Modelul meu în fotografie

postat de Danelinole - 2019-11-23 19:14:41 149 vizualizari 0 favorite
sub-banner

Fiecare dintre noi are probabil un model, pe care sa îl urmeze între-un anumit domeniu.

Eu voi vorbi despre modelul meu din fotografie, omul care m-a inspirat când mi se epuiza stocul de idei. Este Michael Freeman, pe care le-am descoperit când eram în căutarea unor cărți de fotografie. M-am relaxat de multe ori cu cărțile lui după o zi lungă.

Dar pe lângă ideile sale, am venit și cu imaginația mea(care uneori lipsește:D) și au ieșit uneori niște cadre super. M-a inspirat cu provocările din seria ,,Școala de fotografie", cu ajutorul cărora am înțeles cât de diverse pot fi perspectivele oamenilor asupra unui subiect. Am priceput din timp însă că nu voi putea toată viața să mă inspir din fotografiile lui, așa că am început să pun în practică ideile personale, să experimentez, sa ma joc. Cărțile sale au fost că o rampa care m-a urcat spre lumea vastă a ideilor și proiectelor fotografice. Am știut să fur meserie: contraste, culori complementare, culori, compoziție. M-am amuzat uneori și am știut să fiu serios aranjând scenă și apăsând pe declanșator. Am învățat să fac imaginația ă zboare și să nu ignor nicio idee. 

Pornind de la ideea: dacă o imagine valoraza cat 1000 de cuvinte, imaginea mea ce vreau sa transmită? am creat un univers de imagini colorate cu tot ce mi-a trecut prin minte. Cu toții avem nevoie de un exemplu, de o rampă de lansare de pe care pornim. Poate daca nu m-aș fi întâlnit cu Michael Freeman prin intermediul cărților sale aș fi rămas cu informațiile din manualul utilizatorului. Poate aș fi fost încă pe modul manual, fara sa știu de RAW și JPEG. Experimentând am învățat, iar de experimentat am învățat din cărțile lui Michael Freeman. Am învățat să fotografiez tot ce îmi trece prin cap(asta e cam in dauna aparatului meu, pe care îl răsfolosesc) fără să îmi fie frică de greșeală. Am învățat tehnici noi și am evoluat în fiecare zi. Dar toată experimentata mea începe de la acest fotograf, de la care am primit informații doar prin intermediul cărților și fotografiilor ale grăitoare. Modelul meu... Inspirația mea din domeniul fotografic.

Concluzia:cu toții avem nevoie de un model, de o rampă de lansare. Printr-un comentariu sau alt articol va invit sa va prezentați modelul vostru... Inspirația voastră din arta fotografică. Mult succes tuturor!


Imi place

Eu nu am încã,e necesar ?
Dacă ați ajuns la un nivel ridicat în fotografie fără un model, poate că într-adevăr nu aveți nevoie de acea rampă de lansare, pentru că aveți deja destulă imaginație încât să nu trebuiasca sa va inspirati cate o data de la altii. Dar consider necesar sa mai privim uneori fotografiile altora, să ne gândim la evoluția noastra. Si cel mai important, să ne autodepășim... Fiecare fotografie trebuie să fie mai bună decât cea de dinainte. Unii se pot inspira din fotografiile dumneavoastră, deci ați ajuns cred eu la un nivel ridicat. Muuult succes în concursuri!
Recunosc, am avut dealungul timpului si mai am si acum... modele in fotografie. Am preluat termenul tau, „modele”, dar nu e bun. Model inseamna ceva sau cineva pe care il copiezi. Daca acel cineva e autor de carte de la care preiei idei i-as spune mai degraba „mentor”.  Asadar am avut dealungul timpului mai multi mentori. Primul, cel care m-a impulsionat sa imi ridic calitatea fotografiilor a fost Nic Hanu cu a sa lucrare „Sa invatam fotografia de la maestrii”. Era pe vremea cand se lucra fotografie „chimica”, cu filme, hartie fotografica si revelator. Multa vreme am tinut ca la ochii din cap la aceasta carte. Primul volum, cel care trateaza tehnica fotografica (si care mi-a placut mie) este acum perimat: cine mai lucreaza fotografie ca pe vremuri? Apoi a venit Andreas Feininger de la care am invatat in primul rand ca fotograful e singurul responsabil pentru fotografia lui, dar si multe altele. Cartea lui (Fotograful creator) a fost reeditata si se mai gaseste prin librarii (recomand). Actualmente il citesc (si chiar mai mult de atat) pe Brooks Jensen (http://www.brooksjensenarts.com/kokoro/kokoro.html), care este extraordinar in a te dezvolta pe latura creativa.
Multumesc! Imaginatie am primit cu carul,datele tehnice mã obosesc,cifrele nu-mi plac,de privit obisnuiam acum câtiva ani sã privesc si sã mã minunez ,încã mai admir cu drag,dar de copiat ... sã nu mã copieze altii,asta e problema mea. :) În rest e pasiune si talent. NU mã mândresc cã n-am citit o carte,mã bucur de unde sunt acum si cred în visele mele de care mã apropii în stilul meu,în felul si pe gustul meu. Cã dacã nu-mi place mie,degeaba place altora,fotografia de produs cred cã o urãsc,doar o cutie si-un produs,mare inspiratie. Am încercat cu coli albe,a functionat destul de bine,dar n-am primit nimic în plus,am fost doar creativã din cauza lipsei materiale. Modelul meu preferat sunt eu,ca fotograf sau model. Sã-mi  scriu si-o carte fãrã date tehnice ,as zice cã pot. O zi inspiratã sã avem ! 
© PxlShot 2020 sub Creative Commons License Powered by DotPxl