Cocalarism in fotografie

postat de Pavlof - 2017-06-16 15:46:37 704 vizualizari 4 favorite
sub-banner

Vroiam sa-i zic initial "Kitschuri in fotografie". Mi-am dat seama dupa aceea ca, kitschul reprezinta o forma de arta in sine. Prin urmare

Venim cu o completare la articolul 25 de clisee in fotografie si va prezentam o lista cu subiectele kitschoase tratate ca opere de arta (pe Pxl si nu numai):

- Selfie:  Selfie-ul de calitate, cu un fundal care iti taie respiratia, incadrat corect poate scoate fotografii de calitate. Din pacate in ziua de azi orice rahat(la propriu) e motiv de selfie. PS: aveti grija la selfiurile facute in baie, pat sau pe buda

- Animalele de companie: Nimeni, dar absolut nimeni nu e interesat de potaia ta. Tuturor ne plac animalele, dar de la o vreme ni s-a luat de poze cu pisici, pudeli, porcusori de guineea etc. 

- Vesnicul trandafir/mac Era o vreme(cand filmul era scump) cand o imagine cu un trandafir rosu ca focul sau un mac trist in bataia vantului erau la mare arta. In ziua de azi nu impresioneaza pe nimeni, decat poate pe autor

 

- Apusul/Rasaritul romantic de soare Stop.. just stop.. o borala mare de oranj si albastru pe senzorul camerei. Multumim pe aceasta cale tuturor cocalarilor fotografici care au reusit sa distruga valoarea unui apus de soare.

 

- Io cu camera la ochi Cum naiba sa te prinzi ca unul e fotograf decat daca isi face poza in oglinda cu camera la mecla. Era realizare domle daca reusea sa-si faca autoportretul la o focala de minim 300, preferabil 600 demonstrand in acest fel ca nu exista curbura pamantului.

- Mirese si dansul mirilor Ooooooooooo .. ce frumos, ce romantic, ce fericiti. Daca isi inchipuie careva ca oamenii aia care danseaza in fata a 200+ oameni sunt fericiti si traiesc momentul vietii lor.. VA INSELATI. Orice "emotie" surprinsa de camera este falsa ca..

- Imagini nefocalizate, incadrate prost cu jde mii de like-uri Am un prieten, care e "fotograf". Mereu posteaza pe facebook imagini cu caption: ce-a mai buna imagine a mea.. Asta se intampla in fiecare saptamana de zici ca omul ala e setat sa se autodepaseasca. Apar mereu oameni pe site revoltati ca li s-a sters imaginea, dar nu se intreaba unul DE CE i s-a sters imaginea (evident ignorand mesajul moderatorului). NU mai postati imagini doar de dragul de a posta si apoi sariti de *** in sus ca e clica si are cineva ceva cu voi. Tineti la calitate nu la cantitate.

- Imagini cu mancare Micii sunt facuti pentru a fi mancati

- Imagini pe geamul avionului sau cu .. cerul Prin 90 ashea.. era mare lucru sa zbori cu avionul. In ziua de azi cam oricine stie cum arata un nor.

 

- Photoshop + Filtre + Desaturare Selectiva Photoshopu sau orice program de editare grafica ajuta.. la indreptarea unei expuneri, la scoaterea unei scame de pe lentila.. e de inteles.. suntem oameni, DAR.. concursurile de grafica si cele de fotografie nu trebuie incurcate.

- Trick Photography Orice imagine in care cineva tine soarele in degete, impinge o cladire, tine turnul Eifel in spate.. merita stearsa si hardul aruncat pe geam


Imi place

Mare greseala publicarea acestui articol.Acum, aproximativ 33% din cei 4700 de utilizatori, incearca sa-si stearga lucrari din portofoliu.
Lucrarile din portofoliu nu le pot sterge, dar macar poate vor fi atenti pe viitor la ce posteaza!
Cine a scris acest articol nu avea ce face si voia neaparat sa critice pe cineva. Oricum, limbajul ăsta nu are ce căuta pe un site de fotografie...

Scrie un Articol

Esti creativ? Ai ceva de transmis sau pur si simplu iti place sa scrii? Adauga un articol pe blogul PxlShot si pe langa satisfactia de a sustine comunitatea, primesti 250 de puncte de activitate la aprobarea articolului.
Scrie un Articol
Reseteaza parola sau intra in cont folosind Facebook sau   Google

Categorii Articole

Alte Articole de acest autor


© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl