Cateva cuvinte despre lumina in fotografie

postat de i03oana - 2017-03-30 22:05:53 590 vizualizari 1 favorite
sub-banner

Tot citind comentarii pe acest site, mi-am dat seama ca sunt mult mai afoana in ale fotografiei de cat ma credeam. Asadar m-am apucat de invatat si am inceput cu LUMINA. Pentru ai ajuta, cat de cat, pe incepatori, m-am gandit sa scriu, in cateva randuri, un rezumat al informatiilor gasite despre acest subiect.

Asadar este bine de stiut ca Lumina este foarte importanta, ea facand diferenta intre fotografiile reusite si cele banale. O fotografie mai putin reusita, cenusie,  neinteresanta, fara viata, rezulta prin iluminarea uniforma a intregului subiect, in schimb, pentru a obtine o fotografie interesanta, expresiva, trebuie redate caracteristicile obiectelor (volum, culoare), a peisajelor ( dimensiuni mari, profunzime), printr-o buna iluminare. O buna iluminare se obtine rezolvand simultan cele trei roluri importante ale iluminarii: rolul plastic, rolul de compozitie si rolul tehnic.

Lumina cea mai proasta pentru o multime de tipuri de fotografie, este lumina puternica din mijlocul zilei deoarece intensitatea sa creeaza zone luminate puternic si umbre adanci cu contrast prea mare intre ele.

Lumina cea mai buna pentru fotografiere este putin (cateva minute) inainte de apusul soarelui si putin (cateva minute) dupa rasarit.

Excelente pentru fotografii sunt si zilele innorate -  norii actionand ca un paravan ce creaza umbre moi si permit capturarea detaliilor placute.

Legat de Lumina, avem o setare in aparat, numita balans de alb (White Balance), dar despre setari puteti citi in manualul de utilizare al aparatului foto.

Pentru mai multe informatii despre acest subiect puteti accesa urmatoarele link-uri:

http://www.nikonisti.ro/articole/importanta-luminii-in-fotografie-petrisor-iordan/566

http://www.rasfoiesc.com/hobby/fotografie/LUMINA-IN-FOTOGRAFIE22.php

http://fii-liber.ro/lumina-in-fotografie


Imi place

Nu sunt comentarii la acest articol. Fii primul care comenteaza

Scrie un Articol

Esti creativ? Ai ceva de transmis sau pur si simplu iti place sa scrii? Adauga un articol pe blogul PxlShot si pe langa satisfactia de a sustine comunitatea, primesti 250 de puncte de activitate la aprobarea articolului.
Scrie un Articol
Reseteaza parola sau intra in cont folosind Facebook sau   Google

Categorii Articole

Alte Articole de acest autor


© PxlShot 2019 sub Creative Commons License Powered by DotPxl