Pasagerul Matildei Odobashi

postat de Anaxor - 2017-03-10 20:19:39 764 vizualizari 5 favorite
sub-banner

Matilda Odobashi (nascuta in 1988 in Tirana) este un fotograf din Albania specializata pe street photography. A absolvit Academia de Arte din Tirana unde a si predat ca profesor adjunct in departamentul de arte vizuale din 2011 pana in 2015. Momentan ea este coordonatorul galeriei de arta Zeta Art Center din Viena.

 

In scurta noastra excursie in Salzburg am dat(accidental vizitand cetatea din aceasta localitate) peste lucrarile Matildei in cadrul expozitiei "The Galerie im Traklhaus". Galeria de arta conteporana este o anexa a expozitiei istorice din cetatea Salzburgului.

 

Lucrarile Matildei au o caracteristica unica, prezinta o scena din viata cotidiana prin ochiul unui calator/pasager. Practic, Matilda foloseste un "actor", o persoana care sa atraga atentia asupra subiectului fotografiat. Majoritatea celor care privesc imaginile expuse ignora persoana din prim plan nerealizand ca acel "actor" este chiar cel care le atrage privirea asupra subiectului fotografiei. Aceasta tehnica este un substitut la folosirea liniilor conducatoare.

 

Este o tehnica interesanta ce poate fi folosita de catre oricare dintre noi pentru a atrage subtil privirea.

 

Cateva cuvinte despre aceasta expozitie chiar de la autor:

 

"The passenger este un proiect initiat in 2010 in Vlora, un oras in sudul Albaniei. De atunci am extins acest proiect si in alte orase, este un proiect in curs. Fotografiile din expozitie au fost realizate recent in Tirana, capitala Albaniei. Scopul meu este sa descopar, prin aceste fotografii, cadru cu cadru, fizionomia unui oras prin ochii locuitorilor sai. Albania este o tara in continua schimbare si incerc sa imortalizez aceste schimbari care identifica un oras cu ajutorul fotografiei (portrete, landscape ale vietii de zi cu zi).

Cu ani in urma, cand fotografia era un lux, fotografii foloseau diferite wallpapere in studio pentru fundal. Pe acelasi principiu, autobuzul este studioul meu, si fundalul este orasul in sine."

 

Am ales nu doar sa fotografiem imaginile din expoztie ci sa si incercam sa imitam (foarte nereusit) tehnica folosita de Matilda. Imaginile noastre in dreapta.

 

Credeti ca puteti realiza si voi imagini de acest fel? Aratati-ne abordarea voastra in concursul "Pasagerul" din aceasta saptamana


Imi place

Nu sunt comentarii la acest articol. Fii primul care comenteaza

Scrie un Articol

Esti creativ? Ai ceva de transmis sau pur si simplu iti place sa scrii? Adauga un articol pe blogul PxlShot si pe langa satisfactia de a sustine comunitatea, primesti 250 de puncte de activitate la aprobarea articolului.
Scrie un Articol
Article Pasagerul Matildei Odobashi Pasagerul Matildei Odobashi Pasagerul Matildei Odobashi Pasagerul Matildei Odobashi Pasagerul Matildei Odobashi

Categorii Articole

Alte Articole de acest autor


© PxlShot 2020 sub Creative Commons License Powered by DotPxl