kirugoro

kirugoro
Level 5 Level 15 5 Lucrari 50 Lucrari 100 Lucrari 200 Lucrari Cea mai buna lucrare(saptamanal) x 11 Cea mai buna lucrare(lunar) Prima Lucrare Comentatorul saptamanii x 30 Comentatorul lunii x 6 Votantul saptamanii x 3 Forumistul Saptamanii x 7 Forumistul Lunii Cel mai activ utilizator(saptamanal) x 6 Cel mai activ utilizator(lunar) Cel mai comunicativ (saptamanal) x 25 Cel mai comunicativ (lunar) x 5 Bloggerul Saptamanii x 4 Bloggerul Lunii Top3 x 28
« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 6 articole dintr-un numar total de 6 articole

Ceva mai bun decât tăcerea

postat de kirugoro - 2019-11-01 07:58:00
„Taci, sau spune ceva mai bun decât tăcerea”, dar ce te faci când tot ce poți articula sunt sunete dizarmonioase, dar nici nu poți să taci? Ieși în stradă și uită-te. Te uită la oamenii pe care altă dată te mulțumeai doar să-i scanezi doar cu privirea periferică. Te uită la clădirile orașului tău ca și când le-ai vedea pentru prima dată. Te uită la cea de-a treia imagine, la reflexia într-o vitrină ce se suprapune cu manechinul din spatele sticlei. Te uită la șuvoiul fântânii arteziene ce se dezintegrează în stropi. Te uită la capacul de canal c..
Citeste mai mult

Perpendiculare

postat de kirugoro - 2018-06-03 10:28:00
Îmi plac muzeele în care fotografiatul este permis. Ca principiu, muzeele adăpostesc lucruri excepționale, unicate, și din acest punct de vedere a nu avea voie să fotografiezi în incinta instituției face ca anumite imagini să fie pierdute pe veci. Perpedincularele pe care le-am salvat în aparatul meu Canon 600D le-am găsit în două muzee: orizontalele în Muzeul de Arheologie din Napoli iar verticalele în Muzeul de Arheologie din Paestum.   A fost destul de amuzant..
Citeste mai mult

A fotografia înseamnă a afirma

postat de kirugoro - 2018-05-13 11:33:46
Fiecare imagine este o afirmație, iar fotografia este un canal de comunicare a afirmațiilor prin imagini. Pentru a mă face înțeles voi folosi în continuare comparația dintre comunicarea vizuală și cea verbală. Se spune că învățăm mereu, atât cât trăim. Vorbirea apare în primele luni de viață ca un gângurit indescifrabil pentru cei din jur, se dezvoltă prin articularea primelor cuvinte, capătă sens prin organizarea cuvintelor în propoziții pentru ca în final să devină o unealtă perfecționată a intelectului, un suport pentru transmiterea ideilor. ..
Citeste mai mult

Islanda

postat de kirugoro - 2015-02-18 22:47:00
Prima dată am citit despre Islanda într-o revistă de călătorie. Deşi profilul revistei presupunea reclama locului şi o anumită putere de persuasiune, articolul nu avea nci una din aceste calităţi, convingându-mă doar că în Islanda totul e scump şi că, pe lângă iarnă adevărată, în insulă pot găsi un hotel şic şi o piscină bună. Mai târziu am citit într-o revistă de fotografie un interviu luat unui fotograf care susţinea că sunt două locuri pe glob unde călătoreşte pentru a fotografia: Islanda şi Namibia. Părerea acestui fotograf m-a făcut să îmi înc..
Citeste mai mult

Despre efort ca şi ingredient în cadrul fotografic

postat de kirugoro - 2015-02-11 22:53:29
Eugen Iarovici avea un aforism: după ce ai învăţat să fotografiezi lucruri, încearcă să fotografiezi „atmosfere”. Pentru a reuşi redarea unei peisaj la nivel de atmosferă trebuie să te integrezi în el, să îl simţi, să rezonezi cu el, să ajungi la aceeaşi lungime de undă cu el şi acest lucru nu se poate face scoţând obiectivul aparatului foto pe geamul automobilului cu motorul încă torcând. Se spune că pentru a cunoaşte un om trebuie să manânci cu el un sac de sare. La fel şi cu peisajul. E drept, uneori Dumnezeu împarte cadouri dar reţeta cea mai sigură ..
Citeste mai mult

Despre Brooks Jensen, cu dragoste

postat de kirugoro - 2015-02-09 23:33:12
            Dealungul timpului am descoperit multe cărţi care mi-au marcat evoluţia şi despre una dintre ele, evident de fotografie, vreau să comentez în continuare. Este vorba despre volumul lui Brooks Jensen, “Despre fotografie, cu dragoste – reflecţii personale asupra imaginii, creativităţii şi a artei în general”.             Traducerea în limba română a apărut în 2011 la Editura Aqua Forte din Cluj Napoca, în Colecţia Diafragma9. Aşa cum se defineşte chiar pe coperta cărţii, această colecţie vrea să iasă din tiparul manualel..
Citeste mai mult
« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 6 articole dintr-un numar total de 6 articole
© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl