Cinci cărți care m-au ajutat să evoluez ca fotograf

postat de Danelinole - 2019-08-05 13:26:58 173 vizualizari 1 favorite
sub-banner

Cei care vor citi titlul vor crede poate că citind câteva cărți poți deveni fotograf desăvârșit. Ei bine, nu-i chiar așa. Eu am folosit cărțile pentru a lămuri lucruri tehnice și pentru a observa stiluri ale unor fotografi experimentați. Oricum, mai am multe de învățat. Fotografia se învață prin exercițiu și perseverență, iar Pxlshot este un site potrivit pentru asta. La început am vrut să fac un top de zece cărți, dar apoi m-am gândit că n-or fi toți de pe aici șoareci de bibliotecă. Așa că am mai redus lista. Cred că e mai bine așa. M-am gândit să nu vă plictisesc...

Nu vreau să fiu vorbă-lungă.Deci, să începem!

1. Fotografia digitală cu aparate foto DSLR, Editura Casa, 2013. La cartea asta am studiat mai mult prima parte, în care erau prezentate tipurile de obiective și aparate foto. Cu alte cuvinte, din cartea asta am învățat ce e aia aparat foto:)

2. Fotografia de călătorie, Michael Freeman, Editura Litera, 2010. Utilă pentru călătorii, este o carte apărută în format mic, prezentând pregătirile pentru cadre reușite în călătorie.

3. 101 ponturi de bază pentru fotografia digitală, Michael Freeman, Editura Litera, 2010. De la dotările necesare unui fotograf la detalii tehnice și la stiluri de fotografie, această carte dezvăluie aproape toate tainele și secretele unui fotograf profesionist.

4.Ochiul Fotografului, Compoziție și design pentru cele mai bune fotografii, Michael Freeman, Editura Litera, 2011. Această carte se referă la compoziție în general și este (cred) prima carte pe care am citit-o din ciclul celor cinci prezentate aici.

5. Școala de fotografie, Compoziția, Michael Freeman, Editura Litera, 2014 Modul în care e pus în valoare subiectul, modul în care e aranjat un cadru. Autorul propune teme, iar elevii ,,răspund"prin fotografii. O carte provocatoare, care merită pusă în capul listei de lecturi :P.

Sper că am fost de folos:). Aștept comentarii și impresii despre cărțile propuse:)


Imi place

Dintre cartile enumerate am studiat si eu „101 ponturi de bază pentru fotografia digitală”, Michael Freeman. E structurata cam pontul si pagina, fiecare cu text si foto, si trece cam prin toata fotografia, de la tehnica la arta. Are si chestii de baza, dar nu este totusi o carte pentru incepatori. Mi-au placut solutiile tehnice de genul „cum sa obtii fotografii fara turisti fotografiind un loc public, plin de ei”.
Eram cam începător când am citit cartea. Acum sunt începător cu aere de fotograf:). Eu am reținut pontul ,, Cum să faci fotografii într-un muzeu unde nu este permis fotografiatul". Dădea soluții amuzante:).
Sînt utile și ghidurile scoase în colecția kompact de la Chip ( Fotografia de portret, de sport, de peisaj, de natură), 500 de sfaturi de fotografiere, și Imagini mai bune cu EOS DSLR de la Canon. Însă cărțile de suflet care m-au influențat sînt Fotografia și lumea de azi de Eugen Iarovici și Lecția de fotografie de Ioan Negrea, poate și pentru faptul că au fost primele pe care le-am studiat. 

Scrie un Articol

Esti creativ? Ai ceva de transmis sau pur si simplu iti place sa scrii? Adauga un articol pe blogul PxlShot si pe langa satisfactia de a sustine comunitatea, primesti 250 de puncte de activitate la aprobarea articolului.
Scrie un Articol
Article

Categorii Articole

Alte Articole de acest autor


© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl