora si data in lucrare. Nu este in conformitate cu regulamentul. Incearca sa faci crop sau sa o inlocuiesti. 
Semitonuri curbate MarianDumitru: Este Intercontinental. Asa este? Ai avut o idee f buna cu orientarea. Lucrarea este mult mai dinamica. Succes in continuare.
Raritate! Autor: Am incercat si nu mi se pare rau. Dar am patru voturi, este vreo problema daca editez lucrarea?
Raritate! Autor: M-am gandit ca o suprafata mai mare de verde evidentiaza micimea fragutei.
Strada in ploaie MarianDumitru: Este interesanta lucrarea. Ne poti spune cum ai obtinut efectul din fotografie?
...... MarianDumitru: Este cam accentuata vignetarea. Daca este din soft nici eu nu sunt de acord cu ea.
Imponderabilitate MarianDumitru: Din Reguli de participare: ”1.3. NU iti poti refolosi vechile intrari din alte concursuri”. Ai dreptate ca nu este aceasi fotografie pentru ca din ora de fotografiere reiese o diferenta de 13 secunde intre cele doua lurari. Dar sunt foarte asemanatoare.
Nuante de toamna MarianDumitru: Silviu, nu cred ca este acelasi lucru. Acolo ce nu este clar este in afara zonei clare, se vede distanta focala mare.
Nuante de toamna MarianDumitru: Un efect asemanator cred ca il pot obtine si cu o punga de plastic gaurita sau cu un filtru UV uns cu putina crema pe margine pentru obtinerea efectului de blurare. Cam ca aici.   Daca se poate obtine din aparat, se poate spune ca este ceva mai simplu, daca se obtine cum am descris mai sus este mai creativ. Eu zic ...
Nuante de toamna MarianDumitru: Este vorba de Efectul de miniaturizare. Pe care il are si aparatul meu. Din cate stiu si eu este permis daca este din aparat. Deci eu consider ca clopotelul trebuie anulat.
Nuante de toamna MarianDumitru: As prefera sa ne lamureasca autorul cum au fost obtinute acele neclariati.
Imponderabilitate MarianDumitru: Sunt surprins. Tocmai tu,Silviu, care esti atat de vehement in respectarea regulilor, sa nu sti ca nu trebuie sa postezi lucrari folosite la alte concursuri? Banuiesc ca este singura regula care ti-a scapat.
yellow flash MarianDumitru: ”Sclipirea galbena”.
Yellow Bee MarianDumitru: ”Albina galbena”. Sau ”Albina pe galben”:
Padurea inghetata MarianDumitru: ”Padurea inghetata”. Am mai batut niste apropouri la faptul ca tebuie sa folosim la nume cuvinte englezesti ca sa avem un anumit impact. Haideti dragi colegi sa vobim romaneste, ca ne aflam in Romania. Cat despre lucrare, este de calitate. Succes autorului!
Val Autor: Hai sa mutam discutia pe forum: ”http://pxlshot.ro/discutie/225”. Discutia se numeste ”Nikon D5300”, descrierea discutiei este ”Ce stim si ce nu stim despre Nikon D5300”.
Val Autor: Da este Nikon D5300. Imi aparea si mie efectul moire pe ecranul aparatului la un anumit unghi de iluminare, dar probabil nu aparea in fotografie. Am ales unghiul de iluminare astfel incat sa nu-mi apara efectul moire pe ecran, neintelegand prea bine ecest efect. M-am documentat despre efect dupa ce ai adus vorba de el.
Straturi Autor: Si eu votez pentru.
Straturi Autor: Dar putem sa ne intalnim la o bere sa dezbatem probema.
Straturi Autor: Sa te citez pe tine ”ce e greu de inteles” cand ti-am spus ca sunt subieste diferite. Este intr-adevar acelasi material (hartia), dar la o lucrare am folosit format A4, dimensiune ce mi-a permis valurirea, in cea de sus am luat un teanc de foi patrate (de 90 x 90 mm) hartie folosita pentru notite. Aceste diferente de dimensiune si forma m-a ispirat la cele doua lucrari. Daca imi vene ideea pentru ambele lucrari, sa zicem, numai de la hartia A4 puteai sa spui ca am acelasi subiect. ...
Straturi Autor: Sunt doua imagini cu subiecte diferite. Sunt din acelasi material, dar sunt subiecte diferite.
plus - minus MarianDumitru: Te referi la stereograme?
scarpinat MarianDumitru: chiar merge la fotografia de stock? Se poate promova scarpinatul?
splash MarianDumitru: Mi se pare mie sau ai o eroare de editare. In partea stanga jos ai ceva (o pata) ce acopera putin despartitorul de culoare. In photoshop ai modificat opacitatea pentru fiecare layer sau ai sters in jurul inotatorului la cele 2 straturi de deasupra?
intermediari MarianDumitru: Intermediarului in relatia cu divinul i se mai poate spune si superficialitate. Acest subiect cere o dezbatere filozofica... este mare. Oricum sa ne intoarcem la lucrarea de mai sus, ai avut o idee originala, ca multe altele. Imi place. Succes!
seat with a view MarianDumitru: Orizontul este orizontal, marea si lacul nu curge... Da, cred ca arata mai bine indreptata. Poti sa o editezi. Succes!
seat with a view MarianDumitru: Poti indrepta imaginea pentru că este cam înclinată.
Strabuniculeee!!! MarianDumitru: Probabil ceva de genul ””Nepoateee”. Cel ce striga fiind bunicul uitat in mina da carbuni. Si bunicul murdareste totul cu praf de carbune. Daca stiti la ce ma refer...
Oferta de toamna MarianDumitru: O idee origilala. M-a facut sa zambesc. In schimb calitatea lucrarii poate fi imbunatatita. Ai timp pentru acest lucru. Succes!
Lost MarianDumitru: Poate este o dubla expunere. Oricum este o lucrare bună. Succes autorului.
Diagonale MarianDumitru: Imaginea are si un impact puternic
Raze Autor: Multumesc de apreciere. Este interesanta si explicatia. Si, da, de multe ori cand ne credem mari, primim cate un sut (acolo unde ne doare mai rau) si realizam cat de mici suntem.
« Anterioara >>>
Pagina 1 din 4, se afiseaza 50 comentarii dintr-un numar total de 199 comentarii
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl