gabiano

gabiano
Level 5 5 Lucrari 50 Lucrari 100 Lucrari 200 Lucrari x 2 Cea mai buna lucrare(saptamanal) Prima Lucrare Comentatorul saptamanii x 5 Forumistul Saptamanii Forumistul Lunii Cel mai comunicativ (saptamanal) x 5 Bloggerul Saptamanii x 4 Bloggerul Lunii x 2 Cel mai banos Top3 x 17
« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 5 articole dintr-un numar total de 5 articole

Despre Panning

postat de gabiano - 2015-07-04 21:10:31
Am hotarat sa scriu depre tehnica panning un pic diferit fata de tutorialele uzuale de pe internet. Nu am sa scriu cum se face sau ce fel de sfaturi trebuie urmate pentru a realiza un panning ci cum am realizat fotografia "Pe bicicleta" care se gaseste in portofoliul meu. Haideti sa vedem cum am procedat: Am ales locatia si anume un mic peisaj dintr-un parc care va fi practic fundalul dinamic pentru fotografia de panning. Am ales un fundal mai diversificat pentru a inlatura monotonia cromatica. Am facut o incadrare "la rece" privind pu..
Citeste mai mult

Blocarea expunerii

postat de gabiano - 2014-09-07 14:28:10
Cred ca multi fotografi mai avansati cunosc si lucreaza frecvent cu aceasta functie a aparatelor foto DSLR,dar cred ca cei mai incepatori nu cunosc avantajul acestei tehnici. Am sa incerc sa ma fac cat mai inteles deoarece blocarea expunerii este stipulata in fiecare manual al aparatului respectiv dar nu este prea explicita si se ignora de multe ori. Pe fiecare camera exista un buton mic accesibil de regula cu degetul mare al mainii drepte pe care scrie AE-L/AF-L. In meniul camerei exista trei functii(la unele camera cinci)ale acestui buton si anume: ..
Citeste mai mult

Lanul de rapita

postat de gabiano - 2014-05-31 18:28:20
In acest articol am sa incerc sa fac o combinatie dintre elementele artistice ce stau practic la baza unei fotografii reusite sa nu zic artistice deoarece inca nu am statutul de fotograf profesionist. Nu am sa scriu despre detalii tehnice,setari ale aparatului ci numai despre procesul fotografiei.S-a scris mult si se va mai scrie despre compozitie si design in arta fotografica de aceea am sa introduc si imagini la care voi interveni cu cateva referiri punctuale despre o fotografie reusita.    Am plecat intruna din zilele trecute la rude intr-o comuna.Stiam ca r..
Citeste mai mult

Compact bridge sau DSLR?

postat de gabiano - 2014-04-25 17:08:26
Compact bridge sau DSLR? Da,este o intrebare care framanta pe multi.Ce sa fac, ce sa cumpar, care este mai bun. Am observat ca o parte din cei ce vor sa inceapa sa fotografieze merg pe principiul “mi-a zis un prieten ca acel aparat este foarte bun” Am sa incerc sa explic mai simplu mai netehnic ce diferenta este intre cele doua tipuri de aparate foto deoarece sunt multe articole de specialitate foarte bune de altfel, dar care intra cateodata in prea multe date tehnice si mai mult te incurca. Sper ca pe parcurs sa nu cad in aceasta plasa...
Citeste mai mult

Fotograf sau Nu?

postat de gabiano - 2014-04-19 16:20:57
Am fost tentat sa scriu acest articol din doua motive,pe acest site poti sa te exprimi si in al doilea rand,pentru ai face pe tinerii fotografi sa inteleaga ca fotografia nu este chiar asa de usor de facut cum pare la prima vedere. Nu vreau sa spun despre mine si va rog sa nu uitati acest lucru ca sunt un mare fotograf sau am un talent iesit din comun ,dar abia dupa trecerea timpului si a studiului am reusit sa fac si fotografii mai bune. Primele lectii de fotografie le-am inceput in clasa a 6-a, in anul 1976 (ce an!) cand profesorul nostru de fizica, D-nul Ursu ne-a int..
Citeste mai mult
« Anterioara Urmatoarea »
Pagina 1 din 1, se afiseaza 5 articole dintr-un numar total de 5 articole
© PxlShot 2020 sub Creative Commons License Powered by DotPxl