Fotograf pentru Gorun

postat de Vulcano - 2017-04-06 20:23:52 897 vizualizari 9 favorite
sub-banner

Acum cateva luni mi s-a oferit ocazia de a deveni fotograful oficial al unei formatii rock din Timisoara, Gorun.


Trebuie sa precizez ca eu sunt fotograf amator și am acceptat propunerea pentru a învăța, pentru a experimenta și acest gen de fotografie, dar si pentru ca imi place muzica lor.


imagine scena


Prima data cand i-am vazut live a fost la un cocert sustinut in Clubul Road Patrol, cand le-am facut si primele fotografii. Dupa concert le-am trimis imaginile pe facebook si la scurt timp am fost contactat de catre solistul/liderul trupei, pentru a-mi propune o colaborare.

Asa a inceput ..


Gorun in concert


La fel cum muzicienii isi pregatesc instrumentele, acustica pentru concert, si eu trebuie sa ma familiarizez cu scena, locurile accesibile din jurul acesteia, accesul pe scena si posibilitatile din sala.

Sunt cazuri cand vreau sa surprind si atmosfera din public, iar pentru asta este de preferat un punct de statie mai inalt, chiar si in spatele salii. Este important sa am mobilitate in jurul scenei si pe ea, in cautarea unor puncte de statie avantajoase in diferitele momente ale concertului si o varietate cat mai mare a cadrelor din unghiuri diferite.

guitar solo

Pauza de bere


Contre jour

roba Gorun

De asemenea, trebuie testate si setarile aparatului. Folosesc un body de la nikon, D610 cu grip. Acesta (gripul) ma ajuta la o mai buna priza si echilibrarea aparatului, atunci cand folosesc un obiectiv mai greu.

Obiectivele cele mai utilizate sunt 24-120/f4; 70-200/2,8 si 14/2,8.  Pe cel din urma il folosesc mai rar, in spatiile mici (cluburi).


Spatii inchise


Ca si setari, in general, avand in vedere lumina redusa sau/si dorinta unui DOF redus, folosesc diafragma cea mai deschisa permisa de obiectiv (2,8 sau 4). Inchid diafragma doar atunci cand vreau sa am in focus toata formatia. Timpul de expunere porneste de la 1/60 (timpi mai scurti folosesc rar, atunci cand vreau sa prind miscarea artistilor), ISO 1600-3200 si rar un blitz extern SB700. Nu folosesc des blitzul deoarece vreau sa surprind cat mai mult atmosfera naturala a scenei, iar atunci cand il folosesc nu o fac niciodata indreptat direct catre subiect. Neaparat trag RAW, astfel am mai multe optiuni la editare. Se intelege ca pentru a avea control deplin asupra aparatului, folosesc doar modul M, iar pentru expunere folosesc doua variante: matriciala si spot.


https://pxlshot.ro/articol/expunerea-moduri-de-masurare-a-luminii-revizuit-2015-07-01-ora-15-22-01


valcan nelutzu


no name gorun


la microfon gorun

la microfon scena club gorun


Avand in vedere schimbarea culorilor de pe scena, dar si a faptul ca in formatul RAW temperatura de culoare se poate regla la postprocesare, balansul de alb il las pe modul auto. Sunt cazuri in care la postprocesare aleg varianta alb-negru. Acestea elimina problemele legate de zgomot si balansul de alb. Folosesc de fiecare data un singur punct de focalizare.


gorun alb negru

gorun alb negru

Conditiile de fotografie sunt destul de dificile: de obicei scena este slab luminata, eventual cu fascicole.

Se pot surprinde cadre interesente daca reusesc sa prind momentul cand jocurile de lumini cad pe artisti. Nu pot sa regizez nimic, totul se petrece spontan.

fascicole gorun artisti


gorun concert

gorun concert

gorun solist

In timpul concertelor nu am timp sa ma bucur de muzica, toata atentia fiindu-mi focalizata pe ceea ce se petrece pe scena si la reactiile publicului. Incerc sa-i surprind pe artisti cuprinsi de euforia muzicii, sa le surprind exteriorizarile, trairile, emotiile scenei. Dar pentru ca tabloul sa fie complet ochiul camerei se indreapta si catre public, pentru a-i vedea reactiile si manifestarile.

tobosar gorun

Chitarist Gorun

Tobosar Gorun

In cazul fotografiilor de studio, avantajul trece de parte fotografului, iar subiectii, care pe scena sunt dezlantuiti ca niste lei, aici stau cuminti ca niste mielusei.

Conditiile de iluminare sunt perfecte iar cadrele regizate.

Gorun fotografie Studio

Gorun foto studio

Gorun studio band

In afara de a-i fotografia in concerte si studio, am avut placerea de a-i surprinde si la filmarea primului videoclip al trupei. Aici conditiile de studio au fuzionat cu cele de concert.

Foto Gorun Videoclip

Gorun videoclip filmat

Gorun videoclip

Gorun videoclip

Gorun videoclip

Gorun Studio

Gorun Videoclip

Gorun Videoclip

tobosar gorun videoclip

Consider, pentru reusita fotografiilor, ca este importanta atat relatia interumana pe care o am cu artistii cat si conexiunea afectiva cu muzica lor.

Le multumesc pe aceasta cale pentru oportunitatea oferita si pentru ca imi permit sa traiesc ''la cald'' emotiile scenei.

Gorun Grup

Mai multe informatii pe pagina de facebook Gorun
Imi place

Foarte tare!Bravo ție!
Felicitări! Ține-o tăt așe!

Scrie un Articol

Esti creativ? Ai ceva de transmis sau pur si simplu iti place sa scrii? Adauga un articol pe blogul PxlShot si pe langa satisfactia de a sustine comunitatea, primesti 250 de puncte de activitate la aprobarea articolului.
Scrie un Articol
Reseteaza parola sau intra in cont folosind Facebook sau   Google

Categorii Articole

Alte Articole de acest autor


© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl