Cum am impuscat mai multi iepuri (teme) dintr-un foc

postat de GabiM - 2018-02-27 19:46:26 271 vizualizari 3 favorite
sub-banner

Mijloc de octombrie cu soare bland si frunze in copaci care isi schimba incet-incet culoarea. Adica momentul ala in care, oriunde s-ar afla, fotografii isi iau aparatele si pornesc la vanatoare...de subiecte. 20 octombrie 2017 – pornim la drum spre “Cupa Melcul”, Cheile Rasnoavei, unul cu masina ce urma sa participe la concurs, eu cu rucsacul foto plin (cu 16-35 mm f 2.8, cu 24-70 mm f 2.8, cu 70-200 mm f4, cu 100-400 mm f4.5 – 5.6, cu blitz-ul Canon Speedlite 600, incarcatoare, acumulatori, etc.), cu trepiedul, si cu piesa de rezistenta, Canon EOS 5D Mark IV, intrat in “patrimoniul” meu de o saptamana. Cateva specificatii despre el: senzor dual pixel CMOS, rezolutie 30.4 megapixeli, 61 puncte de autofocus, ISO – 100 – 102.400, fotografiere in rafala 7 frames/sec. Dar sa lasam chestiile tehnice si sa intram in atmosfera. Deci: zi de toamna frumoasa, locatia – Cheile Rasnoavei, iar la mine in mana o minunatie de aparat nou-nout care abia astepta sa fie pus la lucru. Traseul masinilor era deja pregatit pe o panta destul de inclinata, printre copacii din padure, si in jur de 20 de masini cu proprietari cu tot asteptau startul. Pentru ca nu am vrut sa ma apropii prea tare am optat pentru 70-200 care a luat locul lui 24-70, mai ales ca am vrut sa prind detaliile fiecarei masini.

Initial am inceput cu f4, 1/125 s si ISO 800, subiectele erau statice (foto 1), dar apoi cand concursul a inceput am schimbat timpul de expunere in jur de 1/250 s ca sa nu imi iasa miscate. Fiind in padure si soarele inca ascuns dupa munte, am ales ISO 800 pana cand lumina a ajuns in zona unde eram. Am prins masinile in actiune, chiar si rasturnari - foto 2, i-am fotografiat si pe concurenti deci am realizat si ceva portrete (una din fotografii am folosit-o la concursul cu “Barbi” aici pe PXL :) - foto 3) Intr-una din pauzele dintre probe, am profitat de timp si de faptul ca in apropiere era un parau mic si m-am dus sa fotografiez apa cu un timp lung de expunere, pentru a obtine efectul matasos. Am folosit f 32, timpul de expunere de 3s si ISO 100, si acesta a fost rezultatul – foto 4. De mentionat ca nu am folosit trepiedul, fotografia este realizata la nivelul apei, aparatul l-am pus pe sol.

Ce am mai fotografiat pe parcursul zilei: padurea (cu un covor de frunze in culori de toamna, si cu frunze zburand din copaci la cate o adiere de vant), branduse de toamna care aduceau o pata de mov in covorul ruginiu de frunze, un grup care facea escalada pe niste stanci din apropiere, alt grup care facea escalada in copaci, am facut un pic de panning cu niste biciclete care au trecut pe drum, am facut foto unor cai superbi care iesisera la plimbare. Concluzia de final este ca poti obtine intr-o singura iesire fotografii de portret, peisaj, actiune, nocturne, chiar si macro (un paianjen iesit la plimbare pe care am uitat sa il mentionez mai sus :) ), iar aparatul a trecut cu brio peste toate “testele”.


Imi place

Nu sunt comentarii la acest articol. Fii primul care comenteaza

Scrie un Articol

Esti creativ? Ai ceva de transmis sau pur si simplu iti place sa scrii? Adauga un articol pe blogul PxlShot si pe langa satisfactia de a sustine comunitatea, primesti 250 de puncte de activitate la aprobarea articolului.
Scrie un Articol
Reseteaza parola sau intra in cont folosind Facebook sau   Google
Article Cum am impuscat mai multi iepuri (teme) dintr-un foc Cum am impuscat mai multi iepuri (teme) dintr-un foc Cum am impuscat mai multi iepuri (teme) dintr-un foc

Categorii Articole

Alte Articole de acest autor


© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl