Cinci idei pentru o fotografie mulțumitoare

postat de Danelinole - 2019-10-24 07:44:17 102 vizualizari 2 favorite
sub-banner

După articolul ,,Cinci cărți care m-au ajutat să evoluez ca fotograf", vin cu articolul ăsta. Este destinat în general celor care faci primii pași în fotografie. Voi încerca să nu vin cu principii grele, ci cu lucruri simple, pe înțelesul tuturor. Să începem!

1. Fă o fotografie, spune o poveste.

Mi-a luat ceva să înțeleg cum vine asta... Și nici acum nu respect principiul prea des, deși este important. Ca să mă fac înțeles... Se spune că o fotografie face mai mult decât o mie de cuvinte.  Ei bine, despre asta e vorba. Într-un cadru, fotograful trebuie să includă un element care să transmită ceva, care să emoționeze privitorul și să îl ducă cu gândul la ceva. Sau două elemente care să relaționeze și să spună o poveste, Atenție! ,,Povestea" nu trebuie să pară regizată și forțată, ci subtilă.

2. Atenție la lumină!

Lumina este un factor important care poate schimba major o imagine. Lumina ar trebui să fie în general poziționată către subiect și să îi pună în valoare detaliile, culorile etc. Teoretic, pentru realizarea unui cadru este nevoie de trei surse de lumină: din dreapta, din stânga și de sus(lumină). Regula nu se aplică mereu, totuși. Atenție la zonele arse, care pot compromite fotografia.

3. Compoziția și geometria forografiei

Există multe reguli de compoziție în fotografie, dar am promis să fac un articol pe înțelesul tuturor. Deci... În general, geometria(linii, puncte, cercuri etc.) conduce privirea și pune în valoare subiectul. În compoziție ar cam trebui evitat haosul din fundal, pentru a nu concura cu subiectul și a distrage atenția de la acesta.

4. Experimentează unghiuri

O fotografie poate fi realizată din mai multe unghiuri și încadrări. O încadrare creativă poate aduce un rezultat bun. O carte poate fi fotografiată de sus, dar fără un rezultat interesant. Dacă fotografiem detalii, la nivelul ei, vom crea o altă perspectivă pentru privitor. Acesta va căuta indicii și detalii în legătură cu cartea

5. Imaginează-ți, fi creativ!

Fotografiază creativ și încearcă să transmiți, să oferi ceva privitorului. Fă o poveste în jurul subiectului și așează în cadru mici ,,indicii" despre mediul în care e făcută fotografia, planuri, etc. Fi subtil!

Mulțumesc pentru că ați avut răbdare să citiți articolul meu! Sper să vă fie de folos. Aștept păreri și feed-back în rubrica Comentarii. :)


Imi place

De ce nu e moderat?:(. Daca nu e ceva ok remediez.
?
E moderat
Nu am fost pe faza cand l-ati publicat.. Pe viitor lasa-ti un mesaj mie sau unui moderator
Acum, da. Mulțumesc mult!
Ok. Eu încerc cumva să reînvi blogul, poate va place. Oricum, mai am un articol ,,Fotografia de produs'' tot așa, nemoderat. Poate rezolvati si cu ala.

Scrie un Articol

Esti creativ? Ai ceva de transmis sau pur si simplu iti place sa scrii? Adauga un articol pe blogul PxlShot si pe langa satisfactia de a sustine comunitatea, primesti 250 de puncte de activitate la aprobarea articolului.
Scrie un Articol

Categorii Articole

Alte Articole de acest autor


© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl