Interviu Cristian Plesea

postat de mircea - 2014-03-28 15:16:01 1834 vizualizari 1 favorite
sub-banner

Salut si bine ai venit!
Cum ai inceput cu fotografia?
Cand artistul s-a intalnit cu observatorul si amandoi am pus mana pe prima camera foto care mi-a picat in maini Era un Olympus vechi (C 200) si calendarul era setat pe 2004.

 

Ai studiat undeva fotografia sau esti auto scolit?
Pai mai intai m-am autoscolit. Mai tarziu m-am inscris la un curs mai mult de amorul artei si al comunitatii – cum ziceam mai sus. Si bine am facut pentru ca la cursul asta de fotografi amatori (unde am mers putin “bazat” la modul ce-or sa ma mai invete oamenii astia?) am inteles diferenta dintre un fotograf de dragul fotografiei ca gest si un fotograf de dragul fotografiei ca mijloc de exprimare. O diferenta fundamentala.

 

Ce anume iti place sa fotografiezi?
Cel mai mult – oameni. Apoi momente unice. Cred ca fotografia e unul dintre pasapoartele cele mai la indemana pentru nemurire. Si imi place sa ofer asta oamenilor !

 

Studio sau Strada?
Strada pentru infinita oferta de spontaneitate si creativitate, studioul pentru minutiozitatea in contrlul luminilir. As concluziona fatidic cu traditionalul “depinde”

 

Cum ti-ai descrie stilul?
Sincer si conservator.

 

Care a fost cea mai memorabila sedinta foto si de ce?
Uite acum imi vine in minte un trash the dress pe plaja la Corbu. Oamenii s-au lasat dusi de val si am facut ceva total iesit din comun pentru portofoliul meu (clasic de felul lui).


Cat de important este pentru tine echipamentul si ce echipament folosesti?
E atat de important la modul in care nu m-as mai putea intoarce inapoi la ce foloseam cativa ani in urma. Intotdeauna m-am descurcat cu ce am avut. Acum ma joc cu un Canon 5D Mark I, cateva obiective, un blitz, un declansator, un trepied, ceva filtre.

 

Daca ar fi sa alegi doar un obiectiv, care ar fi acesta?
50mm 1.4 e cel pe care-l folosesc 90% din situatii.


Folosesti Photoshop pentru retusare/modificare imagini si cat de important e in imaginea finala?
Folosesc photoshop pentru orice eventualitate, dar abuzez doar de camera raw sliders. Important pentru mine e sa nu fac nici un compromis care mi-ar muta imaginea de la fotografie la design grafic.

 

Ce echipament ti-ai dori sa ai si nu il ai in momentul acesta?
Pe whishlist am urmatorul 5D, respectiv II-ul si un obiectiv mai tele ca sa-mi acopar toata plaja de focale pana la 200.


Care e partea cea mai dificila din viata unui fotograf?
Nu stiu altii cum sunt – dar mie mi-e greu cand ajung acasa, vad pozele pe monitor si realizez ca n-am chiar nici un cadru perfect

 

Dar cea mai placuta?
E o fractiune de secunda imediat dupa ce te uiti la fiecare fotografie in care pur si simplu stii daca e buna sau nu. E.., acele sutimi de secunda de dupa fotografiile reusite merita toate eforturile.

 

Ce sfat ai pentru incepatori?
1- nu va aruncati din prima la aparate si obiective scumpe
2- fotografiati cat de mult(e) puteti si treceti prin mai multe genuri de fotografie. Inspirati-va din fotografi consacrati (un Bresson, o Vivian Maier daca va place street de exemplu) dar uitati-va constant si la ce fac altii care vorbesc pe limba voastra
3 – fiti seriosi si autocritici, doar asa o sa evoluati constant

 

Cum ti se pare PxlShot.ro?
Laudabil, comunitatile de pasionati intr-ale vizualului accelereaza evolutia individuala. Competiile in general filtreaza si valorile. E nevoie de asa ceva.

 

Puteti afla mai multe lucruri despre Cristian Plesea si puteti vedea mai multe poze pe site-ul lui

www.clepsidre.ro


Imi place

Nu sunt comentarii la acest articol. Fii primul care comenteaza

Scrie un Articol

Esti creativ? Ai ceva de transmis sau pur si simplu iti place sa scrii? Adauga un articol pe blogul PxlShot si pe langa satisfactia de a sustine comunitatea, primesti 250 de puncte de activitate la aprobarea articolului.
Scrie un Articol
Reseteaza parola sau intra in cont folosind Facebook sau   Google
Article Interviu Cristian Plesea Interviu Cristian Plesea Interviu Cristian Plesea Interviu Cristian Plesea Interviu Cristian Plesea Interviu Cristian Plesea Interviu Cristian Plesea Interviu Cristian Plesea Interviu Cristian Plesea

Categorii Articole

Alte Articole de acest autor


© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl