SUBIECTUL fotografic

postat de i03oana - 2017-04-23 11:32:00 502 vizualizari 0 favorite
sub-banner

Primul pas pentru a realiza o fotografie este sa existe un subiect in jurul caruia  se cladeste fotografia. Abordarea simplista “subiectul este ceea ce apare in mijlocul cadrului” poate fi inselatoare.  Atentia poate fi atrasa si de celelalte lucruri din imagine si din jurul acesteia, iar subiectul se poate pierde.

Subiectul este elementul pe care il remarci  prima data, atunci cand privesti o fotografie. Este important sa stii ce fotografiezi si sa te concentrezi asupra subiectului. El trebuie sa fie clar si celelalte elemente sa-l evidentieze. Daca privesti fotografia ca pe o poveste, vei putea stabili mai clar punctul de interes al imaginii, pentru ca vei sti exact ce incerci sa exprimi cu ajutorul ei. Indiferent de complexitatea subiectului, fotografia trebuie sa contina ceva care sa vorbeasca celui care o priveste. Fotograful pus in fata subiectului ales trebuie sa-l inteleaga, sa intre in legatura cu el. Sa afle ceea ce e caracteristic pentru acel subiect, ce trebuie scos in evidenta, ce trebuie eliminat. Toate fotografiile vor reprezenta viziunea fotografului asupra acelui subiect. Daca acelasi subiect va fi imortalizat de doi fotografi imaginile lor vor fi diferite.

Dupa ce ai ales subiectul si povestea pe care sa o spui cu ajutorul fotografiei, poti stabili ce este essential pentru imagine, care este fundalul si ce este inutil. Hotarand care sunt elementele cheie si modul in care interactioneaza, te asiguri ca fotografia comunica exact ceea ce vrei si totul este armonios.

Cateva metode prin care poti identifica subiecte deosebite pentru proiectele fotografice personale:

  • Gandeste-te la lucruri care te intereseaza
  • Cauta lucruri mai putin fotografiate
  • Cauta subiecte printre lucrurile la care te pricepi

Mai multe informatii despre acest subiect: http://foto-ideea.blogspot.ro/2016/03/subiectul-in-fotografia-ta-ai-unul.html  si  http://www.scritub.com/arta-cultura/Subiect-Compozitie-Fotografie173919824.php


Imi place

Nu sunt comentarii la acest articol. Fii primul care comenteaza

Scrie un Articol

Esti creativ? Ai ceva de transmis sau pur si simplu iti place sa scrii? Adauga un articol pe blogul PxlShot si pe langa satisfactia de a sustine comunitatea, primesti 250 de puncte de activitate la aprobarea articolului.
Scrie un Articol
Reseteaza parola sau intra in cont folosind Facebook sau   Google

Categorii Articole

Alte Articole de acest autor


© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl